Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ka iegramatot operativo lizingu К списку тем
Ka iegramatot operativo lizingu
Sveiki!
Sakiet, ludzu, man te pirmo reizi atnaca operativa lizinga ligums un nu es domaju, ka to visu pasakumu gramatot.
Pirmas iemaksas nav.
Maksajot rekinu, domaju likt:
D 7gr (transporta izdevumi)
D PVN
K banka.
Vai pareizi?
Un ka ir ar nolietojumu? vai tadam masinam rekina nolietojumu?
Un kas notiek, kad beidzies lizinga periods? Ja mes nenemam masinu sev, tad nekas, ko samaksajam, to samaksajam, ja?
A ja izdomajam izpirkt, tad mums dos pavadzimi par kadu summu?
paldies!
Ответы (20)
D 7gr (transporta izdevumi)
D PVN
K 5310
Un ka ir ar nolietojumu? - не будет.
Vispirms painteresējaties par to kas ir operatīvais un kas finansu līzings.
Luiza jau uzrakstīja pirmo grāmatojumu un tikai tad, kad veiksiet apmaksu bankā būs D 5310 K 262x
Un pievērsiet uzmanību tam,ja jums ir maksāta pirmā iemaksa avansā , tad tā pēc rēķina parādīsies ar (-) zīmi un jums jāpārgrāmato izmaksās no samaksātā avansa.
Luiza
Paldies!
Haidija
Paldies, pa brivdienam jau pamekleju un palasiju, ka ir operativais un kas ir finansu lizings. Avansa mums nebus, lidz ar to saprotu, ka vienkarsi vadu rekina sanemsanu D 7gr, D PVN, K 5310 un pie apmaksas D 5310 K 2620. Bilance nekadas masinas neparadas, nolietojumu nerekinam, vienkarsi maksajam rekinu, ka par parasto pakalpojumu
Ja?
Luiza
Spasibo
Haidija
Un pievērsiet uzmanību tam,ja jums ir maksāta pirmā iemaksa avansā........
------------
Vai pareizi saprotu, ka pirmo iemaksu, kura ir KRIETNI lielāka par ikmēneša oparatīvā līzinga maksājumiem- ir jāiegrāmato uz 2410 un ik mēnesi saskaņā ar rēķinu jānogrāmato uz 7...
Ja tā, vai varētu norādīt atsauci, kur to varētu palasīt!
По мне, так это все же аванс обыкновенный, а не буд периоды
Protams, ka avansa maksājums tiek norakstīts pakāpeniski - tikai ar līgumu atrunātajos gadījumos.:-)
D2410 - nākamo periodu izdevumi
pareizāk D2190 - samaksātie avansi
Cicerons
ziņojumu: 97 15.11.2008 12:24
...Vai pareizi saprotu, ka pirmo iemaksu, kura ir KRIETNI lielāka par ikmēneša oparatīvā līzinga maksājumiem- ir jāiegrāmato uz 2410 un ik mēnesi saskaņā ar rēķinu jānogrāmato uz 7...
Ja tā, vai varētu norādīt atsauci, kur to varētu palasīt!
..........................................
Vērtējot darbības darījuma noformēšanā pēc to secības laikā, pirmā iemaksa ir uzskatāma kā avansa maksājums.
Pievienotais maksājumu grafiks un līguma nosacījumi ļauj to kā avansu norakstīt izdevumos pie apmaksas bez konta 2410 starpniecības.
Jo tiešām vietā atcerēties, ka
* .... avansa maksājums tiek norakstīts pakāpeniski - tikai ar līgumu atrunātajos gadījumos.* (Leciigaa 15.11.2008 13:24)
un kārtībā, kas minēti tā nosacījumos.
Liepupe. Pēc Jūsu teiktā saprotu, ka Jūs operatīvā līzinga pirmo iemaksu, kura grafika parādās pirmajā rindiņā liekat uzreiz uz izmaksām?
Bet ja Jums šī pirmā iemaksa katru mēnesi rēķinā tiek atmīnusēta, kā avansa maksājums, kurš sadalīts proporcionāli visa operatīvā līguma darbības laikā, tad arī Jūs pirmo iemaksu norakstāt uzreiz uz 7...???:-S
Man gan šķiet, ka tas ir vistīrākais avansa maksājums, kurš jāliek uz 2190 un katru mēnesi jāsamazina, pamatojoties uz rēķinu.
Piemēram, man mav nācies acīs redzēt operatīvā līzinga ikmēneša maksājuma rēķinu, kura saturā būtu ieraksts, kas liecina, ka "šī pirmā iemaksa katru mēnesi rēķinā tiek atmīnusēta".
Kas tādus izsniedz, ja nav noslēpums, un pie kādiem līguma nosacījumiem tas vetkts??!
Zeida, arī man nav bijuši tādi līzinga devēju rēķini.
Tā kā par līguma nosacījumiem Jūsu gadījumā - jautjums paliek atklāts.
У меня в Хансализинге такой счет. В счете за месяц показана общая сумма аренды минус авансом уплаченная сумма = сумма к оплате + НДС.
Vnk - pasaka.
Dab62, *...минус авансом уплаченная сумма...* - pilnā apmērā?
ne pilnā apmērā
они ее делят пропорционально на срок договора, у меня тоже такое было
Tas jau tad arī, manuprāt, jauc daudziem galvas.
Proti - tas, ka
*vai nu nedod maksājumu grafiku
*vai to dublējot saista ar ikmēneša rēķinu.
Tāpat jau iemaksāto avansu/t.s. 1. iemaksu no Jūsu puses lauztā līguma gadījumā neatmaksās.
Tieši tā. Man arī ir Hansa līzings rēķini. Man gan liekas, ka tur viss ir ĻOTI skaidri parādīts un atspoguļots. Gan ikmēneša nomas maksa, gan ar mīnuss zīmi avansā samaksātā summa (proporcionāli sadalīta uz visu līguma darbības laiku), un aprēkinātais PVN. Līdz ar to uzskatu, ka tieši manā gadījumā jautājums ir skaidrs un nu nekādi šo pirmo iemaksu NEVAR norakstīt uz izmaksām. Tas ir tas pats, ja es preču piegādātājam samaksāju piem.10000 Ls un tad kādus piecus mēnešus saņemu preces. Es taču negrāmatošu uzreiz samaksāto avansu uz 211. (711.), bet gan uz 2190. Šeit, es uzskatu, ka ir tieši šāds gadījums. Kaut gan, tas ir mans viedoklis un viņš var nesakrist ar citu viedokļiem. Katrs mēs pats atbildam par savā grāmatvedībā veiktajām "kustībām"
P.s. ja līgums tiek pārtraukts (parasti tas notiek pēc līzinga ņēmēja iniciatīvas vai arī līzinga ņēmējs nav pildījis savas saistības), tad protams, ka līzinga devējs iemaksāto avansu neatgriež- nu un tās jau ir ar saimn. darbību nesaistītas izmaksas.
Закрыть
Краткое описание нарушения