Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
выходное пособие К списку тем
Lusja 24.11.2008 11:56
98 сообщений на сайте
98 сообщений на сайте
Ответы (50)
А как понять пункт 7 в правилах КМ 592: Ja darbiniekim saglabājama vidējā izpeļņa, to palilina par starpību sparp šo noteikumu 2.punktaminēto minimālo mēneša darba algu un Ministru kabineta noteikto minimālo darba algu tajos mēnešos, par kuriem aprēķināma mēneša vidējā izpeļņa. Относится ли это пункт к расчёту среднего для выходного пособия?????
Lusja 24.11.2008 12:23
98 сообщений на сайте
98 сообщений на сайте
atlaišanas pabalsts atkarīgs no nostrādātā laika pie attiecīgā darba devēja, proti:
- viena mēneša Vidējās Lzpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā 5 gadus;
Civillikums
- viena mēneša Vidējās Lzpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā 5 gadus;
Civillikums
Leciigaa 24.11.2008 12:47
2691 сообщение на сайте
2691 сообщение на сайте
104.pants. Darbinieku skaita samazināšana
(1) Darbinieku skaita samazināšana ir darba līguma uzteikums tādu iemeslu dēļ, kas nav saistīti ar darbinieka uzvedību vai viņa spējām, bet ir pietiekami pamatots ar neatliekamu saimniecisku, organizatorisku, tehnoloģisku vai līdzīga rakstura pasākumu veikšanu uzņēmumā.
(2) Darbinieku skaita samazināšanas gadījumā darba devējs ne vēlāk kā vienu mēnesi iepriekš paziņo Nodarbinātības valsts aģentūrai par atlaižamo darbinieku skaitu un profesiju.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 21.09.2006. likumu, kas stājas spēkā no 25.10.2006.)
(к слову)
(1) Darbinieku skaita samazināšana ir darba līguma uzteikums tādu iemeslu dēļ, kas nav saistīti ar darbinieka uzvedību vai viņa spējām, bet ir pietiekami pamatots ar neatliekamu saimniecisku, organizatorisku, tehnoloģisku vai līdzīga rakstura pasākumu veikšanu uzņēmumā.
(2) Darbinieku skaita samazināšanas gadījumā darba devējs ne vēlāk kā vienu mēnesi iepriekš paziņo Nodarbinātības valsts aģentūrai par atlaižamo darbinieku skaitu un profesiju.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 21.09.2006. likumu, kas stājas spēkā no 25.10.2006.)
(к слову)
Inst 24.11.2008 13:02
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Lusja
А как понять пункт 7 в правилах КМ 592: Ja darbiniekim saglabājama vidējā izpeļņa, to palilina par starpību sparp šo noteikumu 2.punktaminēto minimālo mēneša darba algu un Ministru kabineta noteikto minimālo darba algu tajos mēnešos, par kuriem aprēķināma mēneša vidējā izpeļņa. Относится ли это пункт к расчёту среднего для выходного пособия?????
Этот пункт относится к работающему сотруднику, когда по каким-то причинам ему идет оплата по среднему. К Вашему случаю это не относится.
Этот пункт относится к работающему сотруднику, когда по каким-то причинам ему идет оплата по среднему. К Вашему случаю это не относится.
Тогда подскажите пожалуйста работник отработал 4 месяца, (з/п -160лс)теперь сокращение получается выходное пособие 480/6=80 лс?????
Lusja 24.11.2008 15:38
98 сообщений на сайте
98 сообщений на сайте
Mēneša vidējo ipeļņu aprēķina, pēdēo sešu mēnešu darba samaksas kopsummu dalot ar sēši.DL 75 pants 4 p
Lusja 24.11.2008 15:47
98 сообщений на сайте
98 сообщений на сайте
(4) Средний месячный заработок рассчитывается путем деления на шесть общей суммы оплаты труда за последние шесть месяцев.
Я думаю, что делить надо именно на 6.
Я думаю, что делить надо именно на 6.
Inst 24.11.2008 15:51
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Inst 24.11.2008 15:52
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Не могу найти пункт где сказано что среднемесячный заработок делитья на отработанные месяца? Нашла такое только про среднедневной и среднечасовой заработок
Lusja 24.11.2008 15:56
98 сообщений на сайте
98 сообщений на сайте
Каким пунктом можно доказать работнику что он получит 80лС а не 160?
Lusja 24.11.2008 15:58
98 сообщений на сайте
98 сообщений на сайте
Не думаю, что в данном случае делится на 6. Потому как нет 6 месячного срока работы на данной фирме.
Nu kā tad Jūs to pierādīsiet. Viņš ir vidēji mēnesī saņēmis 160,- nevis 80,- tā kā nekā nevarēsiet pierādīt.
Я бы все же вначале уточнила в ТИ, т.к. на форуме мнения разошлись.
Не могу найти пункт где сказано что среднемесячный заработок делитья на отработанные месяца?
Я тоже такой пункт не вижу.
Не могу найти пункт где сказано что среднемесячный заработок делитья на отработанные месяца?
Я тоже такой пункт не вижу.
Inst 24.11.2008 16:01
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Если бы человек работал на данной фирме большее количество месяцев, но у него не было бы зарплаты в какие-то месяца, тогда общая сумма зарплаты за 6 месяцев делилась бы на 6.
Остаюсь при своем мнении.
Остаюсь при своем мнении.
Nu bet loģiski nevajag domāt.Un katrā ziņā ja samaksāsiet 160,- pārmest nevarēs neviens. Bet ja 80, - tad gan.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть