Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Tele2 kompensācija.Kā pareizi iegrāmatot. К списку тем
Tele2 kompensācija.Kā pareizi iegrāmatot.
Tātad.Tele2 kompensēja mums soda naudu par līguma laušanu ar LMT.Rēķins izskatās sekojoši un es iegrāmatoju šādi:
Ar PVN apliekamā summa
D Sakaru izdevumi K parāds piegādātājam =8,24 ls
D PVN K parāds piegādātājam = 1,48
Kompensācija ar PVN neapliekamā summa
D Saņemtās soda nauda K parāds piegādātājam = - 20,40 Ls
Gala rezultāts man pareizs = - 10, 68 debeta pusē klients Tele 2
Bet vai es pareizi darīju radās šaubas.
Ответы (42)
Я бы компенсацию определила не на Saņemtās soda nauda, а просто на какую доходную 8. ИМХА такая.
Kel, na kakuju naprimer???
Pārkontēšu uz pārējiem ieņēmumiem.:-)
Айварено, а если мы вас с пути истинного сбили?
Draiskojaties, Kel, draiskojaties...
Liepupe, это я кокетничаю
Kel,tak ja uže bil nu puti istenoj,toļko kont nepraviļnij vibral.LOL
Es droši vien pagajušajā gadā tad izdarīju
nepareizi.Essamaskāju soda naudu LMT un uz 82...kontu uzliku , bet, kad TELE2 sedza šo saudu naudu, turpat samazināju šo soda naudu un UIeN gada deklarācijā nemaz pie soda naudām nerādīju. Man toreiz likās, ka tas ir tik loģiski, un nebija man nekādu citu ne pieņēmumu ne arī ieņēmumu.;-)
Domāju, ka tā arī var darīt. Rezultāts nemainās. Un pat vēl labāk. Pēc Aivara kontējuma iznāks palielināt apliekamo ienākumu par soda naudu, bet Jums VIjolīte nē.Un ja kompensē tieši soda naudu tad pēc manām domām tiešī labi likt uz K822X.
А мне бы никогда не пришло в голову уменьшать сода науду. У транспортников, к примеру, случаются ситуации, когда выставляют претензии за испорченный груз, а потом эти суммы компенсируются. Причем суммы там обычно немаленькие. Вот государство обрадовалось бы, если бы у меня не было ни дохода, ни расхода.
Впрочем, это мое личное мнение.
Nu bet pretenzijas aprēķinātās no partnera arī kontējiet uz D82XX? Tur tā lieta man liekas sarežģītāka.Par sākotnējo jautājum.Kaut kā neliekas godīgi likt uz soda naudām palielināt apliekamo ienākumu un tad kad kompensē ielikt pie ieņēmumiem. Tad arī soda nauda nav jāuzskata par soda naudu bet jāliek kāds cits konts kurš nepalielina apliekamo ienākumu UIN dekl.
Илма, почему soda nauda nav jāuzskata par soda naudu? Если это и есть самая что ни на есть настоящая сода науда.
ИМХО
Tāpēc ka tā tiek kompensēta.Un vai tad soda naudas kompensē un ja kompensē tad lieku uz K8220. Ja ir lielas summas kā Jūs Albina sakiet tad par visu lielo summu palieliniet apliekamo ienākumu UIN deklarācijā?Un saņemto kmpensāciju uz ieņēmumiem?Kaut kā neliekas godīgi.
Именно так, Илмочка. par visu lielo summu palieliniet apliekamo ienākumu UIN deklarācijā Un saņemto kmpensāciju uz ieņēmumiem
Nu johaidī, tas nu gan nav godīgi.Varbūt ir kāds knifs.Kaszina lai saka:-)
Я бы тоже с удовольствием послушала
Ir viedoklis, ka gan ieņēmumi, gan izdevumi jāklasificē un grāmatvedības uzskaitē jāatspoguļo pēc to būtības.
Summēšana nav atzīstama par pareizu izvēli. IMO
Tas man skaidrs. Jautājums tikai vai pēc būtības tas ko kompensē ir atdzīstms par soda naudu, jo ja jau kompensē tad pēc būtības piekrīt, ka soda nauda nav bijusi pareiza, jo nekompensē jau to kas ir bijis pareizs;-)
Закрыть
Краткое описание нарушения