Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Par datoru К списку тем

Par datoru
Ilgi meklēju meklētajā, bet nevarēju tomēr īsti atrast atbildi uz savu jautājumu. Varbūt varat palīdzēt! Tikko atvēramies, gribam savu pesonīgo datoru izmantot uzņemuma vajadzībām. Datoru patapināsim, bet tā kā nav oficialu programmu ir doma iegādaties uz uzņemuma vārda gan oficiālo Windows, gan gramatvedības programmu. Vai tā būs pareizi
Anitared
Anitared 22.02.2008 23:53
12 сообщений на сайте

Ответы (8)

Ar patapinājumu neies cauri. Uz sveša datora nedrīkst uzstādīt programmas. Pārdodiet datoru savai firmai.
Ambera
Ambera 23.02.2008 00:13
21759 сообщений на сайте
Ambera-Man neienāca pat prātā, ka var būt tā kā Jūs sakiet.Jair sakārtotas šīs īpašuma tiesības( patapināts dators),kāpēc es nevaru uz tā likt savas licencētās programmas? A varbūt nevar? Es nezinu.Nujāsaka man arī - kur to var izlasīt?Jo mēs paši 2004. gadā uzņēmumā sākām ar datortehnikas ieviešanu nodarboties, pirmais bija procesors , kas bija saimnieku nopirkts mazbērniem, bet bērni nepildīja savas saistības, un saimnieki to ātri vien pārvietoja no mājām uz uzņēmumu. Monitoru un pārējo nopirkām jaunus,jo tas jau bija paspējis sabloķēties un to nevarēja "uzlauzt".Un pat neaizdomājoties, vai to var darīt, nopirkām Windows XP,Word,Exeli un grāmatvedības programmu, pārinstalējām visu un strādātu vēl šodien, pietrūka vietas mūsu informācijai, tāpēc nu esam nopirkuši jaudīgāku procesoru.Unnu tagad es domāju, vai tas nebija pareizi, mēs nedrīkstējām, un kāpēc?

Tikai žēl, ka tā nav atbilde uz jautājumu, tas varbūt ir piemērs kā nevajadzēja darīt.:-( Pagaidīsim citus viedokļus.:-)
Vijoliite
Vijoliite 23.02.2008 08:42
1711 сообщений на сайте
"Uz sveša datora nedrīkst uzstādīt programmas" - это почему же? На арендованный компьютер устанавливайте что хотите, когда будете возвращать владельцу, уберёте свои программы с компьютера. Патапинать точно не нужно, заключите договор на аренду компьютера.

"ir doma iegādaties uz uzņemuma vārda gan oficiālo Windows, gan gramatvedības programmu" - правильная мысль.

Продать компьютер фирме тоже можно. Арендовать тоже можно. Смотрите, что Вам выгоднее.
Makssoft
Makssoft 23.02.2008 09:26
24096 сообщений на сайте
Можно и подарить.
Logram
Logram 23.02.2008 10:17
6067 сообщений на сайте
Tad es saprotu, ka labāk tomēr nomāt nevis patapināt- VID mazāk piesiesies, pareizi? cik pēc jūsu domam varētu likt nomas maksu? Vai var piemēram dažus latus gadā?
Anitared
Anitared 23.02.2008 10:18
12 сообщений на сайте
Nē , jābūt TIRGUS cenai, jo esiet saistītas personas( varbūt) un būs jāpaziņo VID pie UIN gada dekl.:-D
Ilma
Ilma 23.02.2008 10:20
30495 сообщений на сайте
Skaidrs! Paldies visiem par padomiem!:-) Lai jauka nedēļas nogale!:-)
Anitared
Anitared 23.02.2008 10:23
12 сообщений на сайте
izlasiet "Autortiesību likumu" un palasiet informāciju http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2006.09.26/DatorprogrammuParvaldeAtbilstosiToLicencuUnGramatvedibasNoteikumiem.mht
mhtml:http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2006.09.26/DatorprogrammasIzplatisanasUnLietosanasTiesiskieAspekti.mht!DatorprogrammasIzplatisanasUnLietosanasTiesiskieAspekti_files/frame.htm
Andaz
Andaz 24.02.2008 19:58
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.