Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
SIA Valde un grāmatvedis К списку тем
Indra_s 28.04.2008 16:37
2 сообщения на сайте
2 сообщения на сайте
Ответы (18)
Albīna, sajauci;-)
Vienīgais īpašnieks - vienīgais valdes loceklis, kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus drīkst veikt pats.
Ja ir divi, tad kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus nedrīkst veikt viens.
Vienīgais īpašnieks - vienīgais valdes loceklis, kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus drīkst veikt pats.
Ja ir divi, tad kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus nedrīkst veikt viens.
to shto jeslji onji dvoja to mogut eti objazanosti podeljitj meždu soboj - odin buh, vtoroj - kasir.
Функции учета должны быть отделены от функций управления. Не может управляющий быть бухгалтером.
67.1 Uzņēmuma vadītājs grāmatvedības darbu var organizēt:
67.1 1. uzdodot veikt grāmatvedības kārtošanu vienam vai vairākiem uzņēmuma darbiniekiem (turpmāk – grāmatvedis);
67.1 2. izmantojot grāmatvedības kārtošanā cita uzņēmuma pakalpojumus (turpmāk – grāmatvedības pakalpojumu sniedzējs);
67.1 3. uzņemoties pašam grāmatvedības kārtošanu, ja uzņēmuma vadītājs ir kapitālsabiedrības vienīgais īpašnieks – vienīgais valdes loceklis – vai fiziska persona (arī individuālā uzņēmuma vai zemnieka vai zvejnieka saimniecības īpašnieks), kura par savām saistībām, kas radušās no saimnieciskās darbības (komercdarbības), atbild ar visu savu mantu.
67.2 Uzņēmuma vadītājs, kas pats grāmatvedību nekārto, bet uzdod to veikt grāmatvedim vai grāmatvedības pakalpojumu sniedzējam, noslēdz ar šo personu attiecīgi darba līgumu par grāmatvedības kārtošanu vai uzņēmuma līgumu par grāmatvedības pakalpojumu sniegšanu. Minētajā līgumā nosaka abu pušu pienākumus, tiesības un atbildību grāmatvedības kārtošanas jautājumos.
67.1 Uzņēmuma vadītājs grāmatvedības darbu var organizēt:
67.1 1. uzdodot veikt grāmatvedības kārtošanu vienam vai vairākiem uzņēmuma darbiniekiem (turpmāk – grāmatvedis);
67.1 2. izmantojot grāmatvedības kārtošanā cita uzņēmuma pakalpojumus (turpmāk – grāmatvedības pakalpojumu sniedzējs);
67.1 3. uzņemoties pašam grāmatvedības kārtošanu, ja uzņēmuma vadītājs ir kapitālsabiedrības vienīgais īpašnieks – vienīgais valdes loceklis – vai fiziska persona (arī individuālā uzņēmuma vai zemnieka vai zvejnieka saimniecības īpašnieks), kura par savām saistībām, kas radušās no saimnieciskās darbības (komercdarbības), atbild ar visu savu mantu.
67.2 Uzņēmuma vadītājs, kas pats grāmatvedību nekārto, bet uzdod to veikt grāmatvedim vai grāmatvedības pakalpojumu sniedzējam, noslēdz ar šo personu attiecīgi darba līgumu par grāmatvedības kārtošanu vai uzņēmuma līgumu par grāmatvedības pakalpojumu sniegšanu. Minētajā līgumā nosaka abu pušu pienākumus, tiesības un atbildību grāmatvedības kārtošanas jautājumos.
diskriminācija. Kāpēc vienīgais valdes loceklis var gan kasierēt, gan grāmatevdību vest, bet līdz ko ir divi un vairāk, tā jāalgo grāmatvedis pat, ja viens no valdes locekļiem ir ar specialitāti grāmatvedis.
Не дискриминация, а порядок. Если один, то сам накосячил, сам и расхлебывать будет.
Если больше одного, то рано или подзно до разборок дойдет. И тут нужен человек посторонний и незаинтересованный.
Если больше одного, то рано или подзно до разборок дойдет. И тут нужен человек посторонний и незаинтересованный.
Maija, kāda valstij daļa - gar privātu kabatu kaujām.Galvenais, lai nodokļi tiktu maksāti un grāmatvedība kārtota atbilstoši likumdošanai.Manā skatījumā, ja valdes locekļi viens otram neuzticas, tad valsts ar vienu likuma pantu to nesaregulēs.Vēl jau ir radinieki un citi paziņas.:-)
Aivareno 29.04.2008 16:47
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
В данном случае речь не идет о государстве. Это делается для защиты частных лиц.
Для государства делаются налоговые декларации и оно свое возьмет на аудите.
Финансовая отчетность делается для внешних пользователей - акционеров, кредиторов. И налоговая в этом списке в самом конце стоит.
Для достоверности отчетности законы пишутся, стандарты толмачатся, отчеты публиковать заставляют.
При этом предполагается, что стороннему бухгалтеру нет особого интереса что-то мухлевать в интересах одного владельца и в ущерб другого. К крупняками еще и аудитора приставляют.
Если балансы никто не читает, это их проблемы. Потом плачут, куда государство смотрело, что лавочка обанкротилась и всем осталась должна.
А государство и не обязано в эту сторону смотреть. Оно механизм создало, вот его и юзайте.
Для государства делаются налоговые декларации и оно свое возьмет на аудите.
Финансовая отчетность делается для внешних пользователей - акционеров, кредиторов. И налоговая в этом списке в самом конце стоит.
Для достоверности отчетности законы пишутся, стандарты толмачатся, отчеты публиковать заставляют.
При этом предполагается, что стороннему бухгалтеру нет особого интереса что-то мухлевать в интересах одного владельца и в ущерб другого. К крупняками еще и аудитора приставляют.
Если балансы никто не читает, это их проблемы. Потом плачут, куда государство смотрело, что лавочка обанкротилась и всем осталась должна.
А государство и не обязано в эту сторону смотреть. Оно механизм создало, вот его и юзайте.
В данном случае речь не идет о государстве. Это делается для защиты частных лиц.
Var jau būt ka doma tāda.Bet palikšu pie sava viedokļa - stulba doma!:-(
Var jau būt ka doma tāda.Bet palikšu pie sava viedokļa - stulba doma!:-(
Aivareno 29.04.2008 21:37
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Ага, можно подумать, что бух со стороны все эти заботы на себя возьмёт, особливо, ежели в той фирме два лоцеклиса и боле никого.
На себя не возьмет. Но может не будет втихоря списывать тортики с выпивкой под видом семинаров. Как раз чтобы проблем потом не иметь.
А дальше уж хозяева пусть сами разбираются кто кому и за что должен.
На то им и финансовая отчетность готовится.
А дальше уж хозяева пусть сами разбираются кто кому и за что должен.
На то им и финансовая отчетность готовится.
Aivareno 01.05.2008 14:53
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть