Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Kā pārdot mazvērtīgo inventāru? К списку тем

Kā pārdot mazvērtīgo inventāru?
Firmā ir nopirkts: ledusskapis, piekabe un dīzeļsildītājs, kas norakstīti pa taisno uz izdevumiem. Kā viņus tagad var pārdot? Ar PPR?
Blpluss
Blpluss 02.10.2008 16:10
18 сообщений на сайте

Ответы (29)

Ne jau tikai iegādes cena norāda vai tas ir pamatlīdzeklis vai nav, bet jāņem vērā arī lietošanas laiks.

Pārdot varat, nav tur nekādu problēmu. Uztaisiet ar atpakaļejošu datumu inventarizācijas aktu, ka jums ir šāds inventārs lietošanā un pārdodiet!
Andaz
Andaz 02.10.2008 16:50
27892 сообщения на сайте
Labi, es visus salikšu uz PL. Un tad var pārdot? Tā es no jums saprotu.
Blpluss
Blpluss 02.10.2008 16:51
18 сообщений на сайте
Kāpēc manu atbildi neizlasījāt? :'(
Andaz
Andaz 02.10.2008 16:55
27892 сообщения на сайте
Izlasīju pēc tam, kad jau biju uzrakstījusi savu atbildi Paldies.
Blpluss
Blpluss 02.10.2008 17:07
18 сообщений на сайте
Vai nav jāliek kā pārdošanai turēti pamatlīdzekļi. Cik ilgs laiks pagājis kopš iegādes?
Stradniex
Stradniex 02.10.2008 17:08
573 сообщения на сайте
Nepilns gads.
Blpluss
Blpluss 02.10.2008 17:12
18 сообщений на сайте
Skatoties kam un par kādu cenu taisāties pārdot - tur tas suns aprakts...
Ambera
Ambera 02.10.2008 18:50
21759 сообщений на сайте
Ko Jūs jaucat prātu ?? Kāpēc nevar uz izmaksām ? Var, un paskaidrošu - kalpošanas laiks īsāks par gadu neatkarīgi no cenas, politikā pieņemts - inventārs lietošānā- 100% izmaksās, atstājot zembilances uzskaitē. Tālākais pie pārdošanas jau procedūra - novērtēt patiesā vērtībā (ņemot vērā, ka vairs nav jauns) un uz krājumiem (preces pārdošanai) un protams p/z citi ieņēmumi.
Ken
Ken 02.10.2008 19:32
334 сообщения на сайте
Pēc "apspriedes" es nu tagad sapratu, ka arī, ja es nomainu smagās automašīnas kādu rezerves daļu (ko esmu sen jau uz izdevumiem nolikusi) un vēl varu šo lietoto detaļu kādam ar pavadzīmi pārdot, tad kur gan , lai es to "atstellēju" atpakaļ.

Blpuss vienkārši vajaga uzrakstīt pavadzīmi un visu to pārdot. Nekādu problēmu. Visi valstij pienākošies nodokļi jānomaksā un viss ir OK.

Par p/l. Standartā nu gan nav noteikts vienības lielums (12.punkts standartā), ir tikai - lietderīgās lietošanas laiks ir ilgāks nekā viens uzņēmuma parastās darbības cikls. Ja cikls ir ilgāks kā gadu, tad var vadība pieņemt lēmumu par "ilgāks kā gads".
Ingad
Ingad 02.10.2008 19:34
460 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.