Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Braukšanas instruktors
Ir nepieciešama palīdzība! Drīz sākšu strādāt, bet galīgi nav nekādas saprašanas par to ar ko sākt. Saprotu, ka tad kad es saņemšu ieņēmumus vairāk par 150 Ls, tad man uzreiz būs jāreģistrējās par pašnodarbināto personu.
Bet kā ir ar auto? Sanāk, ka ņemšu auto līzingā pirms tam kā kļūšu par pašnodarbināto personu, kaut gan auto ir domāts tieši darbam. Tad sanāk, ka nevaru norakstīt izdevumos nolietojumu (vai kā viņu tur sauc) par auto?
Varbūt ir kāda grāmatvede, kurai ir pieredze ar instruktoriem un var man palīdzēt. mans e-pasts
svetiks777@inbox.lv
Ответы (61)
Pašnodarbinātā persona ir tā pati fiziskā persona un varēs a/m nolietojumu ja to izmantos darbam norakstīt uz izdevumiem šā kā tā.Bet konsultāciju gan vajadzēs:-)
Регистрироваться лицом, ведущим хозяйственную деятельность, надо сразу как начали деятельность. Сразу можно будет и расходы списывать.
После 150 латов дохода надо социальные платежи за себя платить. Это уже другая регистрация.
Es biju sapratusi, ka man no sākuma ir jānopelna tie 150Ls un tad tik jāiet uz VIDu?
Un no kurienes var dabūt informāciju par auto nolietojumu? Cik es varu norakstīt?
Нет. Надо идти регистрироваться сразу.
Это у нас терминология такая специфическая в законах. Налогоплательщиком надо регистрироваться сразу как только начали хозяйственную деятельность. Такой налогоплательщик называется saimniciskās darbības veicējs.
После 150 латов надо платить за себя социальные платежи.
saimniciskās darbības veicējs, который получает доходы 150 латов в месяц и больше и при этом должен платить за себя социальные платежи называется pašnodarbinātajs.
После 150 латов надо платить за себя социальные платежи.
saimniciskās darbības veicējs, который получает доходы 150 латов в месяц и больше и при этом должен платить за себя социальные платежи называется pašnodarbinātajs.
Vispār niebraucu!
Kādā brīdī es skaitos saimniecisās darbības veicējs un kādā gadījumā pašnodarbinātais?
Saimnieciskās darbības veicējs skaitās ar brīdi kad uzsākiet kaut ko darīt:-)t.i saņemiet kaut kādus ienākumus par ko arī jāreģistrējas VID, bet kā pašnod. Vid jāiet reģistrēties tikai tad kad ieņēmumi - izdevumu starpība sasniedz 150 Ls un jāsāk maksāt VSAOI.
Bet man kā instruktoram par ko ir jāreģistrējās?
Vispirms kā saimn. darbības veicējam, kad sasniegs ieņ. - izd. starpība 150 ls - tad par pašn. personu.
Vai nav izdevīgāk uzreiz kā pašnodarbinātai reģistrēties? Tie taču ir papildus izdevumi, no sākima kā s.d.v, tad kā pašnodarbinātais!
Domāju ka uzreiz kā pašnodarbināto nereģistrē , jo šis jēdziens cik es saprotu ir saistīts tikai ar VSAOI maksāšanu.
Tie taču ir papildus izdevumi
Каке дополнительные расходы? ВИД за регистрацию ничего не берет.
Skaidrs! Tad būs jāskrien reģistrēties!
Es tik tā pajutāju par tiem izdevumiem, jo nezinu, kur pa ko un cik plēš.
Kā ir tad, ja es ņemu auto operatīvajā līzingā? Ko var norakstīt izdevumos?
MK noteikumos pie IIN
www.vid.gov.lvviss labia prakstīts.
Vai ir tam MK tiesību aktam Nr.? nevaru atrast īsto.:-<
Kā ir tad, ja es ņemu vīra mašīnu sava darba veikšanai, vai tad ir nepieciešams kaut kāds pastarpinājuma līgums, ka viņš man izīrē auto?
Līgums vajadzīgs. Ar patapinājuma līgumu patapina, bet izīrē ar nomas līgumu.
Kurš tad man ir īsti līgums vajadzīgs, lai kaut cik segtu no ikmēneša maksājuma par līzingā ņemto auto?
Sapratu to, ka labāk manā gadījumā būs patapinājuma līgums.
Bet kā var aprēķināt patapināta auto ar speciālo aprīkojumu vērtības nolietojumu?
Un kā saprast MK noteikumi Nr.793 "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" normu piemērošanas kārtība. 96. punkts:
Piemērojot likuma 11.pantatrešās daļas 4.punktu,personīgā autotransporta līdzekļa vērtības nolietojumu un ekspluatācijas izmaksas izdevumos ietver proporcionāli saimnieciskās darbības vajadzībām nobraukto kilometru īpatsvaram (bet ne vairāk kā 90%).
Vai šis tekst ir domāts tiem, kas ir ņēmuši auto līzingā un izdevumos var iekļaut tikai 90% no ikmēneša līzinga summas?
Svetiks777, ikmēneša līzinga maksājumus nevar segt ne ar vienu līgumu. Var tikai noraktīt uz izdevumem a/m amortizāciju a/m īpašnieks.Un arī ne visu bet tikai noteiktu %, vai nebija tikai 50%, bet tas jāpaskatās IIN likuma 11.2.( tā laikam bija ) pantā.
Vai var kāds atsūtīt vai ieteikt, kur meklēt patapinājuma līguma formu. Bet tādu līguma formu, pie kura VIDs nepiesies.
Закрыть
Краткое описание нарушения