Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Algots darbinieks biedrībā u.c. К списку тем
Algots darbinieks biedrībā u.c.
Labdien.
Varbūt palīdzēsiet tikt skaidrībā ar dažiem jautājumiem par biedrību ( dzīvokļu īpašnieku)
1. Ja no biedru vidus ir ievēlēts pārstāvis, kas piemēram nodarbojas ar maksājumu kārtošanu utt., kurš par to grib saņemt atlīdzību, viņu takš vajag noformēt darbā ar darba līgumu un maksāt nodokļus ( riska nodeva laikam tikai nav)? Par pārējiem darbiniekiem skaidrs, jo tie ir ne no biedriem.
2.Vaipar iekasētajām īres naudām pietiek ar izrakstītu kases ieņēmumu orderi vai arī kāds stingrāks dokuments vajadzīgs. ( Normatīvajos dokumentos atradu, ka stingrās uzskaites kvīti vajag ziedojumiem).
Liels paldies.
Ответы (25)
Jā, tauta savārijusi pamatīgu putru, kā saka mans puika - pilnīgs sviests. No kurienes viņiem tā pilnvarotā persona uzradusies un kas viņu iecēlis ? Biedrībā tāda nemaz nevar būt! Biedrība vismaz pareizi piereģistrēta, valde viņiem ir? Varbūt Jums uz to pagājušo periodu nospļauties un sākt junu un skaistu dzīvi? Lai tā pilnvarotā persona ar visām problēmām ( parādi u.c. ) tiek galā pati? Vispār jau vajadzētu, lai uz to visu kāds paskatītos no malas, ne tikai no gramatvediskā viedokļa, bet arī juridiskā. Kas viņus apsaimniekoja pirms tam- namu pārvalde? Kā viņi māju pārņema? Es būšu Jūs nomocījusi ar jautājumiem, vienkāši es šinī jomā igi esmu bijusi iekšā.
Tā pilnvarotā persona bija no mājas iedzīvotāju vidus, kas visu kārtoja- vāca maksājumus utt, tā teikt paši apsaimniekoja.
Teicu lai stiepj pie manis visu kas ir, tad arī skatīšos, kas viņiem ir.
Labi jau būtu sākt no jūnija, bet kādus sākuma galus tak vajag, kā tad citādi gadu pēc tam savilkt?
Kur tā māja atrodas? Jebkurā gadījumā lai kāds ieiet Rīgas mājokļa mājas lapā,tur ir telefoni. Kādam no viņiem vajadzētu apmeklēt tos bezmaksas kursus, ja māja protams ir Rīgā, ja ne tad vismaz pa telefonu ar viņiem sazināties.Citādi jums tā putra nekad nebeigsies. Spriežot pēc jūsu teikta, viņi ir pilnīgi analfabatēti ļoti dauzdos jautājumos.Par grāmatvedību nemaz nerunājot! Jutu līdz, bus grūti.:-(
Tas ir Rīgas rajonā, tajā mājas lapā biju iegājusi.
Jāsaka viņiem lai piezvana un sarunā maksas kursus.
Viņi jau ne tikai nezin kas ir grāmatvedība bet pašu jēgu neizprot ka biedrība jau ir stipri vien kas vairāk par iedzīvotāju sanākšanu sapulcē reizi ceturksnī.
Domāju ka to grāmatvedību arī varētu kaut kā piekārtot līdz jūnijam, par ieņēmumiem atstājot kā ir, vienīgi pienācīgus dokumentus noformēt, tos pašus KIEO , kases grāmatu,izdevumus arī vēl varētu sakārtot, vismaz tos, kuri ir rakstīti uz biedrības vārda ( redzēju - daži ir), lai tad gaida sodīs vai nesodīs, bet vismaz būs kaut kādi gali, lai var uz priekšu strādāt pareizi, jo dokumentu jau tur nav daudz ( 14 dzīvokļi )
Sakiet lūdzu, cik apmēram grāmatvedis var prasīt par šāda veida biedrību grāmatvedību?
Sola, tur kursi ir BEZ MAKSAS. Manā mājā 68 dzīvokļi + divas juridiskās personas ( nedzīvojamās telpas), grāmatvedis taisa arī rēķinus, kurus saņem dzīvokļu īpašnieki, ( mums ir priekš tam nopirkta programma)maksājam minimālo algu. Algu saņem sētnieks un pārvaldniece, kas ir arī valdes locekle.Mumsir arī mobīlais telefons. Pati saprotat, ka vis atkarīgs no tā cik viņi iekasē apsaimniekošanu, ko no tā var izspiest priekš sevis. Nepazūdiet, stāstiet kā jums tur iet. Ata. Eju mājās.Ja būr kārtība mans bezvadu internets ielīdīšu arī brīvbienās. Ja ne, tad pirmdien darbā.;-)
Закрыть
Краткое описание нарушения