Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
daži jaut. par Gada pārskta pielikumu К списку тем
daži jaut. par Gada pārskta pielikumu
Esmu visbeidzot nonākusi līdz GP pielikuma pēdējai lapai un atklāju ,ka šis tas nav skaidrs.Varbūt varat līdzēt man ieskaidrot šo to:
1)Vidējais darbinieku skaits:
Jaskaita tikai tie darbinieki par kuriem iesniedzam "Ziņās par darba ņēmējiem" bet par tiem ,kuriem maksājam, piemēram, autoratlīdzību par darbu neskaitam.Pareizisaprotu?Un kā saprast noteikumus, ka jāskaita katra mēneša pēdējā datumā strādājošais- un ja cilvēks iestājās darbā piemēram, 3. datumā, bet bet aizgāja tā paša mēneša 15. datumā, viņu neskaitām?
2)un vēl par Personāla izmaksu atspoguļošanu GP pielikumā, kur dodam ziņas par"Darba ienākumi,
Sociālās iemaksas darba devēja daļa
Riska valsts nodeva"
Vai te sniedzam ziņas arī par to ,kas izmaksāts autoratlīdzībās, vai nē?
Ответы (22)
Paldies Ivan-s, bet ja jūs palasītu cītīgāk, tad saprastu, ka tur nav atbildes uz maniem jautājumiem.
Squirrel, пример расчёта среднего количества работников
31.01.2007 - 5
28.02.2007 - 5
31.03.2007 - 6
30.04.2007 - 7
31.05.2007 - 6
30.06.2007 - 6
31.07.2007 - 6
31.08.2007 - 6
30.09.2007 - 6
31.10.2007 - 5
30.11.2007 - 5
31.12.2007 - 5
68 :12 = 5,66, среднегодовая численность 6 человек
Работник, это тот, кто состоит в трудовых отношениях с работодателем.
Paldies Tt7!To jau es saprotu.
mans jautājums ir cits.
Personāla izmaksu atspoguļošanu - персонал, это те же работники, которые в течении отчётного периода были в трудовых отношениях с работодателем.
Tātad ,Tt7 paldies, sapratu, ka liekam tikai tos, kurus iekļaujam "Ziņās par darba ņēmējiem"t.i. ar kuriem noslēgts Darba vai Uzņēmuma līgums.
Mani mulsināja šis jautājums ,jo tiem, kam maksā autoratlīdzības tāpat ir tas sociālais.
Un (!)Peļņas/ Zaudējumu pozīciju atšifrējumā Gada parska pielikumā esmu ielikusi izmaksāto autoratlīdzību sadaļā pie "Darbinieku atalgojums, atvaļinājumi, sociālās izmaksas, riska nodeva", nezinu vai tas ir īsti pareizi. Varbūt vienkārši pielikt šai ailītei nosaukumā vārdu "un autoratlīdzības".Likt P/z aprēķinā pie "Pārdoto preču, materiālu pašizmaksa"tas izskatās neklātos.
ceru ,ka izsakos saprotami.
Kas Jums liedz sadalīt paskaidrojumu par izmaksām tā, kā Jums ērtāk un saprotamāk.
VIDā vēl nekad nav atdots atpakaļ gada pārskats tāpēc, ka izdevumu atšifrējumā ir vairāk pozīciju.
Rakstiet: Atalgojums darbiniekiem saskaņā ar darba līgumiem;
Atalgojums - autoratlīdzības;
Atalgojums - uzņēmuma līgumi utt. - tik cik Jums nepieciešams, lai trešajai kvalificētai personai izskaidrotu Jūsu uzņēmuma izmaksu saturu.
Aivar, liels paldies par atbildi!!!Tieši to es gribēju zināt!Tā arī gribējās darīt, bet nebiju pārliecināta, jo esmu iesācēja.Izbūros visur un nekur literaturā neatradu tādu piemēru, kaut arī loģiski tas saprotami.Pagājušā gadā man bija ļoti vienkārši- viens personāla cilvēciņš un viss.
Nu re - labi, ka bija drosme pajautāt.
Lai veicas!
Mīļie grāmatveži! Un ne tikai iesācēji (diemžēl)!
Kad jūs beidzot sapratīsiet, ka Gada pārskatu taisa ne jau priekš VIDa, bet gan paši priekš sevis! Lai redzētu gada rezultātus, apdomātu un aprakstītu tuvākās nākotnes vīzijas!
es domāju par tām vīzijām
Iezīmē vīziju un izstrādā misiju;-)
Ar kādām krāsām jāzīmē vīzijas? Guaša, akvareļa, zīmuļu, eļļas?
Kādas ir pa ķērienam ar tādām pindzelē
ērtāk ar eļļas, tad var pa virsu ķellēt, bet pamatmateriālu grūtāk sagatavot, jāgruntē..
Ae akvareļu vieglāk, bet tās sajaucas, saplūst un notek...
Ja notek, tad jau atkal viss jāsāk no gala - vides piesārņojums, dabas resursu nodoklis...
Drošāk laikam tomēr ar zīmuļiem, vai varbūt ar krītiņiem var?
zīmuļiem arī vides piesārņojums (asinot taču veidojas skaidas)..
ar krītiņiem var, tikai švīkains zīmējums sanāks...
var ar ogli. ja ir krāsns apkure, tad pavisam labi - izvelk no krāns un zieķē.
Vāks! Meklēju tēmas par piesārņojumu un nokļuvu šeitLOL
nezinu kā jums, bet man aiz loga puteņo!
Закрыть
Краткое описание нарушения