Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
MANP
Labdien!
Lasu par MANP un liekas, ka lidz galam nesaprotu. Vai kāds varetu uzvest uz pareizām domām?
1. Ja grāmatved. metodikā norādīts, ka iegādātie priekšmeti virs 150 LVL ir MANP, tad vai tādas lietas kā telefons pa 122 LVL un mēbeles 94 LVL ar varam uzskatit par MANP?
2. Vai tas drikst uzreiz norakstit uz izdevumiem?
D1270 K5310
D5721 K5310
D7430 K1280 kad MVI nopirkts
3. Kurā bridī var faktiski norakstīt MANP (un kā ar lietošanas ilgumu - tas nevar būt garāks par 1 g.)?
D1280 K1270
4. Kādi dokumneti MANP vajadzīgi - pienemšanas ekspluatacijā akts un pie norakstīšanas - norakstīšanas akts? Vai vēl kas? Nolietojums jau nav jārēķina?
Ответы (8)
Paldies! Es to jau iepriekš lasiju, bet tur nav gluži tās atbildes, kas man nepieciešamas.
Vai vēl kāds varētu padalīties ar savu viedokli?
Viedoklis viens- visam jābūt saprāta robežās. Ja metodikā noteikts, ka MANP ir ar vērtību ZEM 150,- ls ( nesaprotu kāpēc Jums virs 150 ls,tā parasti nedara)tas kaut arī lietu lieto ilgāk par gadu uz PL neliek, bet noraksta uzreiz pie iegādes uz izdevumiem D 7XXX K 26XX vai 53XX.Varvest sarakstu par šādām lietām naturālās mērvienībā. Ja nav PL tad pats par sevi skaidrs nekādu nolietojumu nerēķina. Jūsu telefonu un mēbeles ja mazāk par 150 ls pēc metodikas uzreiz var likt uz izdevumiem. Dokuments viens iegādes pavadzīme un nekas vairāk.Bet, ja uzskatiet, ka tas ir PL, tad viss kā pl.Tāds mans viedoklis.
Es pieturos pie šādiem principiem:
līdz 100 Ls ieskaitot (bez PVN) - mazvērtīgais inventārs (ne PL);
iegāde D1280 D5721 K5310 (K2380), kā arī D7420 K1299 - vienlaicīgi
tādējādi inventārs man ir uzskaitē, gada beigās tas tiek inventarizēts
tas ir ierakstīts metodikā, to pārbaudīja zvērināts revidents, par to esmu runājis ar zvērinātiem revidentiem - autoritātēm, un neviens neko nav iebildis
galvenais, lai visos darījumos būtu skaidrība
Protams, šeit ir arī gan galds, gan mobilais tālrunis, kas "kalpo" ilgāk par gadu - tādējādi formāli netiek ievērots LGS
tomēr, kā jau teicu, revidenti pretenzijas neceļ, un šādu uzskaiti akceptē
un mani arī tā apmierina
es personigi nesaskatu jēgu rēķināt amortizāciju un nolietojumu nodokļiem katram galdam un katram mobilā tālruņa aparātam, jo šodien tie ir, bet rīt visbiežāk vairs nav
Jā var arī caur 1280, var caur 2xxx kādu kontu, ka tik viss skaidrs pašama un trešajai kvalificētai personai.
Paldies jaukie cilvēki par ļoti noderīgām atbildēm!:-)
Ja kvalificētai trešajai personai kvalificēti paskaidro, tā saprot...
Закрыть
Краткое описание нарушения