Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Savstarpējo norēkinu salīdzināšana К списку тем
Savstarpējo norēkinu salīdzināšana
Esmu students un pa vasaru esmu iekārtojies darba par grāmatveža palīgu un man vajag veikt savstarpējo norēķinu salīdzināšanu (mums- debitoru,otram uzņēmumam - kreditoru) un sanāk ka man visu dienu ir abu uzņēmumu dati pēc pavadzīmēm un summa jāsalīdzina vai sakrīt,protams nesakrīt =)un tur tukstošiem pavadzīmes jasalīdzini,vai ir iespēja kaut kā atrāk atrast vienādās pavadzīmes un arī iztrūkstošās P/z?nevis visu dienu abu uzņēmumu datus exel visu laiku atzīmēt ar krāsu iezīmēšanu! Jo man grāmatvedes teica ka viņas visu laiku tā dara. Nav kaut kāda formula vai programma, kas atrastu vienādās P/z un summas, kā arī tās p/z kas nesakrīt abiem uzņēmumiem!
Paldies par atbildēm!
Ответы (19)
на то и существуют бухгалтерские прграммы
Vai tad nav vienkāršāk salīdzināt atlikumu uz mēneša pēdējo datumu? Ja sakrīt, tad viss kārtībā, ja ne, tad salīdzinat atlikumus uz iepriekšējā mēneša pēdējo datumu. Tā atradīsi kurā mēnesī ir kaut kas nepareizi.
Puika jau raksta, ka nesakrīt. Tāpēc jau arī jāmeklē.
Grāmatvedes pašas strādā kā sapožņicas, un nabaga studentiņam jārokas pa viņu sastrādātajiem sū***
Fui tām grāmatvedēm!
Skat. atbildi pie iepriekšējā jautājuma!
Nu nakas visu laiku iezīmet exel abu uzņēmumu datus, un tad visu dienu,jo man ir vairāki uzņēmumi un tur ir apmeram 3000 tūkst. rindas kuras vajag parbaudīt=/
Kaut kāds murgs.Vaitad datorprogrammas tam uzņēmumam nav?
Ir Tildes Jumis un Winlats, bet man tā ir pirmā pieredze es nepārzinu tās programmas un grāmatvedes saka ka viņas tā visu laiku darot!
Bet visas pavadzīmes taču programmā ari ir ievadītas?
Jā,no Winlata pārveido exel failā pa pēdējo pusgadu un sāc svītrot, bet otrs uzņēmums arī atsūta exel formātā!
Bet kāpēc nevar pašā programmā salīdzināt pa partneriem dstus?:-<
Nezinu
Jo kad salīdzinu, tad trūkst mūsu uzņēmumam kkādas p/z, kā arī otra uzņēmumam un lai atrast vainīgās P/z vajag atrast vienādās, līdz ar to atradīsies kuras nav.
te noder exela datu apstrādes funkcijas....
Ja māk ar Tildes Jumis strādāt, tad tur ir gan atskaite par apmaksu!
Atveriet sistēmā Palīgs un ierakstiet "apmaksas kontrole"!
Ja vien ir apmaksas piesaiste veikta, protams! Ja nav - nu tad - kodiet pirkstos uz lietojiet Excel, jo sistēma nevar zināt kura p/z ir un kura nav apmaksāta, ja to nenorāda!
Tā jau nu studentiņu laidīs klāt pie programmas! Var dabūt ar lineālu pa pirkstiem! Un ja nu, nedod dievs, vēl atrod, kā var salīdzināt un "večiem" parāda, kā jāstrādā...:-<
Laikam jau palaida gan, ja reiz meklē
Kaut kā jau ņemos pa exel, nav tik traki,ņemu pa mēnešiem, ja nesakrīt meklēju,ja jā - eju tālāk!
LIELS paldies par atbildēm =)
Nu malacis, tā tik turpināt. Čakls praktikants.:-)
Un gribi teikt, Mariic, ka grāmatvede tiešām nav lietojusi apmaksas piesaisti???
Tai pārbaudei nav gandrīz nekādas saistības ar apmaksas piesaisti - cilvēkam ir jāparbauda vai partneriem sakrīt visas pavadzīmju summas - izrakstītas/saņemtās.
Закрыть
Краткое описание нарушения