Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Esot VID vēstules?
Man apgalvo, ka esot VID skaidrojumi/ vēstules par :
1. to ka drīkst atskaitīt PVN no Rīgas satiksmes autostāvvietu čekiem?
2. Ka no 2009.gadanevajagot zīmogus čeka otrā pusē par pirkto degvielu - NESTE, LUKOIL, STATOIL ?
Vai kāds neiemstu linku ?
Ответы (40)
Rumbinja, grāmatojot "pa taisno", ja izrādās, ka maksāts par zeķbiksēm, ko tad, no bankas pieprasīt?
Par zeķubiksēm" pa taisno" iegrāmato kā ieturējumu no tā darbinieka algas, kas šo pirkumu veicis (jāpalūdz, lai darbinieks uzraksta tādu vēlēšanos). Tas, ka šis darījums vēl tiks izgrāmatots caur avansa norēķinu taču zeķubikses par saimnieciskās darbības izdevumu nepārvētīs.
Protams, ka nepārvērtīs.
Bet ne tāpēc to dara "ne pa taisno".
Ja kas, esmu vienisprātis ar kolēģiem, kas piekopj šādu uzskaites kārtību - "ne pa taisno".
Karte uz uzņēmuma vārda:-P
Ir jau cilveki, kas prot čekā izlasīt, kas ir pirkts un ja tiek pirktas zekbikses, tad arī grāmato D238 K 262
Mikel, Rumbiņai nav konta 238, viņai viss "pa tiešo" D 7 D PVN K Banka
Ja nav nopirktas zeķbikses, tad es arī grāmatoju kā Rumbiņa-pa tiešo, ja nopirktas zeķbikses, tad palielinu avansu norēķina kontu 238.;-)
Kā jau Aivars007 minēja, piekrītu arī viņam-cik grāmatvežu, tik viedokļu. Ja gala iznakums ir visiem grāmatojumiem vienāds, tad neredzu šeit problēmu...neapstrīdu šeit nevienu, katrs grāmato pēc savas izstrādātās metodes.
Rezumē - zeķubikses vai prezervatīvi caur banku vai 238 jau nemaina lietas būtību.
Finālā kā tad paliek ar tiem autostāvvietu čekiem , Nestes čekiem? Ko jūs šogad darat atskaitat PVN vai nē no autostāvvietu mazajām kvītelēm?
Если нет квитанции с расшифровкой, то PVN в предналог ставить нельзя.
Es personīgi atskaitu, ja vien tajā "kvītelē" PVN ir izdalīts un ja uz "kvīteles" ir uzņēmuma nosaukums, reģistrācijas numurs, adrese, datums un "kvīteles" numurs.
Vajag lasīt likumus ,sia grāmato caur avansa norēķinu,bet pasnodarbinātie pa taisno jo viniem ir vienkarsas sistēmas gramatvedība/
Persi- iedodiet, lūdzu, likuma norādes dumjam cilvēkam, kur tas uzrakstīts, ka SIA obligāti jāgramato caur 238 ar bankas karti veiktos darījumus.:-D
Es arī gribētu redzēt tādas norādes.
Kuru nav.
А если рук-ль заправляется на NESTE по кредитной карте ФЛ? Можно ли принять эти чеки и выплатить? Смущает "veikta skaidrā naudā bez pārdevēja....."
Спасибо
Можно принять и оплатить, какая разница какой вид оплаты: наличными или перечислением. Главное, чтобы путевые листы к тому топливу были.
Закрыть
Краткое описание нарушения