Tildes Jumis iesācēja
Lūdzu profesionāļu palīdzību.Man ir sekojoši praktiskas dabas jautājumi. Grāmatu lasīju, www lapu pārskatīju un uz kursiem pieteicos, bet līdz tam jau gribas šo to izdarīt.
1) ar kādu datumu ievadīt sākuma saldo ar 31.12.2008 vai 01.01.2009?
2) ja man vajag ievadīt sākuma saldo pa partneriem - vai es to varu darīt veinā dokumentā kur es ievadu sākuma saldo bez detalizētas uzskaites tikai pa kontiem? Vai tomēr tas ir atsevišķs dokuments? Saprotams, ka vienam partnerim kā sākuma atlikums var būt vairāki rēķini - vai jāveido dokuments katram rēķinam vai tomēr viens partneris var būt ar daudziem neapmaksātiem sākuma rēķiniem?
3) kā ievadīt sākuma atlikumu, ja rēķini partnerim ir eiro?
4) kā ievadīt bankas konta sākuma atlikumu, ja valūta ir EUR?
5) vai ir ļoti būtiski kādu partnera tipu es izvēlos? Mums ir debitori, kam esam aizdevuši naudu un gaidam kad to atmaksās. Es ieliku, ka tas ir parasts partneris. Tiem kas ir pakalpojumu sniedzēji vai preču piegādātāji es ieliku - piegādātājs.
6) kā ievadīt pamatlīdzekļu kartiņas, lai man būtu pareizs sākuma saldo uz gada sākumu?
7) esmu ievadījusi EUR kursu uz 01.01.2009. Tā kā tas nemainās, bet mums ir darījumi EUR, vai ir nepieciešams ievadīt EUR kursu arī katrā darījuma dienā?
Paldies jau iepriekš!