Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Nodoklis pārdodot nekustamo īpašumu К списку тем

Nodoklis pārdodot nekustamo īpašumu
Kopš 2002. gada mana īpašumā ir zemes gabals uz kura atrodas divas celtnes. īpašums tika iegādāts ar domu to izmantot savām privātajām vajadzībām, taču man bija nepieciešami finanšu līdzekļi, tāpēc nolēmu daļu man piederošā īpašuma izīrēt. Atradu potenciālos īrniekus un VID piereģistrēju saimniecisko darbību - sava nekustamā īpašuma izīrēšana. Diemžēl ekonomiskā situācija valstī ir attīstījusies tā, ka īrnieki no domas par īrēšanu atteicās un es neesmu saņēmusi nekādu ienākumu saimnieciskās darbības ietvaros, kā arī neesmu rēķinājusi pamatlīdzekļa (ēkas) nolietojumu. Man ir radusies iespēja pārdot daļu no sev piederošā īpašuma. Likums par IIN nosaka kārtību par tāda nekustamā īpašuma pārdošanu, kas izmantots saimnieciskajā darbībā. Kā arī paredz proporcionāli sadalīt ienākumus no saimnieciskajā darbībā izmantota īpašuma pārdošanas un personīgām vajadzībām izmantota īpašuma pārdošanas. No visa man piederošā īpašuma saimnieciskajai darbībai (izīrēšnai) bija paredzēta 1/3 daļa. Šis proporcionālos sadalījums tika noteikts ar aktu saimniecisko darbību uzsākot. Taču VID man nav prasījis un es arī neesmu informējusi par tādu proporcionālo sadalījumu. Šobrīd es vēlos pārdot to īpašuma daļu, ko izmantoju personīgajām vajadzībām (2/3 daļas), jo neesmu atmetusi cerību, ka nākotnē man izdosies atlikušo īpašuma daļu izīrēt. Tāpēc saprotu, ka ienākums no personīgā īpašuma pārdošanas ir ar nodokli neapliekams ienākums, vai es esmu sapratusi pareizi? Vai arī pastāv kādas citas likumdošanas normas, kas reglamentē šo situāciju izņemot likumu par IIN?

Paldies par atbildi jau iepriekš !
Dianabule
Dianabule 27.06.2008 09:34
37 сообщений на сайте

Ответы (1)

Es domāju, ka tieši tā arī ir kā Jūs rakstiet un ja nepierādīsies, ka tā īpašuma daļa ko tagad pārdodiet ir bijusi izmantota saimn.darbībā, tad tas būs Jūsu personīgā īpašuma pārdošana, kas ar IIN neapliekas.Regulē likums par IIN, palasieties tikai tos pārejas noteikumus likuma beigās par nekustamā īp. pārdošanu, kas tur bija teikts par to dzīvesvietas deklarēšanu pārdodamajos īpašumos.
Ilma
Ilma 27.06.2008 09:59
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.