Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Grāmatojums К списку тем

Zitaa 03.07.2008 15:54
36 сообщений на сайте
36 сообщений на сайте
Ответы (15)
2.4. Pirms veidot jaunu tēmu, ieteicams ar meklēšanas palīdzību pārbaudīt, vai tā nav apspriesta jau iepriekš. Vispār tādas jaunas tēmas izveidošana, kura atkārto jau esošo, nav aizliegta, tomēr tās autoram nevajadzētu būt pārsteigtam, ja viņam palūgs atbildes saņemšanai izmantot meklēšanu.
Es grāmatoju saskaņā ar čeku:
D 7...
D 57.. PVN
K 5311 Norēķini par norēķiniem ar kredītkartēm
Kad noņem naudu no konta:
D 5311
K 2620 Norēķinu konts bankā
D 7...
D 57.. PVN
K 5311 Norēķini par norēķiniem ar kredītkartēm
Kad noņem naudu no konta:
D 5311
K 2620 Norēķinu konts bankā

Elve 03.07.2008 17:37
151 сообщение на сайте
151 сообщение на сайте
Ja grāmatosiet čeku no avansa norēķina pirms naudas "novilkšanas" no konta:
D2110 D5721 K2381
Kad naudu "novelk":
D2381 K2620
Diezin ar kādu striķi to naudu no jūsu konta velk...
D2110 D5721 K2381
Kad naudu "novelk":
D2381 K2620
Diezin ar kādu striķi to naudu no jūsu konta velk...
Elve
Sakaņā ar čeku grāmatot D7 nav gan diez ko pareizi. Kur un kas jums tā mācīja? Degviela nav pakalpojums, bet krājumi - D2.
Sakaņā ar čeku grāmatot D7 nav gan diez ko pareizi. Kur un kas jums tā mācīja? Degviela nav pakalpojums, bet krājumi - D2.
Elve
Pamanīju vēl vienu jūsu dīvainību - kāds sakars saimnieciskiem pirkumiem ar kreditoriem?
Jums uzņēmuma darbinieki (avansa norēķinu personas) ir kreditori?
Pamanīju vēl vienu jūsu dīvainību - kāds sakars saimnieciskiem pirkumiem ar kreditoriem?
Jums uzņēmuma darbinieki (avansa norēķinu personas) ir kreditori?
krājumu kontu vai izmaksu kontu izmantot tā jau ir uzņēmuma iekšējā lieta, jo ir gan periodiskā, gan nepārtrauktā inventarizācijas uzskaite un grāmatot tikai un vienīgi uz 2110 nav viennozīmīgi. Es grāmatoju uz atsevišķu 7 grupas kontu Degvielas izmaksas.
Piekrītu Cleo. Es arī grāmatoju degvielu uz izdevumiem un gada beigās pēc inventarizācijas iegrāmatoju degvielas krājumu izmaiņas.
Cik nācies redzēt - lielākā daļa pielieto tieši tādu metodi (uz 755*).

Leciigaa 04.07.2008 09:09
2691 сообщение на сайте
2691 сообщение на сайте
Es nestrīdos par metodi kā tādu.
Taču degviela tāda "slidena" lieta.
Ja viss uzreiz uz izdevumiem, ir pamatotas bažas, ka ceļazīmes arī paliks "uz gada beigām" vai arī uz "gan jau kaut kad".
Lai no šīm bažām izvairītos, visām savām firmām esmu iestāstījis - degviela tik ilgi paliks krājumos un netiks uzskaitīta izdevumos, kamēr neiesniegsiet pareizi noformētas ceļazīmes.
Tāpēc mana reakcija bija tieši tāda.
Un šī iemesla dēļ es nevienam arī nemācu degvielu uzreiz grāmatot uz D7.
Taču degviela tāda "slidena" lieta.
Ja viss uzreiz uz izdevumiem, ir pamatotas bažas, ka ceļazīmes arī paliks "uz gada beigām" vai arī uz "gan jau kaut kad".
Lai no šīm bažām izvairītos, visām savām firmām esmu iestāstījis - degviela tik ilgi paliks krājumos un netiks uzskaitīta izdevumos, kamēr neiesniegsiet pareizi noformētas ceļazīmes.
Tāpēc mana reakcija bija tieši tāda.
Un šī iemesla dēļ es nevienam arī nemācu degvielu uzreiz grāmatot uz D7.
Nu re, cik gari nācās atrakstīties gluži par neko.

Leciigaa 04.07.2008 11:22
2691 сообщение на сайте
2691 сообщение на сайте
Es piemērām grāmatoju degvielu prekš lauksaimnieciskām vajadzībām uz 21.... bet mašīnai uz 7.....

Februaris 05.07.2008 00:53
3562 сообщения на сайте
3562 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть