Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Paziņojums par algas nodokli К списку тем
Paziņojums par algas nodokli
Ir darbinieks, kurs uz rokas sanem 100 ls, ir apgadajamie un nodoklu gramatina, tadel IIN nav, bet EDS man nenem pretim pazinojumu par algas nodokli, jo luk summa par apgadajamiem un neapliekamais minimums ir lielaks neka bruto alga.
kas man ir nepareizi?
Ответы (11)
ar nodokļu grāmatiņu jābūt vismaz minimālai algai.Betja nav nodokļu grāmatiņa tad nevar likt iekšā atvieglojumus un neapliekamo minimumu.
Tad lieciet tādas summas , lai iznāktu matemātiski pareizi ( piemērots mazāks kā ir tiesības izmantot piem. atvieglojumus)
Mazais
ziņojumu: 93 31.01.2009 14:40
ar nodokļu grāmatiņu jābūt vismaz minimālai algai.
Nesapratu!?:-O
У меня таже история. ЕДС не принимает. Минимальная зарплата- 160, два иждивенца . Что делать?
5. Paziņojuma rindā "Neapliekamais minimums" un rindā "Atvieglojumi par apgādājamiem" norāda faktiski piemēroto neapliekamo minimumu un atvieglojumu par apgādājamiem summas. Nosakot ar nodokli apliekamo ienākumu, faktiski piemērotais neapliekamā minimuma un atvieglojuma par apgādājamiem apmērs konkrētā mēnesī nevar būt lielāks par ienākumu no algota darba attiecīgajā mēnesī.:-)
Par to ir ļooooti daudz runāts. Rēķiniet matemātiski pareizi piemērojiet tādu minimumu un atvieglojumus kāds iznāk piemērots saskaņā ar ieturēto IIN nod.
Применяйте минимум и льготы в таком объеме, который "влезает" в разницу между начисленной з/платой и соцюплатежами работника.
Ilma jau atbildēja. Liekat mazāku piemērojumu - tik cik matemātiski sanāk.
Tā jau ir tik veca tēma.Vecajā redakcijā bija rakstīts tā, ka katrs izskaidroja un saprata savādāk.Es to vienmēr esmu sapratusi tā:ir piešķirtais un un ir piemērotais.Un piemērot es varu tik, cik atļauj alga.
Jaunajā redakcijā ir uzrakstīts nepārprotami priekš visiem.Tas5.punkts.
100 x 9% = 9 (соц.налог)
100 - 9 - 56(иждивенец)= 35 - 35(минимум) = 0
В вашем случае необлагаемый минимум будет не 80 лат, а 35 лат, вот их и укажите в пазинёюмсе.
Закрыть
Краткое описание нарушения