Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

MK 584 Kases operāciju uzskaites noteikumi К списку тем

MK 584 Kases operāciju uzskaites noteikumi

35.4. izmaksu sarakstu kopā ar neizmaksāto skaidrās naudas summu sarakstu iesniedz atbildīgajam grāmatvedim sarakstos norādīto datu pārbaudei un kases izdevumu ordera sagatavošanai pēc noslēgtā izmaksu saraksta (atsevišķa papīra dokumenta vietā par kases izdevumu orderi atļauts izmantot attiecīgu spiedogu uz izmaksu saraksta).

Kāds saturs varētu būt tam spiedogam ?

Vai obligāti to spiedogu taisīt ?

Vai es arī to spiedogu varu uzreiz datorā uz tā izmaksas saraksta uzzimēt un izdrukāt sarakstu uzreiz ar spiedogu
Meek
Meek 09.01.2008 00:34
5707 сообщений на сайте

Ответы (40)

Zudit posle včerašņego audita
Meek
Meek 09.01.2008 15:02
5707 сообщений на сайте
Man vienkārši riebjas muļķības, kas mūsu likumdošanā sarakstītas
Meek
Meek 09.01.2008 15:04
5707 сообщений на сайте
Liekas, ka problēma slēpjas tai apstāklī - kases orderi noformē TIKAI pēc algu sarakstā minētā beigu termiņa iestāšanās un par faktu, kas minēts spiedogā vai attiecīgā uzrakstā uz maksājuma saraksta.

Algu izmaksas termiņa īstenošanas laikā, ja arī veic inventarizāciju par naudas līdzekļiem, pastāv tādi paši nosacījumi kā visās citās inventarizācijās, kad tiek veiktas neatliekamas darbības.
Leciigaa
Leciigaa 09.01.2008 15:07
2691 сообщение на сайте
tas viss ir skaidrs

Runa iet tieši par "kases orderi noformē TIKAI pēc algu sarakstā minētā beigu termiņa iestāšanās un par faktu, kas minēts spiedogā vai attiecīgā uzrakstā uz maksājuma saraksta."

Tātad spiedogs NEAIZVIETO kases orderi ? Un to kases orderi vienalga vajag rakstīt ?

Nav varianta, kad kases orderi varētu nerakstīt ?
Meek
Meek 09.01.2008 15:12
5707 сообщений на сайте
Я бы писала и ордер и фамилию кассира, от греха подальше. Это лучше, чем вообще ничего не писать.
Albina
Albina 09.01.2008 15:15
64875 сообщений на сайте
Nav varianta, kad kases orderi varētu nerakstīt ? - Nav, jo kases orderi ir pamats kases grāmatas ierakstiem. Bet tā, savukārt - naudas līdzekļu apgrozības un izlietojuma pareizības pārbaudei.
Leciigaa
Leciigaa 09.01.2008 15:15
2691 сообщение на сайте

35.4. izmaksu sarakstu kopā ar neizmaksāto skaidrās naudas summu sarakstu iesniedz atbildīgajam grāmatvedim sarakstos norādīto datu pārbaudei un kases izdevumu ordera sagatavošanai pēc noslēgtā izmaksu saraksta (atsevišķa papīra dokumenta vietā par kases izdevumu orderi atļauts izmantot attiecīgu spiedogu uz izmaksu saraksta).

Tātad !!! atsevišķa papīra dokumenta vietā par kases izdevumu orderi atļauts izmantot attiecīgu spiedogu uz izmaksu saraksta

???????
Meek
Meek 09.01.2008 15:15
5707 сообщений на сайте
Es tomēr pieturos pie secības un kārtības, kādu to norādīju lai nebūtu domstarpību utt, jo kasi un banku visi vienmēr pārbauda "līdz pēdējai spalviņai".

Jo - kā rakstāt, ne viss ir pareizā secībā.

...Albina, es arī rakstu kases izd.orderus

Bet man riebjas, ka ir jāraksta, ka kasiere pati sev izmaksāja tur pat kases telpās visu saraksta summu, kuru viņa izmaksāja cilvēkiem tajā pašā telpā "neatejot no kases" ...
Leciigaa
Leciigaa 09.01.2008 15:29
2691 сообщение на сайте

Nu tad jāpaliek pie vecās kārtības ...

A es padomāju ka, var būt, gudras galvas jau izdomāja ka piemērot šo MK noteikumu punktiņu un padalīsies ar pieredzi;-)
Meek
Meek 09.01.2008 15:33
5707 сообщений на сайте
Nevajadzētu smādēt vecu vīnu un lietot to kā pieklājas.:)

Nekā personīga.

Kase ir visas grāmatvedības uzskaites pamatu pamats.
Leciigaa
Leciigaa 09.01.2008 15:39
2691 сообщение на сайте
Pilnīgi piekritu

Tomēr... būtu labāk, ja kases dokumentu noformēšanā nebūtu tik dumjas prasības, kas ir pretrunā ar jebkuru logiku un skaidro prātu
Meek
Meek 09.01.2008 15:41
5707 сообщений на сайте
Nu, nu, nu ...
Leciigaa
Leciigaa 09.01.2008 15:44
2691 сообщение на сайте
Ой, да у нас большинство законов ir pretrunā ar jebkuru logiku un skaidro prātu.
Albina
Albina 09.01.2008 15:52
64875 сообщений на сайте
Tomēr ne visos likumos ir atruna "atļauts izmantot"
Klvn2
Klvn2 09.01.2008 16:00
нет сообщений на сайте
Если бы они еще пояснили, что означает atsevišķa papīra dokumenta vietā par kases izdevumu orderi atļauts izmantot attiecīgu spiedogu uz izmaksu saraksta
Albina
Albina 09.01.2008 16:03
64875 сообщений на сайте
Albina

Ой, да у нас большинство законов ir pretrunā ar jebkuru logiku un skaidro prātu.

Для такого вывода необходимо прочитать все законы.

ЗЫ Все с точностью до наоборот.
Jfl
Jfl 09.01.2008 19:20
7767 сообщений на сайте
Jfl, хотелось бы знать Ваше мнение по поводу atsevišķa papīra dokumenta vietā par kases izdevumu orderi atļauts izmantot attiecīgu spiedogu uz izmaksu saraksta

Хорошо бы поконкретнее, пожалуйста

Kāds saturs varētu būt tam spiedogam ?

Vai obligāti to spiedogu taisīt ?

Vai es arī to spiedogu varu uzreiz datorā uz tā izmaksas saraksta uzzimēt un izdrukāt sarakstu uzreiz ar spiedogu

Vai spiedogs AIZVIETO kases orderi ? Vai to kases orderi vienalga vajag rakstīt ?

Vai nav varianta, kad kases orderi varētu nerakstīt ?

И что Вы думаете об этом:

"Kad avansieris saņem naudu un atskaitas par to, mēs atsevišķā reģistrā to naudu no viņa parāda norakstam vai atmaksājam viņam pārtēriņu.

Kasiere parakstas par naudas summas saņemšanu. Protams ar prātu es saprotu, ka pieliekot klāt algas izmaksas sarakstu, no viņas tā summa it kā noņēmas, bet, jā iedzilināties, kaut kas īsti tomēr tajā kārtībā neštimm....

No kases visa summa aizgājā uz konkrētu fizisko personu un norakstas no 5610 konta konkrētajā algas aprēķinā norādīta alga pēc atskaitījumiem. Bet tieši tai fiziskai personai visa tā summa NEPIENAKAS, viņai vienai visa tā summa nav aprēķināta.

Šito kartību es atzīstu, ja dažādi algas saraksti ar naudu tiek izsniegti no galvēnas kases dažiem cilvēkiem-izmaksātājiem un viņi pēc tam atskaitās par izpildīto darbu-algas izmaksu, tomēr man tas nepatik gadījumos ja vienīgais kasieris to izmaksu veic no galvenās kases."
Meek
Meek 09.01.2008 20:14
5707 сообщений на сайте
Лида, а не проще все послать на банк?:-D
090909
090909 09.01.2008 20:16
3245 сообщений на сайте
Я прочитала все законы, связанные с налогообложением. Речь в данном случае именно о них. Мы же на бух.форуме, а не у Алекома.
Albina
Albina 09.01.2008 20:17
64875 сообщений на сайте
А у меня и идет в большинстве своем на банк. Только несколько человек наличку получают. И менять порядок оформления доков острой необходимости нет.

А вопрос интересен в принципе ...

Если есть нормативке разрешенная возможность, то КАК эту возможность использовать ???

Я думаю, если обсудим эту возможность и найдем решение, это сможет заинтересовать многих

А что касается бюджетников, так там сейчас очень большие изменения идут в учете, которые не устраивают многих (годами богатых) бухов. Есть и такие, кто уже не в состоянии этого понять и принять. Легче тем, кто в бюджет из фирмы пришел. Нам это близко и знакомо.
Meek
Meek 09.01.2008 20:43
5707 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.