Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Tildes Jumis iesācēja
Lūdzu profesionāļu palīdzību.
Man ir sekojoši praktiskas dabas jautājumi. Grāmatu lasīju, www lapu pārskatīju un uz kursiem pieteicos, bet līdz tam jau gribas šo to izdarīt.
1) ar kādu datumu ievadīt sākuma saldo ar 31.12.2008 vai 01.01.2009?
2) ja man vajag ievadīt sākuma saldo pa partneriem - vai es to varu darīt veinā dokumentā kur es ievadu sākuma saldo bez detalizētas uzskaites tikai pa kontiem? Vai tomēr tas ir atsevišķs dokuments? Saprotams, ka vienam partnerim kā sākuma atlikums var būt vairāki rēķini - vai jāveido dokuments katram rēķinam vai tomēr viens partneris var būt ar daudziem neapmaksātiem sākuma rēķiniem?
3) kā ievadīt sākuma atlikumu, ja rēķini partnerim ir eiro?
4) kā ievadīt bankas konta sākuma atlikumu, ja valūta ir EUR?
5) vai ir ļoti būtiski kādu partnera tipu es izvēlos? Mums ir debitori, kam esam aizdevuši naudu un gaidam kad to atmaksās. Es ieliku, ka tas ir parasts partneris. Tiem kas ir pakalpojumu sniedzēji vai preču piegādātāji es ieliku - piegādātājs.
6) kā ievadīt pamatlīdzekļu kartiņas, lai man būtu pareizs sākuma saldo uz gada sākumu?
7) esmu ievadījusi EUR kursu uz 01.01.2009. Tā kā tas nemainās, bet mums ir darījumi EUR, vai ir nepieciešams ievadīt EUR kursu arī katrā darījuma dienā?
Paldies jau iepriekš!
Ответы (22)
Atbilde uz 7 - Ja uzņēmumā pieejams interneta pieslēgums, formā var izmantot pogu . To nospiežot, sistēma no Latvijas bankas interneta mājaslapas automātiski nolasīs visu formā iekļauto valūtu kursus tajā datumā, kas norādīts formas augšējā daļā.
ļoti daudz atbildes saņemsiet, ja strādāsiet ar probgrammu-un izmantosiet "Palīgu".
1)sākuma saldo ar 31.12.2008
2) ja ir nepieciešamas vēlāk tsakites pa partneriem, tad atlikuma dokuments ir jāveido pa katru partneri atpakaļ
3) pa katru valūtu atsevišķs dokuments
4) atsevišķs konta atlikuma dokuments valūtā
5) tas vairāk attiecas uz atlasi vēlākajā laikā
6) ievadot PL iegādes datumu Jumis pats piedāvās ievadīt uzkrātos nolietojumus
2) ieteicams izveidot divus dokumentus, ja viens un tas patsm partneris ir gan kreditors, gan debitors. Ja gribat, lai tiek izveidotas atskaites par parādiem pa dienām, tad, ieteicams ievadīt katru parāda dokumentu atsevišķi, norādot samaksas termiņu.
5) partnera tipus katrs pats var saveidot cik un kādus grib, tas noder, kā Larao raksta - pie datu atlases.
1) skaidrs
2) tātad katram partnerim jauns dokuments un ja valūtas atšķiras, tad atkal jauns dokuments? Bet ja man vienam partnerim ir 5 neapmaksāti rēķini latos, tad es taisu 1 dokumentu vai 5 dok-us?
3) skaidrs
4) kad es ievadīju EUR valūtu un 21 680,- summu uz bankas kontu 2622, tad aizverot dokumentu summa latos ir 0,-. Un tajā rindā neļauj likt ķeksīti
5) skaidrs
6) skaidrs
a-visur jābūt EUR (ir divas vietas kur ir valūta) : summa un pie kontējuma un kad atver banku, tad arī atlikumā ir valūta-cerams, ka skaidri
a-vietā jābūt 4
2) tātad katram partnerim jauns dokuments un ja valūtas atšķiras, tad atkal jauns dokuments? Bet ja man vienam partnerim ir 5 neapmaksāti rēķini latos, tad es taisu 1 dokumentu vai 5 dok-us?
Kā jau rakstīju - ja vēlaties, lai ir atskaites par maksājumu kavējumiem pa dienām, tad jāvada katrs atsevišķi, pie tam ar dokumenta izrakstīšanas datumu. un jāieliek apmaksas termiņš.
Apskatieties atskaites Apmaksas kontrole un Parādu analīze. Tās veidojas no apmaksas datumu norādīšanas vai nenorādīšanas (tad atskaites nav!) un apmaksas kontroles.
Vai ievadot sākuma atlikumu kontam 5610 būtu vēlams detalizēt summu pa darbiniekiem, vai bez tā var iztikt?
Es nedalu atsevišķi katru darbinieku.
Algu saraksta ir redzams katram darbiniekam aprēķinātā alga.
Par algām skaidrs.
Ievadu debitorus un to sākuma atlikumus, bet man neļauj aizpildīt aili apmaksas termiņš?
Dokumentu grupa-debita parāds ir?
pareizāk-ir debeta parāds-šodien daudz kļūdas:-S
Nu re, kā man iesācējai grūti būtu bez Jūsu palīdzības! PALDIES
Sakiet, bet ja uzņēmumam Tildes Jumī nav savadīti saldo pa partneriem, vai ir ātrais risinājums, kā tagad visu novest līdz pareiziem kreditoru atlikumiem?
Jāsaņemas un jāsavada pa partneriem.
Jā, bet tur laikam tas velkās jau no 2004.gada Tad palūkošu, varbūt tiešām var līdzēt.
Kā tad galus savilka, ja jau no 2004.g. partneru atlikumi nesakrīt?
Ar striķi vilka, kamēr savilka.
Закрыть
Краткое описание нарушения