Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vēlreiz par dividendēm
Lieta ir sekojoša - 2007.gadapeļņu nolēma izmaksāt dividendēs. Summa ir liela un 2008.gadā tika izmaksāta neliela daļa. Man radās jautājumi:
1. Vai no uzņēmuma puses VID iesniedzot Darba devēja paziņojumu par algas nodokli(2.pielikums) ir jāuzrāda šī izmaksātā summa (vai varbūt kāds cits paziņojums jāiesniedz)
2. No fiziskās personas (dividenžu saņēmējs) puses - viņš iesniedz Gada deklarāciju. Kāda summa viņam ir jāuzrāda - saņemtā vai aprēķinātā dividenžu summa?
Ответы (5)
1. vajadzēja uzrādīt
2. saņemtā
Varbūt varētu man arī pateikt, kur ir rakstīts, ka fiziskās pers. gada deklarācijā jāuzrāda saņemtā dividenžu summa. Es tagad nevaru vairs atcerēties ar kuru dok. man VID pamatoja to, bet man bija situācija, ka man bija noslēgts nekustamā īpašuma pirkuma līgums (es pārdevējs), līgumā bija norādīta visa pirkuma summa, kas tiek attiecīgi pa daļām maksāta. Man sanāca, ka daļu naudas es saņemu vienu gadu, bet daļu - nākamajā. Nu un man deklarācijā bija jāuzrāda visa pirkuma summa
Par nekustamo īpašumu ir savādāki noteikumi.īpaši.
Ai, es jau pavisam saputrojos. Es jau domāju, kāpēc es par šo jautājumu nedomāju tad, kad nodevu 2.pielikumu:-) Tā summa ir izmaksāta šogad. Tad nav gada deklarācijā viņam jāuzrāda aprēķinātās dividendes par 2008.gadu?:-S
VID informatīvajā tel. man arī pateica, ka jāuzrāda saņemtās dividendes. Paldies!
Закрыть
Краткое описание нарушения