Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
pamatlīdzekļu nolietojums, ja noņem līzinga kompanija К списку тем
Andulino 04.01.2009 22:11
101 сообщение на сайте
101 сообщение на сайте
Ответы (18)
Налоговый износ считаете так, как написано в 13 статье закона о ПНП. Финансовый - согласно вашей методике.
Vai tas pamatlīdzeklis man ir jāizslēdz?
Andulino 04.01.2009 23:18
101 сообщение на сайте
101 сообщение на сайте
04.01.2009 23:18
Vai Jums *tas pamatlīdzeklis* vēl IR uzņēmumā?!
Vai Jums *tas pamatlīdzeklis* vēl IR uzņēmumā?!
Liepupe 04.01.2009 23:38
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Nē nav, līzings to paņēma, nav vairs uzņēmumā, bet arī nekas tālāk nav noticis, nav nekāds kredītrēķins, īsti nav skaidrs kas jādara..
Andulino 04.01.2009 23:47
101 сообщение на сайте
101 сообщение на сайте
tad sanāk ar to datumu, kuru p/n akts izslēdzu pamatlīdzekli no uzskaites?
Andulino 05.01.2009 01:16
101 сообщение на сайте
101 сообщение на сайте
Ja "tas pamarlīdzeklis" bija uzskaitē PL kategorijā, tātad tas bija finansu līzings. Ja tas bija finansu līzings, Jūs šo PL saņēmāt ar stingrās uzskaites PPR. Tieši tādā pašā kārtībā arī tas jānodod atpakaļ līzinga kompānijai - ar stingrās uzskaites PPR, un ar visām PVN sekām. Jo, saņemot "to PL", Jūs atskaitījāt priekšnodokli pilnā apmērā, tagad starpība jāatmaksā valsts budžetā. Kādas summas jāieraksta PPR, par to jāvienojas ar līzinga kompāniju. Ja esat grāmatvede, tad ziniet - līzinga kompānijās arī strādā grāmatveži, un Jūsu konkrētajā gadījumā viņi Jums sniegtu detalizētāku un objektīvāku atbildi nekā foruma dalībnieki. Atliek tikai pārvarēt slinkumu, uzzināt tālruņa numuru un piezvanīt.
Pieņemšanas-nodošanas aktu varat paturēt gaišā piemiņā, jo tas saskaņā ar PVN likumu nav nekāds nodokļa rēķins.
Tagad tikai pamanīju, ka Andulino ir speciālists (droši vien MENEDŽERIS) nevis grāmatvedis. Tad tā bilde kļūst klārāka, kāpēc par septembrī nodotu PL pamostas janvārī - uzreiz pēc Jaungada svinībām...
Vēl jau var līgumu līzinga palasīt....
Varbūt pēc līzinga parāda summas nomaksāšanas auto tiks atdots.
Tad arī ar PVN pavisam cita jezga...
Varbūt pēc līzinga parāda summas nomaksāšanas auto tiks atdots.
Tad arī ar PVN pavisam cita jezga...
Paldies par atbildēm un norādēm, tās es ņemšu vērā:)
Andulino 05.01.2009 23:25
101 сообщение на сайте
101 сообщение на сайте
Ja līgumā ir rakstīts, ka, ja līzinga objekts ir nodots(līguma izbeigšana pirms temiņa, jo nav neesam ievērojuši nosacījumus-nemaksājām) Līzinga devējam, tad Līzinga devējs pārdod to pēc saviem ieskatiem.Unno pārdošanas ieņēmumiem tiek segti līzinga objekta izdevumi, kuri bijuši Līzinga devējam, bet pēc tam-visi nesamaksātie rēķini(līzinga maksājumi-arī tie, kuriem nav iestājies samaksas termiņš)un Procenti, kas aprēķināti par laika posmu līdz Līzinga objekta pārdošanas dienai. Un tad atlikusī summa tiek nodota Līzinga ņēmējam-mums...ja nepietiek Līzinga devēja prasījuma pilnīgam apmierinājumam, tad protams mums(līzinga ņēmējiem)jāpiemaksā...
Domāju, tad jau tiešam var Līzinga kompānija var vilkt visu garumā...nesteigties ar pārdošanu...bet kamēr nepārdod, mums tik katru mēnesi aug parāda summa(ikmēneša maksājums par līzingu)...Tad sanāk ka man ir jārēķina līdz pārdošanas brīdim finansu nolietojums, bet nodokļu nolietojuma nav. pamatlīdzeklis ir pie Līzinga devēja..
Domāju, tad jau tiešam var Līzinga kompānija var vilkt visu garumā...nesteigties ar pārdošanu...bet kamēr nepārdod, mums tik katru mēnesi aug parāda summa(ikmēneša maksājums par līzingu)...Tad sanāk ka man ir jārēķina līdz pārdošanas brīdim finansu nolietojums, bet nodokļu nolietojuma nav. pamatlīdzeklis ir pie Līzinga devēja..
Andulino 06.01.2009 00:37
101 сообщение на сайте
101 сообщение на сайте
Pārlasiet līgumu. Vēl un vēlreiz. Uzmanīgi.
Liepupe 06.01.2009 00:39
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
А Вы попробуйте сейчас машину продать. Очень трудно - никто ничего не покупает.
"Tad sanāk ka man ir jārēķina līdz pārdošanas brīdim finansu nolietojums" - какой износ Вы будете считать, если машины на балансе у Вас больше нет, Вы ее отдали лизинговой компании.
"Tad sanāk ka man ir jārēķina līdz pārdošanas brīdim finansu nolietojums" - какой износ Вы будете считать, если машины на балансе у Вас больше нет, Вы ее отдали лизинговой компании.
Tad sanāk ka līdz pārdošanai nav jāreķina nekaads nolietojums-ne finanšu, ne nodokļu saskaņā ar nodošanas-pieņemšanas aktu no šā gada oktobra?
Bet pamatlīdzeklis (mašīna) uzskaitē stāv līdz to pārdos Līzinga kompānija un tad arī buus PPR,norēķins un izslēgšu pamatlīdzekli.
Es esmu saputrojusies..jo es jau to pamatlīdzekli varu norakstīt tikai pēc pārdošanas.
Bet pamatlīdzeklis (mašīna) uzskaitē stāv līdz to pārdos Līzinga kompānija un tad arī buus PPR,norēķins un izslēgšu pamatlīdzekli.
Es esmu saputrojusies..jo es jau to pamatlīdzekli varu norakstīt tikai pēc pārdošanas.
Andulino 06.01.2009 14:34
101 сообщение на сайте
101 сообщение на сайте
Palasiet ko raksta Aivars007, tieši tāda ir kārtība. Pavadzīme jāizraksta uzreiz kad atdodiet atpakaļ līzinga komp.unnekas nav jāgaida.
Paldies!!!!
Andulino 06.01.2009 19:55
101 сообщение на сайте
101 сообщение на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть