Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Компьютерные программы, авторские права и лицензирование
Piemērotākā grāmatvedības programma К списку тем
Aapa 14.07.2008 09:16
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Ответы (61)
man ir vairāki mazi uzņēmumi kuros kārtoju grāmatvedību, es ar visiem īpašniekiem sarunāju, ka man viņi nosponsorē pa daļām vienu prpgrammu (protams tas bija vēl pirms cenu buma), sadalīju godīgi programmas iegādi, un licenci noformēju uz sava vārda, tas arī ir variants
Larao 14.07.2008 12:53
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
"un licenci noformēju uz sava vārda" - в этом случае нужно регистрировать свою деятельность в СГД и заключать с фирмами договор на бух. обслуживание.
nu un ko tad VId izdarīs, ja nepiereģistrēsies? Alga un nodokļi tiek aprēķināti un samaksāti, datoru ar programmu nevar atņemt, jo tā ir fiziskās personas īpašums nevis uzņēmuma (ja iet runa par konfiskāciju sakarā ar nelicenzētu izmantošanu- jo licence ir uz grāmatvedi nevis uz uzņēmumu). Piespiedīs reģstrēties? Un ja atsakās?
Tildes Jumis noma ar gada maksu 330.-
(Tildes Jumis nomas licence, instalācijas CD, abonements uz 1 gadu)
Var arī šo izmantot. Būs vēl lētāk!
(Tildes Jumis nomas licence, instalācijas CD, abonements uz 1 gadu)
Var arī šo izmantot. Būs vēl lētāk!
У фирмы, использующей бух. программу есть 2 варианта:
1) купить лицензию на фирму
2) заключить договор на бух. обслуживание и в этом случае никого не интересует на чём и как исполняется этот договор
Фирму, которая не имеет ни 1), ни 2) могут оштрафовать, либо, что более мягко, заставят выполнить один из вариантов.
1) купить лицензию на фирму
2) заключить договор на бух. обслуживание и в этом случае никого не интересует на чём и как исполняется этот договор
Фирму, которая не имеет ни 1), ни 2) могут оштрафовать, либо, что более мягко, заставят выполнить один из вариантов.
pilnīgi piekrītu Cleo
Larao 14.07.2008 13:08
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
Es n-tos gadus strādāju kā Larao - man paāai ir sava programma (t.i. esmu iegādājusies Tildes Jumis uz sava vārda), savs dators, uz tā savas licencētas programmas gan operētājsistēma, gan Ofiss. Manā darba līgumā ir skaidri un gaiši norādīts, ka strādāšu mājās uz sava datora ar savu programmu. Visos uzņēmumos esmu darba tiesiskajās attiecībās kā darba ņēmējs.
Līdz šim nevienā pārbaudē nav bijušas problēmas!
Līdz šim nevienā pārbaudē nav bijušas problēmas!
Не будет фирма отдуваться. У фирмы трудовой договор с бухом, у которого имеется своя программа. Тем более, в свете последних изменений к закону о ПНН, налицо все признаки трудового догвора и буха лицом, ведущим хоз.деятельность, могут и не зарегистрировать.
Andaz - Вы так хорошо знаете правила лицензирования и даёте всегда такие правильные советы, а как касается Вас самой, то тут все правила побоку. Вам ли не знать, что программу может использовать только владелец лицензии, то бишь Вы и никто другой и даже фирма в Вашем лице не может этого делать, потому что Вы не имеете права отдать её в использование ни физическому, ни юридическому лицу.
"Līdz šim nevienā pārbaudē nav bijušas problēmas!" - если у Вас не было, не значит, что нет у других. А то, что есть и немало, много раз высказывались на форуме. У меня лично покупались лицензии в срочном порядке в период проверки.
"Līdz šim nevienā pārbaudē nav bijušas problēmas!" - если у Вас не было, не значит, что нет у других. А то, что есть и немало, много раз высказывались на форуме. У меня лично покупались лицензии в срочном порядке в период проверки.
Es jau pati arī izmantoju, neviens svešs nestrādā!
Tildes Jumis licencē nav noteikts, ka licences īpašnieks grāmatvedību drīkst kārtot tikai sev! Varbūt citu programmu licencēs norādīts, ka licences īpašnieks drīkst tikai savam uzņēmumam veikt grāmatvedības uzskaiti.
Tildes Jumis licencē ir ierobežojumi - viena licence uz viena datora. Un tā es arī daru - uz sava personīgā ar oficiāli iegādātām programmām kārtoju uzskaiti citiem uzņēmumiem ar kuriem man noslēgts nevis pakalpojumu, bet darba līgums. VID neiebilst, jo nodokļi tiek samaksāti pilnā apjomā!
IK vai pašnodarbinātais maksātu nodokļos mazāk, kā to dara darba devējs. Valsts nav apkrāpta nevienā jomā!
Vēl par citiem - tāpēc ir jānoslēdz atbilstošs darba līgums, kurus sastāda JURISTS un nevis visvarošais, par sevām spējām ārkārtīgi pārliecinātais grāmatvedis! Vienmēr esmu teikusi - nebāzties grāmatvedim visām pudelēm par korķi!
Vēl - rūpīgi jāizlasa licencēšanas noteikumi jebkurai programmai!
Tāpēc - visiem tiem grāmatvežiem, kas strādā kā pašnodarbinātajiem ir jāzin, ka jālicencē jebkura programma! Un jāzin, kāda licence jāiegādājas! Lētās Home&Student vai Free.. nederēs, jo tās drīkst lietot tikai nekomerciāliem mērķiem, bet, ja jūs mājās taisāt uz datora citiem grāmatvedību, par to saņemot samaksu, tad tas ir komenrciāls pasākums! Te nu jūs pārkāpjat licencēšanas noteikumus!
LASIET LICENCES!!!
Tildes Jumis licencē nav noteikts, ka licences īpašnieks grāmatvedību drīkst kārtot tikai sev! Varbūt citu programmu licencēs norādīts, ka licences īpašnieks drīkst tikai savam uzņēmumam veikt grāmatvedības uzskaiti.
Tildes Jumis licencē ir ierobežojumi - viena licence uz viena datora. Un tā es arī daru - uz sava personīgā ar oficiāli iegādātām programmām kārtoju uzskaiti citiem uzņēmumiem ar kuriem man noslēgts nevis pakalpojumu, bet darba līgums. VID neiebilst, jo nodokļi tiek samaksāti pilnā apjomā!
IK vai pašnodarbinātais maksātu nodokļos mazāk, kā to dara darba devējs. Valsts nav apkrāpta nevienā jomā!
Vēl par citiem - tāpēc ir jānoslēdz atbilstošs darba līgums, kurus sastāda JURISTS un nevis visvarošais, par sevām spējām ārkārtīgi pārliecinātais grāmatvedis! Vienmēr esmu teikusi - nebāzties grāmatvedim visām pudelēm par korķi!
Vēl - rūpīgi jāizlasa licencēšanas noteikumi jebkurai programmai!
Tāpēc - visiem tiem grāmatvežiem, kas strādā kā pašnodarbinātajiem ir jāzin, ka jālicencē jebkura programma! Un jāzin, kāda licence jāiegādājas! Lētās Home&Student vai Free.. nederēs, jo tās drīkst lietot tikai nekomerciāliem mērķiem, bet, ja jūs mājās taisāt uz datora citiem grāmatvedību, par to saņemot samaksu, tad tas ir komenrciāls pasākums! Te nu jūs pārkāpjat licencēšanas noteikumus!
LASIET LICENCES!!!
Andaz, Вы путаетесь в трёх соснах.
К Вам никаких претензий со стороны проверяющих, а вот к фирме есть. Фирма, использующая программу, не может предъявить лицензию на Ваше имя, она должна предъявить на своё.
К Вам никаких претензий со стороны проверяющих, а вот к фирме есть. Фирма, использующая программу, не может предъявить лицензию на Ваше имя, она должна предъявить на своё.
Firmai nekas nav jāpiestāda! Firma ar programmu nestrādā. Ar programmu strādā grāmatvedis. Un grāmatvedim ar programmas licencēšanu viss OK.
Tāpēc es vēlreiz saku - lasiet licences un licenču līgumus! Tilde savus produktus atļauj lietot dažādi. Ko nosaka citas firmas - nezinu!
Un slēdziet normālus darba līgumus! Nevis forumā salasās что попало un jūtas apmierināti! Te līgumi ir tikai ķeksītim! Līgumus izstrādā juristi un katrai vajadzībai atbilstošu!
Tāpēc es vēlreiz saku - lasiet licences un licenču līgumus! Tilde savus produktus atļauj lietot dažādi. Ko nosaka citas firmas - nezinu!
Un slēdziet normālus darba līgumus! Nevis forumā salasās что попало un jūtas apmierināti! Te līgumi ir tikai ķeksītim! Līgumus izstrādā juristi un katrai vajadzībai atbilstošu!
" Ar programmu strādā grāmatvedis. Un grāmatvedim ar programmas licencēšanu viss OK." - а если Вы на больничном или в отпуске, то фирма ваяет отчёты вручную ? Ведь никто в фирме, кроме Вас не может использовать Вашу программу, то есть ФИРМА в принципе не может, только Вы лично.
"lasiet licences un licenču līgumus" - мне не нужно читать, я их пишу :))), совершенно стандартно и даже не на один компьютер, а моя лицензия позволяет установку программы на 3 компьютера, это неважно на сколько, важно на кого выписана, только тот и может использовать.
"lasiet licences un licenču līgumus" - мне не нужно читать, я их пишу :))), совершенно стандартно и даже не на один компьютер, а моя лицензия позволяет установку программы на 3 компьютера, это неважно на сколько, важно на кого выписана, только тот и может использовать.
Es jau Jums, Maksoft, lasīt nelieku, Jūs tāpat zināt. Es to pārējiem forumiešiem, lai katru dienu neuzdod vienus un tos pašus jautājumus! Pat, ja s..a (piedodiet) gludekli nopērk, pat tad izlasa instrukciju! Bet programmu par simtiem nopērk, bet izlasīt nevīžo!
Par slimošanu - parādiet man vienu grāmatvedi, kas vispār slimo!!! Sevišķi, ja viens pats strādā grāmatvedībā!
Ja uzņēmumā ir viens grāmatvedis un neviena vairāk kantorī nav!, kas tad, santehniķis vai grāmatveža slimošanas laikā atskaites taisīs?
Tikai miris grāmatvedis atskaites pats netaisa!
Par slimošanu - parādiet man vienu grāmatvedi, kas vispār slimo!!! Sevišķi, ja viens pats strādā grāmatvedībā!
Ja uzņēmumā ir viens grāmatvedis un neviena vairāk kantorī nav!, kas tad, santehniķis vai grāmatveža slimošanas laikā atskaites taisīs?
Tikai miris grāmatvedis atskaites pats netaisa!
katram savs deķītis ir tuvāks, jau n-tos gadus strādāju un nevienam nav bijis nekādu problēmu, it sevišķi tagad kad ir pieejama dažādas uzpariktes, kā skaneri un e-pasti, bija par tāds variants, ka biju ārpus Latvijas ar savu datoru un sūtīju atskaites, nekādas vainas viss darbojas
Larao 14.07.2008 14:03
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
Andaz, ну и прочитайте, что написано в Вашей лицензии в первом предложении и задумайтесь, что Вы написали "Tilde savus produktus atļauj lietot dažādi"
http://www.tilde.lv/download/LicencuParaugi/TildesJumis.PamataProduktaLicence.2.variants.Front.pdf
http://www.tilde.lv/download/LicencuParaugi/TildesJumis.PamataProduktaLicence.2.variants.Front.pdf
Makssoft
kas tad tur ir tāds rakstīts, ko Andaz ir pateikusi ne tā, varbūt es arī lasīt nemāku?
kas tad tur ir tāds rakstīts, ko Andaz ir pateikusi ne tā, varbūt es arī lasīt nemāku?
Larao 14.07.2008 14:13
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
Относительно обсуждаемого вопроса использовать программу может только владелец лицензии, потому что это соответствует закону об авторском праве и никак иначе.
Es jau arī lietoju uz viena datora savām vajadzībām - mana vajadzība - kārtot grāmatvedības uzskaiti uzņēmumiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть