Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Компенсация за отпуск
Совсем запуталась. Надо рассчитать компенсацию за неиспользованний отпуск.
22.12.2004-31.07.2006 работала
01.08.2006-18.12.2006 больничный Б
19.12.2006-18.06.2008 Отпуск по уходу за ребенком
19.06.2008-31.08.2008 неоплачиваемый отпуск
01.09.2008 увольнение.
У меня получается компенсация 56 календарных дней.Проверте меня, пожалуйста.
Ответы (22)
Nu net man sanāk nedaudz savādāk.
Par darba periodu no22.12.2004.*31.07.2006. pienākas 32,23 dieans( 1,67x19mēneši=31,73dienas + 1,67/30x9=0,5 dienas )kopā 32,23 dienas.
Bet vai par pirsdzemdību un bērnu kopšanas periodu atvaļinājumu skaita.Manjau laiksa ka nē. Es nu neskaitītu.
Un tad vēl tas bezalgas atvaļinājum ir 42 dienas - ja darbinieks ir izņēmis bezalgas atvaļinājumu citu ienākumu gūšanai-tad šīs dienas tiek atsakitītas no kompensējamā atvaļinājuma laiks. Un kompensāciju var neaprēķināt.
Nu šāds būtu mans aprēķins .
Kas tās atkal par 1,67 dienām?
Kur jūs tik pārliecinoši tās grābjat???
Неоплачиваемый отпуск также входит в компенсацию. У меня получилось 62 календарных и 44 оплачиваемых
Вообще-то, Gabriela1979, за время нахождения на больничном листе В полагается компенсация, равно как и за время нахождения в отпуске за свой счет.
Man rī 62 kalendārās dienas.
Bet cik no tām apmaksājamas - tas jāzina grāmatvedim! Jo es neesmu iepazīstināta ar jūsu darbinieka darba grafiku!
Bet kā tad ar DL 154. (4). '" Atvaļinājums, kas piešķirts sakarā ar grūtniecību un dzemdībām, ikgadējā atvaļinājumā neieskaita"
Izlasiet DL 154. pantu.
Gabriela1979, а больничный лист В разве является отпуском?
Время нахожденияна больничном Б не является этим отпуском "Atvaļinājums, kas piešķirts sakarā ar grūtniecību un dzemdībām
Un par bezalgas atvaļinājum ir aprakstīts DL 153. pants "ŠĀDU ATVAĻINĀJUMU IESKAITA KOPĒJĀ DARBA STĀŽĀ, BET TO NEIESKAITA IKGADĒJĀ ATMAKSĀTĀ ATVAĻINĀJUMĀ."
Irena22, конечно, а что же это?
B slimības lapa sakitās par pirmsdzemdību un dzemdību atvaļinājumu, ja tas ir piešķirts grūtniecei pirms un pēc dzemdībām.
Спасибо всем.:-| Я увидела свою ошибку, я не посчитала период неоплачиваемого отпуска.
Ja darbinieks ņem bezalgas atvaļinājumu, lai gūtu ienākumus citeur mēs kompensāciju nemaksājam, ja darbinieks iet bezalgas atvaļinājumā pēc Darba devēja lūguma tad protams kompensāciju izmaksājam.
А может Вы сначала прочитаете к чему относится этот пункт?
(1) Darba devējs piešķir atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas, ja to pieprasa darbinieks,
kura aprūpē un uzraudzībā pirms adopcijas apstiprināšanas tiesā ar bāriņtiesas (pagasttiesas)
lēmumu nodots adoptējamais bērns. Šādu atvaļinājumu piešķir uz laiku, kāds noteikts bāriņtiesas
(pagasttiesas) lēmumā par adoptējamā bērna aprūpi un uzraudzību. Ja bāriņtiesa (pagasttiesa)
pieņem lēmumu par aprūpes un uzraudzības termiņa pagarināšanu, atvaļinājumu pagarina līdz tiesas
sprieduma par adopcijas apstiprināšanu spēkā stāšanās laikam. Šādu atvaļinājumu ieskaita kopējā
darba stāžā, bet to neieskaita ikgadējā apmaksātajā atvaļinājumā.
Mīļas meitenes 1,67 ir koificents apmaksātās dienās, cik darbiniekam pienākas par vienu nostrādāto mēnesi.
Vai tad neviens no Jums neizmanto šāda veida formulu?
Только 1.67 подходит далеко не всем работникам.
Gabriela1979
TIKAI, JA noteikts NORMĀLAIS DARBA LAIKS, tad par 12 nostrādātiem mēnešiem pienākas 28 kalendāra dienas atvaļinājuma, jeb VIDĒJI 20 apmaksājamas darba dienas. Tātad par:
12 mēnešiem – 20 dienas;
1 mēnesi – 20/12=1,67 dienas;
1 dienu – 20/365=0,055 dienas.
Tas nav nekāds koeficients, kuru var bāzt visur, kur ienāk pratā. Vienkārša matemātika un viss.
Un tāpēc ar to koeficientu nevajag jaukt citiem galvas!
Sevišķi, ja cilvēks īsti nemāk rēķināt ne atvaļinājumus, ne kompensācijas.
MEITENES,KĀ ES SMEJOS UN RAUDU- NESTANDARTA SITUĀCIJA:)
Meitene bija 2 gadus bērna kopšanas atvaļinājumā, ienākumi darba vietā nav bijuši, tātad rēķinām kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu no minimālās algas.
Tas nozīmē sekojoši: min. algu'kopsummu par 6mēn. izdalām ar dienu skaitu par 6 mēn., veidojas dienas vid.izpeļņa, kuru pareizinām ar 33d (neizmantotais atvaļinājums)
Vai es pareizi sapratu !?
Закрыть
Краткое описание нарушения