Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Atvaļinājuma kompensācija К списку тем
Leldo 16.02.2009 08:22
127 сообщений на сайте
127 сообщений на сайте
Ответы (54)
Leciigaa 16.02.2009 15:10
2691 сообщение на сайте
2691 сообщение на сайте
Par katru 1 nostrādātu gadu darbiniekam pienākas 28 kalendāra dienu atvaļinājum adienas, t.i.- 20 apmaksātas darba dienas par katru nostrādātu gadu, šajā gadījumā 3 gadix 20 apmaksājamās dienas=60 aomaksājamas dienas... ~ trīs darba algas darbiniekam
Indra79 16.02.2009 16:50
1 сообщение на сайте
1 сообщение на сайте
Vai tad ir kāda starpība cik nostrādātas stundas, ja reiz katram darbiniekam pienākas 4 nedēļas! Starpība var sanākt tikai uz vidējās izpeļņas rēķina- naudas ziņā! Anda, lūdzu pastāsti, kas par knifu!
VĒLREIZ!!!!
Bez knifiem!
Atvaļinājuma ilgumu rēķina kalendāra dienās, bet APMAKSĀ darba dienas pēc darba grafika
Bez knifiem!
Atvaļinājuma ilgumu rēķina kalendāra dienās, bet APMAKSĀ darba dienas pēc darba grafika
Var jau būt, ka es ko esmu palaidusi garām Darba likumā. Tad lūdzu pamāciet ar konkrētiem citātiem no likuma. Jo neesmu tur manījusi šādu tekstu! Es tiešām gribu, lai Jūs pamatotu šo apgalvojumu, lai es turpmāk darītu pareizi.
75.pants
(9) Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā.
Lūk, tad tieši šo darba dienu skaitu kā aprēķina? - Ņem rokā darba grafiku un skaita...
(9) Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā.
Lūk, tad tieši šo darba dienu skaitu kā aprēķina? - Ņem rokā darba grafiku un skaita...
Bet varbūt, ka šeit nav domātas grafika darba dienas, bet gan "darba dienas" kā jau visiem atvaļinājumiem. Jo atvaļinājuma grafiks tiek sastādīts janvārī, un tas mēnesis tiek atzīmēts kā atvaļinājums, nevis atzīmētas dienas, kuras it kā vajadzētu strādāt. Atvaļinājuma laikā tak netiek ieplānotas darba dienas!?
Bet lūdzu! Ja Jūs darbiniekam, kurš pēc grafika strādā 3 dienas nedēļā apmaksāsiet piecas, darbinieks, VID un valsts tikai priecāsies. Vienīgais "piečakarētais" būs firmas īpašnieks, kurš ies meklēt citu grāmatvedi.
es strādāju saskaņā ar DL, kur rakstīts, ka atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām. Ja darbinieks saslimst, tad protams maksājam tikai dienas kas būtu bijis jāstrādā, jo ir sastādīts darba grafiks. Bet atvaļinājuma laikā neviens neieplāno darba dienas!!!
Vai tiešām Anda runāja par to pašu ko Ambera?!
Vai tiešām Anda runāja par to pašu ko Ambera?!
un ja Jūsu darbinieks līdz šim ir strādājis 5 dienas nedēļā un pagājušā mēnesī tikai 2 dienas nedēļā, tad šomēnes, kad pēc grafika viņam pienākas atvaļinājums, sastādīsiet darba grafiku(!?), un apmaksāsiet tikai 8 no 20 dienām? Vai pat mazāk, jo redz šomēnes viņš "būtu strādājis" tikai 4 dienas!
Darām kā katrs to saprotam!
Bet es tomēr gribētu zināt, vai Jūs atvaļinājuma laikā šim darbiniekam tabelē liekat darba dienas?
Mana meita pašreiz ir iepriekš pieminētajā situācijā- likvidētas struktūrvienības, bet darbinieki nav atlaisti- sarūmēti esošajās, un līdz ar to darba grafikā jau otro nedēļu ir 2 dienas, līdzšinējo 5-6 dienu vietā!
Bet es tomēr gribētu zināt, vai Jūs atvaļinājuma laikā šim darbiniekam tabelē liekat darba dienas?
Mana meita pašreiz ir iepriekš pieminētajā situācijā- likvidētas struktūrvienības, bet darbinieki nav atlaisti- sarūmēti esošajās, un līdz ar to darba grafikā jau otro nedēļu ir 2 dienas, līdzšinējo 5-6 dienu vietā!
1) Liktu "A" tajās dienās, kad pēc grafika jāstrādā.
2) Ja darba grafikā jau otro nedēļu ir 2 dienas, līdzšinējo 5-6 dienu vietā, jāmaina darba līguma nosacījumi.
2) Ja darba grafikā jau otro nedēļu ir 2 dienas, līdzšinējo 5-6 dienu vietā, jāmaina darba līguma nosacījumi.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть