Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
Kas ir neto apgrozījums? К списку тем
Ответы (21)
Нетто оборот к 41 строке декларации НДС не имеет никакого отношения.
Кроме авансов в 41 строке могут быть и другие облагаемые сделки, которые нетто-оборотом не являются.
Кроме авансов в 41 строке могут быть и другие облагаемые сделки, которые нетто-оборотом не являются.
Inese81
Reģistrācijas datums 13.07.2005 10:15
Nodarbošanās Grāmatvedis
Ja pēc 3 gadu darba par grāmatvedi nezina, kas ir neto apgrozījums, tad nu patiešām prāta aptumsums.
Reģistrācijas datums 13.07.2005 10:15
Nodarbošanās Grāmatvedis
Ja pēc 3 gadu darba par grāmatvedi nezina, kas ir neto apgrozījums, tad nu patiešām prāta aptumsums.
Aivars 007 -Kāpēc Jūs padoma vietā gribat paņirgāties par cilvēku un pazemot otru? Nu neatbildiet un ļaujiet paskaidrot tiem, kas to vēlas nevis analizējiet Jums pilnīgi svešu cilvēku.Tas, ka Inese81 ir reģistrējusies VGK 2005.gadā nebūt neliecina par to, ka viņa ir bijusi galvenā grāmatvede vai grāmatvede, kurai būtu arī tas jāzina.Lielajos uzņēmumos ir tik specifisks darba katram grāmatvedim, un tiešām triju gadu garuumā nav tādas iespējas izzināt un saprast to, par ko ir šodienas jautājums.Un jautājums ir iesācēju sadaļā, tad kāpēc analizēt un izteikt savus komentārus pilnīgi lieki un ne par tēmu? Man ļoti traucē tādi negatīvi un "pārākie" komentāri, es to uztveru arī kā pret sevi, jo tu nezini, kurš arī tavs jautājums izraisīs tādu pat atbildi.Laiveicas labajos darbos!
Vijoliite 17.09.2008 08:28
1711 сообщений на сайте
1711 сообщений на сайте
būtībā visa problēma ir negribēšanā uzmanīgi lasīt dokumentu. PVN deklarācijā nu nav rakstīts Neto apgrozījums, jālasa uzmanīgi, tad neradīsies tāds aptumsums tur ir rakstīts "KOPĒJĀ DARĪJUMU VĒRTĪBA (latos), no tās: 41.rindaar PVN 18 % likmi apliekamie darījumi (arī pašpatēriņš)". Kas ir apliekamais darījums, to meklēt PVN likuma terminos.
Martinas- vajag, bet jautājumus mēs šeit uzdodam tādēļ, ka nezinām un nejautājam, kāpēc Tu to nezini? Un ne jau tāpēc ir jāizceļ Tavi dati tēmā un jābrīnās - , lūk, Tu vēl tagad pēc trim gadiem to nezini? Tas jau ir tas sāpīgākais.Varbūt nebija iespējas,varbūt dzīvoja ar bērniņu u.c.Bet ja forumā jautā, tad es to saprotu, ka tad cilvēks nezina.Janeto apgrozījums pie vienveidīgas darbības ir vienmēr sakritis ar apliekamiem darījumiem un nav bijuši avansa maksājumi - nu bija deklarācijā tā pati summa. Es nebūt nevēlos ieslīgt diskusijās un neatgriezīšos šajā tēmā, kur, man liekas, elementāra pieklājība un cieņa vienam pret otru - un jautājums atrisināts.
Vijoliite 17.09.2008 13:05
1711 сообщений на сайте
1711 сообщений на сайте
Знаете, уважаемая, чтобы не было sāpīgākais, нужно к своей профессии относиться серьёзно. pieklājība un cieņa к своей профессии должны быть. Вопрос - из элементарных основ, без которых бухгалтером работать невозможно.
Проще ничего не спрашивать в форуме что бы не осыпали насмешкамию:-x
Alise-ance 19.09.2008 12:36
7 сообщений на сайте
7 сообщений на сайте
Проще перед созданием новой темы проверить с помощью поиска, не обсуждалась ли она ранее и не следует удивляться, если попросят воспользоваться поиском для получения ответа.
И вообще: из уст бухгалтера вопрос "Kas ir neto apgrozījums?" просто неприличный. Это все равно, что шофёр спросит "а что такое тормоз?"
Acīmredzot jautājums radies sakarā ar šobrīd aktīvu VID darbinieku pārbaudi - respektīvi VID darbinieki,vismaz pie mums,tagad aktīvi salīdzina PVN deklarācijās norādīto apliekamo vērtību kopsummu pa visu 2007.gaduar gada pārskatos norādīto neto apgrozījumu un nez kāpēc uzskata, ka tiem ir jāsakrīt.
Kaut arī būtu VIDa darbinieks, strādā studenti un kāds zinoš grāmatvedis (kā šeit forumā apspriež неприличный вопрос)sēdēs tur par 200Ls. Un arī grāmatvedis, kas beidza stūdijas trīs gadi atpakaļ un tagad varbūt strādā tikai pie algu aprēķina vai uzskaita PL atcerās, ka netto apgozījums nav tas pats kas ir uzrādams 41.rindā PVN deklarācijā8-)
Sofija76 19.09.2008 15:55
506 сообщений на сайте
506 сообщений на сайте
Cleo- to salīdzina nevis tagad bet jau sen - tā ir VID ieprogrammēta sakarība ( esmu izjutusi auditos) ka bilances dati - saņemtie avansi ( summa bez PVN) neto apgrozījums un pārējie ieņēmumi tiek salīdzināti ar PVN deklarācijā uzrādīto darījumu vērtību
Izskatās ka šogad palaista standarta pārbaudes procedūra visiem gada pārskatiem . Ja ne vairāk tad telefoniski esmu sniegusi paskaidrojumus VID analītiķiem pie kam dažādās nodaļas- "kas Jums tai skaitlī ir- kādēļ neiet kopā ar PVN deklarāciju pēc atsīfrējuma nosaukšanas- ar piebildi ka GP pielikumā tas ir redzams- problēma tioek noņemta no dienas kārtības
Izskatās ka šogad palaista standarta pārbaudes procedūra visiem gada pārskatiem . Ja ne vairāk tad telefoniski esmu sniegusi paskaidrojumus VID analītiķiem pie kam dažādās nodaļas- "kas Jums tai skaitlī ir- kādēļ neiet kopā ar PVN deklarāciju pēc atsīfrējuma nosaukšanas- ar piebildi ka GP pielikumā tas ir redzams- problēma tioek noņemta no dienas kārtības
"problēma tioek noņemta no dienas kārtības" - Этой проблемы вообще, по идее, не должно возникать, если бы проверяющие читали бы те же законы, по которым работают проверяемые.
Nu kur nu VID tik sarežģīta lietu kā kopā PVN deklarāciju un gada pārskatu ar rindu atšifrējumiem skatīties.Tas par grūtu un nevar ieprogrammēt, bet lasīt nav paredzēts nolikumā:-D
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть