Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Rēķina izrakstīšana
ir līgums, kurā atrunāti darbi un termiņi un ka samaxa notiek 20% avansā un pārējais pēc darbu- pieņemšanas akta paraktīšanas
darbs 100% pabeigts, bet klients nav parakstījis aktu un rēķins attiecīgi nav izstādīts. tagad karājas i samaxātais avanss un arī tie 80% pamatsummas, drīz jau gada jubileja būs. ir mēģināts stādīt rēķinu ierakstītā vēstulē, bet tā atnāca atpakaļ.par tādu lietu kā telefona zvani vispār nereaģē.
man kā grāmatvedim ir šis rēķins jāuzskaita - darbs it kā ir paveikts, akta, kas to apliecinātu nav, rēķinu piegādāt nav iespējams, salīdzināt atlikumus arī nav nekādu iespēju.
Ответы (6)
paldies
bet tīri teorētiski - es kā grāmatvedis arī bez akta nevaru tomēr izrakstīt rēķinu, man taču nav jābrauc un dabā jāpārliecinās - ir izdarīts vai nav, būs dokumenti, būs rēķins. un no otras puses - tīri teorētiski dokumenti nebūtu jāparaxta ar atapakaļejošu datumu.
Rēķins nav izrakstāms beS parakstīta darbu nodošanas-pieņemšanas akta.
Ja klients nav parakstījis aktu, tātad nohaltūrējāt. Ko Jūs gribat no mums dzirdēt? Slikti strādājat, priekšnieks neizdarīgs, bezatbildīgs,...
Nu ne mums tiesāt - jo grāmatvedim gan nebūtu pat jākontrolē līgumsaistību izpilde.
Praktiski notiek arī tā, ka rēķinu izraksta reizē ar darbu nodošanas-pieņemšanas aktu.
Tikai grāmatot to, kamēr akts nav parakstīts - nepieņemami.
IMO
Закрыть
Краткое описание нарушения