Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
Vēl viens jaut.par gada pārskatu К списку тем
Ответы (20)
2006.gadā būs 2000 nauda aktīvā un 2000 pamatkapitāls pasīvā, ja tas ir SIA.
Bilancē jāizveido un jāaizpilda tikai tās rindas, kurās ir skaitļi.
Bilancē jāizveido un jāaizpilda tikai tās rindas, kurās ir skaitļi.
Bet ja uzņēmums ir dibināts 2007.gadafebruārī, tad būs dati tikai uz 31.12.2007 vai jābūt arī sākuma bilancei uz 22.02.2007?
Vienreiz jau uzrakstīju, kam šajā gadījumā jābūt stabiņā "iepriekšējais periods" - cik var jautāt vienu un to pašu?
Bus viens stabins tikai un stabiņiem būs nosaukums par periodu, piemēram, 15.05.2007 - 31.12.2007.
Shade 26.03.2008 09:37
18 сообщений на сайте
18 сообщений на сайте
Idritvaikociņ! Nu nerakstiet uz uz iepriekšējā perioda stabiņa 2006. Rakstiet 22.02.2007. un 2000 nauda aktīvā un 2000 pamatkapitāls pasīvā
Tā īsti nepiekrītu - PZA būs par periodu 22.02.2007 - 31.12.2007, bilance uz 31.12.2007. Viena kolonna. Sākums bilancei šā kā tā ir nulle. Nesaparotu kāpēc 2 kolonnas, ja šis ir pirmais pārskata periods.
Shade 26.03.2008 11:02
18 сообщений на сайте
18 сообщений на сайте
labi, lai paliek - tachu lai sastaditu naudas plusmu korekti mums ir japarada ieguldijumi PK un ja ir jau ielikta viena kolonna tad NPL kustiba nav pareiza, kā arī pašu kapitāla kustībā ir jāparāda kā radās PK. Ieliku savā failu glabatuve vienu pirmo parskatu varbut kadam noder.
Shade 26.03.2008 11:18
18 сообщений на сайте
18 сообщений на сайте
Kāpēc "NPL kustiba nav pareiza"? Un PK arī?
Uz sākumu jau IR pašu kapitāls! Jo, ja nav PK, nav uzņēmuma! Pašu kapitāls radās pirms uzņēmuma. Tas pats par NPL.
Uz sākumu jau IR pašu kapitāls! Jo, ja nav PK, nav uzņēmuma! Pašu kapitāls radās pirms uzņēmuma. Tas pats par NPL.
tapēc, ka rādot sabiedrības Naudas plūsmu - parādam, ka sākuma konta atlikums bija 0 un tad sāk veidoties mūsu bilance. Pirmā plūsma ir "dibinātāju iemaksa PK" utt. man šāds pārskats ir failos - varbūt parādiet arī kādu savu pārskatu piemēru, kur ir prezentācija jūsu versijā..
apmainīsimies viedokļiem, idejām un miers mājās.
apmainīsimies viedokļiem, idejām un miers mājās.
Shade 26.03.2008 15:02
18 сообщений на сайте
18 сообщений на сайте
Likums par grāmatvedību
13.pants
Uzņēmuma darbības sākumā, pamatojoties uz šā likuma 11.pantā noteiktās inventarizācijas datiem, sastāda sākuma bilanci. Uz sākuma bilanci attiecas visi tie paši noteikumi, kuri attiecas uz gada pārskata bilanci.
Un šī sākuma bilance arī ir uz dibināšanas datumu kuras dati rakstās pirmajā stabiņā , Aktīvā var būt pavisam dažādi cipari ieguldījums PK naudā vai mantā vai neapmaksātas daļas un Pasīvā PK un uz gada beigām otrais stabiņš.
Tāda nu atkal ir mana pārliecība.Un naudas plūsma un PK kustības sākuma dati atbilst bilances uz darbības sākumu( pēc inventarizācijas datiem).
13.pants
Uzņēmuma darbības sākumā, pamatojoties uz šā likuma 11.pantā noteiktās inventarizācijas datiem, sastāda sākuma bilanci. Uz sākuma bilanci attiecas visi tie paši noteikumi, kuri attiecas uz gada pārskata bilanci.
Un šī sākuma bilance arī ir uz dibināšanas datumu kuras dati rakstās pirmajā stabiņā , Aktīvā var būt pavisam dažādi cipari ieguldījums PK naudā vai mantā vai neapmaksātas daļas un Pasīvā PK un uz gada beigām otrais stabiņš.
Tāda nu atkal ir mana pārliecība.Un naudas plūsma un PK kustības sākuma dati atbilst bilances uz darbības sākumu( pēc inventarizācijas datiem).
Gan Zemgales RI Dobeles nodaļā, gan RRI Latgales priekšpilsētas nodaļā man atbildēts, ka jaunajam uzņēmumam uz perioda sākumu bilancē ir jābūt nullēm... Lai gan pašai arī pareizāki šķiet Shade un Ilma varianti...
Man atkal VID atbildēja ka uz sākumu jābūt Iem.PKun PK.:-D Un tā arī esmu nodevumsi un visi par labu ņēmuši bez kādām iebildēm.
Nu jā, jādara tā, kā konsultē attiecīgā VIDā... i tad vēl kas to lai zina, vai būs pareizi - a ja nu arī vienas nodaļas konsultantiem ir atšķirīgi viedokli?!
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть