Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Braukšanas instruktors
Ir nepieciešama palīdzība! Drīz sākšu strādāt, bet galīgi nav nekādas saprašanas par to ar ko sākt. Saprotu, ka tad kad es saņemšu ieņēmumus vairāk par 150 Ls, tad man uzreiz būs jāreģistrējās par pašnodarbināto personu.
Bet kā ir ar auto? Sanāk, ka ņemšu auto līzingā pirms tam kā kļūšu par pašnodarbināto personu, kaut gan auto ir domāts tieši darbam. Tad sanāk, ka nevaru norakstīt izdevumos nolietojumu (vai kā viņu tur sauc) par auto?
Varbūt ir kāda grāmatvede, kurai ir pieredze ar instruktoriem un var man palīdzēt. mans e-pasts
svetiks777@inbox.lv
Ответы (61)
ja a/m nav uz Jūsu vārda, tad līzinga maksājumus savās izmaksās iekļaut diez vai varēsiet.
Un ja arī būtu, tad tikai kā a/m nolietojumu nevis līzinga maksājumus.
atkarībā no tā kāds līzings būtu noslēgts - operatīvais vai finanšu.
Ir finanšu līzings, bet neesmu automašīnas turētāja, bet gan mans vīrs, tādēļ vēlos patapināt auto no vīra un tad būšu kā automašīnas lietotāja. Bet automašīnas īpašnieks ir Hansabanka.
Un kā var automašīnas nolietojumu norakstīt?
Un tad var vai nevar arī līzingu norakstīt?
Tatjana77, tas pēdējais ir baigi labais, tik mazliet būs jāpiestrādā pie viņa un nevar vēl zināt vai banka piekritīs tādu patapinājuma līgumu parakstīt vai vismaz ņemt vērā. Bet , paldies!
domāju, ja tas nav uz Jūsu vārda, tad ne nolietojums, ne līzinga maksājumi Jūsu grāmatvedībā nevar figurēt izmaksās, ņemot vērā arī vēl to, ka a/m tiek patapināta, tad nav arī nomas maksājumu par šo auto.
Kas ir jādrukā virsū uz čekiem, kad iegādājos degvielu vai maksāju par auto amortizāciju u.t.t.?
Un vai nav kāda limita summa, līdz kurai nevajag rakstīt virsū savus datus (piemēram, līdz 20Ls, nav jāraksta savi dati)?
uz čekiem ir jābūt Jūsu rekvizītiem neatkarīgi no summas- vai nu tas ir Ik vai kā pašnodarbinātajam vārds, uzvārds, personas kods, adrese.
par auto amortizāciju Jums neviens čeku neizsitīs un kā jau iepriekš minēju, ja auto nav uz Jūsu vārda, tad par amortizāciju (a/m nolietojumu) varat aizmirst, Jums tādu izmaksu nebūs, kamēr nebūs auto uz Jūsu vārda.
Nepareizi izteicos: par auto remontiem.
Vai to reģistrācijas nummuru nevajag uzrādīt?
Laikam jau ne visai gudrus jautājumus uzdodu, ka nav neviena, kas varētu atbildēt!:-S
Kā ir tad, ja es daru vēl papildus kādu citu darbiņu (piemēram, adu zeķes un tirgoju
), kā ir tad ar nodokļiem un visām tām naudas lietām? Vai man ir jāskaita kopā ar pamatienākumiem šos sīkos ienākumus? Vai jāformējās vēlreiz par saimnieciskās darbības veicēju tikai citā sfērā?
kas ir domāts ar "Vai to reģistrācijas nummuru nevajag uzrādīt?" ??? Automašīnu reģ.numurus uz čekiem? Nē, nevajag, es augstāk nosaucu kādus rekvizītus vajag uz čekiem, varat to palasīt arī PVN likumā 8.pants
ko tad Jūs īsti gribat darīt, būr braukšanas instruktore vai adīt zeķes, vai braukt un adīt reizē? Cik esmu redzējusi, braukšanas instruktori ir tik noslogoti, ka adīt zeķes neatliek laika.
Visus saimniecisko darbību vienā deklarācijā D3:-)
A ko darīt, kad mašīna būs kaput? Nekas cits neatliks kā zeķes adīt, kamēr mašīnu salāpīs.LOL
Esmu runājusi ar amata brāļiem, šie uz tiem čekiem tik zīmogu paprasa DUS un viss...
Ko nozīmē Visus saimniecisko darbību vienā deklarācijā D3?
Kas man jādara, ja es abas saimnieciskās darbības daru, bet tik no tā otra saimnieciskā darbības veida es pat 50Ls mēnesī nesaņemu.
Ja līdz 20 ls tad pietiek ar abu darījuma parteru zīmogiem, ja virs tad rekvizītiem pircēja jābūt iesistiem čekā.
Visa saimn. darbība skaitās ieņēmumi un izdevumi dekl. kopā.Kaut vai no tās citas ir mazāk par 50,- Ls.
Un par VSAOI arī visi ieņēmumi - izdevumi kopā , lai noteiktu vai mēnesī nav jāmaksā VSAOI.
un cik soda naudās amata brāļi samaksājuši? Vai vēl nav tematiskā "ciemojusies"?
Rekvizītiem čekos jābūt jebkurā gadījumā- spiedogu veidā vai iedrukātiem, tas lietas būtību nemaina.
Закрыть
Краткое описание нарушения