Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Esot VID vēstules? К списку тем

Esot VID vēstules?
Man apgalvo, ka esot VID skaidrojumi/ vēstules par :

1. to ka drīkst atskaitīt PVN no Rīgas satiksmes autostāvvietu čekiem?

2. Ka no 2009.gadanevajagot zīmogus čeka otrā pusē par pirkto degvielu - NESTE, LUKOIL, STATOIL ?

Vai kāds neiemstu linku ?
Rumbinja
Rumbinja 17.02.2009 17:41
1000 сообщений на сайте

Ответы (40)

Kas jums tādas muļķības apgalvo???:-x

Katrā ziņā par PVN visas vēstules atrodamas šeit- http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=177&hl=1&oid=9345&otype=15
Mikel
Mikel 17.02.2009 17:50
811 сообщений на сайте
Ministru kabineta noteikumi Nr.590

Rīgā 2008.gada28.jūlijā (prot. Nr.53 15.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada2.maija noteikumos Nr.282 "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība"

56.1 Automātiskās degvielas uzpildes stacijas kases sistēmas un speciali­zētās ierīces vai iekārtas lietotājs attaisnojuma dokumentu papildus kases čekam nenoformē un neizdara papildu ierakstu kases čekā, ja samaksa par darījumu veikta skaidrā naudā bez pārdevēja (pakalpojumu sniedzēja) klātbūtnes.
Gestija
Gestija 17.02.2009 17:51
1016 сообщений на сайте
noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada1.augustu
Gestija
Gestija 17.02.2009 17:52
1016 сообщений на сайте
nu jā bet ko nosaka likums, kam ir lielāks spēks par noteikumiem?
Larao
Larao 17.02.2009 17:53
6767 сообщений на сайте
Visu laiku bija,ka noteikumi rakstas pie likuma,vai ne?
Gestija
Gestija 17.02.2009 17:54
1016 сообщений на сайте
bet likums nosaka, kādi rekvizīti ir jābūt uz attaisnojuma dokumenta, kuru var iekļaut PVN deklarācijas pielikumā
Larao
Larao 17.02.2009 17:56
6767 сообщений на сайте
Taču šeit tikai par Automātiskām degvielas uzpildes stacijas čekiem,ne uz visiem parējiem.
Gestija
Gestija 17.02.2009 17:59
1016 сообщений на сайте
...bet kur ir teikts, ka var neatskaitīt PVN no šādiem čekiem???
Mikel
Mikel 17.02.2009 18:00
811 сообщений на сайте
Es sūtu visus uz kantori pēc zīmogiem un paraktiem. Līdz šim nab atteikts.
Otija
Otija 17.02.2009 18:07
1772 сообщения на сайте
To visu teica revidenti - :

1. tas ka varot par autostāvvietām PVN esot VID vēstule... strīdējos ka nevar būt bet teica lai meklēju

2. Par nestes automātu čekiem - visiem 2008.g. dok. lika savākt zīmogus, bet 2009.teica ka vairs nevajag...

Vispār ir vēl pāris lietas kas man raisa aizdomas, ka tā tas ir, bet revidenti saka ka ir :

1. uzņ.darbiniecei ir debetkarte - ar to tiek veikti dažādi pirkumi, to, ka nauda noņemas no konta redzu, tad paprasu čeku un pielieku pie bankas izdrukas, grāmatoju pa taisno D 7 D PVN K Banka. Revidente apgalvo, ka tā nav pareizi, arī šie čeki jālaiž caur avansa norēķiniem, kas man liekas pilnīgi lieks un nevajadzīgs darbs !?

2. IESPĒJAMS, KA ŠEIT TAISĪBA IR - PIRKUMS TĀPAT KĀ RAKSTĪJU AR DEBETKARTI, SUMMA NOŅEMĀS NO KONTA, MAN ATNES ČEKU, SUMMA BEZ PVN 90 LVL, KVĪTS NAV, KVITI VAJAG?

Sorry ka ar lieliem burtiem:(

bet par NESTI teica, ka kases noteikumos teikts, tač ka stājas spēkā ar 01/01/2009 tikai ???
Rumbinja
Rumbinja 17.02.2009 21:18
1000 сообщений на сайте
Kā jau minēju iepriekš, visas VID vēstules ir pieejamas www.vid.gov.lv bet tur tādas vēstules un arī likumu grozījumu nav, ka var būt čeki bez zīmoga, lai norakstītu priekšnodokli no šiem čekiem. Arī attiecībā par debetkarti es arī daru, kā jūs Rumbinja, tādēļ arī es par so revidentu apgalvojumiem saku, ka tas ir pilnīgi lieks un nevajadzīgs darbs un neredzu tam jēgu. Šajā gadījumā jums ir jādara, kā rakstīts jūsu grāmatvedības metodikā. Ja reiz revidenti teica, tad lai arī uzrāda atsauces uz normatīvajiem aktiem par saviem apgalvojumiem.
Mikel
Mikel 17.02.2009 22:14
811 сообщений на сайте
Attiecībā uz Nestes utml. čekiem - derētu gan skatīties kontekstā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.282

Rīgā 2007.gada2.maijā

Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība

VII. Darījumus apliecinošo dokumentu veidi un rekvizīti

56. Ja kases čekā vai šo noteikumu 70.3.apakšpunktā un 71.punktā minētajā kārtībā izsniegtajā dokumentā nav norādīti visi likumā "Par grāmatvedību" un likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktie rekvizīti, lietotājs pēc darījuma partnera pieprasījuma izsniedz saskaņā ar minētajiem likumiem noformētu attaisnojuma dokumentu (kvīti), kurā papildus citiem attiecīgajos likumos noteiktajiem rekvizītiem norāda kases čeka datumu un numuru, vai izdara papildu ierakstu kases čekā, norādot nepieciešamos rekvizītus un ierakstu veikušās personas uzvārdu un ierakstu apliecinot ar parakstu un spiedogu, kurā norādīts lietotāja nosaukums, nodokļu maksātāja reģistrācijas kods un juridiskā adrese. Kases čeku izmanto par pievienotās vērtības nodokļa rēķinu likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktajā kārtībā.

56.1 Automātiskās degvielas uzpildes stacijas kases sistēmas un speciali­zētās ierīces vai iekārtas lietotājs attaisnojuma dokumentu papildus kases čekam nenoformē un neizdara papildu ierakstu kases čekā, ja samaksa par darījumu veikta skaidrā naudā bez pārdevēja (pakalpojumu sniedzēja) klātbūtnes.

(MK 18.12.2007. noteikumu Nr.886 redakcijā)
Liepupe
Liepupe 17.02.2009 22:26
нет сообщений на сайте
šogad šie revidenti ir pirmo reizi.. un pa 2 dienām esmu nošokēta jau neskaitāmas reizes ar visādiem "jauninājumiem" kam ne tikai atsauci lādžigu nevar iedot, bet kas šķiet pat neloģiski. var jau darīt visādas lietas, izdomāt ko jaunu ja nav ar ko nodarboties, bet man nav laika skaistumu taisīt, galvenais sagalabāt uzskaites korektumu, atbilstību likumam un citiem normatīviem aktiem, manuprāt....

paldies par atbildēm. saprotu ka šeit nav likumdošanas bāze, bet likums ir viens, prakse kas cits, tomēr lai sistēma darbotos sekmīgi jāapvieno abas lietas - gan zināšanas gan prakse, jo , diemžēl, daudz kas mūsu valstī "klibo"

veiksmi jums visiem līdz nākamaji problēmai !!!!
Rumbinja
Rumbinja 17.02.2009 22:28
1000 сообщений на сайте
Attiecībā uz norēķinu kārtību ar jebkura veida bankas kartēm - viennozīmīgi uzskatu, ka zemākminētā kārtība

1. uzņ.darbiniecei ir debetkarte - ar to tiek veikti dažādi pirkumi, to, ka nauda noņemas no konta redzu, tad paprasu čeku un pielieku pie bankas izdrukas, grāmatoju pa taisno D 7 D PVN K Banka. Revidente apgalvo, ka tā nav pareizi, arī šie čeki jālaiž caur avansa norēķiniem, kas man liekas pilnīgi lieks un nevajadzīgs darbs !?

ir nepareiza. Ieklausieties uzmanīgāk revidentu teiktajā, ja vispārīgie grāmatvedības uzskaites principi ir pasveši.
Liepupe
Liepupe 17.02.2009 22:31
нет сообщений на сайте
...nāku pie secinājuma, ka bikses tomēr laikam ir vieglāk vilkt caur galvu, nevis caur kājām...
Mikel
Mikel 17.02.2009 22:41
811 сообщений на сайте
Ja Jums vieglāk un labāk - variet tā darīt, tā sacīt, līdz kapa malai...
Liepupe
Liepupe 17.02.2009 22:43
нет сообщений на сайте
Liepupe, nu nepiekrītu gan, ka vispārīgie uzskaites principi Rumbinjai ir pasveši šajā gadījumā. Ir tāda lieta kā grāmatvedības metodika, ko izstrādā katrs uzņēmums...
Mikel
Mikel 17.02.2009 22:44
811 сообщений на сайте
Liepupe
Liepupe 17.02.2009 22:45
нет сообщений на сайте
Mikel
Mikel 17.02.2009 22:49
811 сообщений на сайте
Piekrītu Mikel. Par Rumbiņas zināšanām.

Taču tas avansa norēķins patiešām ir gadu gadiem iegājies, un neviens neiesaka no tā atteikties, pagaidām. Es arī visus iepirkumus (sk.naudā un ar kartēm) noformēju ar avansa norēķinu. Arī darba algas izmaksas, ja to veic kāda cita persona nevis tieši kasieris.

Tā nu ir pieņemts - par saņemto avansu norēķinās ar avansa norēķinu.

Bet "saīsināšanas" metodes daudzi grāmatveži piekopj. Piemēram, es sastapos ar gadījumu, kad pašnodarbinātajiem izmaksātās atlīdzības grāmato D7xxx K2620 - bez jelkāda attaisnojuma dokumenta par to, no kā sastāv tas D7xxx. Dažāda ir prakse, sevišķi gados jaunajiem grāmatvežiem, kuri orientēti visu izdarīt ātrāk - "pa taisno", tā teikt. Gala rezultāts jau tas pats tikai vai trešā kvalificētā persona var pārliecināties par darījuma būtību un pamatojumu, tas jautājums paliek atklāts.
Aivars007
Aivars007 18.02.2009 08:34
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.