Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Компьютерные программы, авторские права и лицензирование
Par datoru К списку тем
Anitared 22.02.2008 23:53
12 сообщений на сайте
12 сообщений на сайте
Ответы (8)
Ar patapinājumu neies cauri. Uz sveša datora nedrīkst uzstādīt programmas. Pārdodiet datoru savai firmai.
Ambera-Man neienāca pat prātā, ka var būt tā kā Jūs sakiet.Jair sakārtotas šīs īpašuma tiesības( patapināts dators),kāpēc es nevaru uz tā likt savas licencētās programmas? A varbūt nevar? Es nezinu.Nujāsaka man arī - kur to var izlasīt?Jo mēs paši 2004. gadā uzņēmumā sākām ar datortehnikas ieviešanu nodarboties, pirmais bija procesors , kas bija saimnieku nopirkts mazbērniem, bet bērni nepildīja savas saistības, un saimnieki to ātri vien pārvietoja no mājām uz uzņēmumu. Monitoru un pārējo nopirkām jaunus,jo tas jau bija paspējis sabloķēties un to nevarēja "uzlauzt".Un pat neaizdomājoties, vai to var darīt, nopirkām Windows XP,Word,Exeli un grāmatvedības programmu, pārinstalējām visu un strādātu vēl šodien, pietrūka vietas mūsu informācijai, tāpēc nu esam nopirkuši jaudīgāku procesoru.Unnu tagad es domāju, vai tas nebija pareizi, mēs nedrīkstējām, un kāpēc?
Tikai žēl, ka tā nav atbilde uz jautājumu, tas varbūt ir piemērs kā nevajadzēja darīt.:-( Pagaidīsim citus viedokļus.:-)
Tikai žēl, ka tā nav atbilde uz jautājumu, tas varbūt ir piemērs kā nevajadzēja darīt.:-( Pagaidīsim citus viedokļus.:-)
Vijoliite 23.02.2008 08:42
1711 сообщений на сайте
1711 сообщений на сайте
"Uz sveša datora nedrīkst uzstādīt programmas" - это почему же? На арендованный компьютер устанавливайте что хотите, когда будете возвращать владельцу, уберёте свои программы с компьютера. Патапинать точно не нужно, заключите договор на аренду компьютера.
"ir doma iegādaties uz uzņemuma vārda gan oficiālo Windows, gan gramatvedības programmu" - правильная мысль.
Продать компьютер фирме тоже можно. Арендовать тоже можно. Смотрите, что Вам выгоднее.
"ir doma iegādaties uz uzņemuma vārda gan oficiālo Windows, gan gramatvedības programmu" - правильная мысль.
Продать компьютер фирме тоже можно. Арендовать тоже можно. Смотрите, что Вам выгоднее.
Tad es saprotu, ka labāk tomēr nomāt nevis patapināt- VID mazāk piesiesies, pareizi? cik pēc jūsu domam varētu likt nomas maksu? Vai var piemēram dažus latus gadā?
Anitared 23.02.2008 10:18
12 сообщений на сайте
12 сообщений на сайте
Nē , jābūt TIRGUS cenai, jo esiet saistītas personas( varbūt) un būs jāpaziņo VID pie UIN gada dekl.:-D
Skaidrs! Paldies visiem par padomiem!:-) Lai jauka nedēļas nogale!:-)
Anitared 23.02.2008 10:23
12 сообщений на сайте
12 сообщений на сайте
izlasiet "Autortiesību likumu" un palasiet informāciju http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2006.09.26/DatorprogrammuParvaldeAtbilstosiToLicencuUnGramatvedibasNoteikumiem.mht
mhtml:http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2006.09.26/DatorprogrammasIzplatisanasUnLietosanasTiesiskieAspekti.mht!DatorprogrammasIzplatisanasUnLietosanasTiesiskieAspekti_files/frame.htm
mhtml:http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2006.09.26/DatorprogrammasIzplatisanasUnLietosanasTiesiskieAspekti.mht!DatorprogrammasIzplatisanasUnLietosanasTiesiskieAspekti_files/frame.htm
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть