Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Strādājošie pensionāri
Sakiet, kā ir ar tiem, kas atbrīvojas 30.06. biju dzirdējusi, ka līdz kuram tur jūnijam bija jāiesniedz par atbrīvotajiem pensionāriem atskaites?
Vai es kaut ko nosapņoju?
Ответы (47)
Pameklējiet meklētājā, bija runāts.
Pladies, laikam būšu nosapņojusi
http://www.lm.gov.lv/news/id/1160
Darba devējiem
Tā kā .....un pensiju izmaksa strādājošiem turpmāk tiks ierobežota, šo pabalstu administrēšanai būs nepieciešama operatīva informācija no darba devējiem, t.i. darba devējiem no 1.jūlija būs jāsniedz informācija Valsts ieņēmumu dienestā trīs darba dienu laikā pēc tam, kad persona būs ieguvusi, mainījusi vai zaudējusi darba ņēmēja statusu
Tāpat jau visi nepaspēs šīs ziņas iesniegt, un VSAA operatīvi nekad neko nav sarēķinājusi.
Vienu mēnesi nebūs pareizi pensija, pensionārs bendēs nervus, un klapatosies, nākamajā mēnesī VARBŪT paspēs atrēķināt atpakaļ. Bardaks būs ļooooti liels. Vēl jo vairāk, ka jau tagad uz VSAA informatīvo tālruni piezvanīt visas dienas garumā nav iespējams.
Manā failu glabātuvē ir materiāls - varbūt noder.
Es nezinu, bet man neizdodas nekādi atrast un izlasīt šīs brīnišķīgās izmaiņas pensiju likumā, kur esot noteikta jaunā ziņu sniegšanas kārtība...Jau visi ''speciālisti'' medijos ir uzrīdījuši nabaga pensionārus darba devējiem, bet es laikam esmu jocīga - nevaru atrast....
Vai kāds nevar palīdzēt un norādīt?
Darba devējiem
Tā kā vecāku pabalsta un pensiju izmaksa strādājošiem turpmāk tiks ierobežota, šo pabalstu administrēšanai būs nepieciešama operatīva informācija no darba devējiem, t.i. darba devējiem no 1.jūlija būs jāsniedz informācija Valsts ieņēmumu dienestā trīs darba dienu laikā pēc tam, kad persona būs ieguvusi, mainījusi vai zaudējusi darba ņēmēja statusu.
Šito es jau n-tās reizes lasu, bet nevaru nekur to pirmavotu - likumu, ieraudzīt. Šis ir tikai atstāsts par tēmu.....:-|
Zvanīju uz VID, nav vēl MK noteikumu par ziņu iesniegšanas termiņu.Arī VID mājas lapā ir vecais terimiņš- 5.datums
Pareizi, nav ko skriet vilcienam pa priekšu. Kā te viens izteicās. Kad būs likums , tad rīkosimies.
Labklājības ministrija savā lapā par šo tēmu papļāpā jau kādu laiku....to es lasīju. Bet pieņemtu un apstiprinātu izmaiņu joprojām nav, tā es pati secināju un tādu apstiprinājumu gūstu arī tegad. Nu tad atliek gaidīt.
Bet vispār kārtējais stulbums - iestāsta pensionāriem ka darba devēja laicīgs ziņojums ir visu nelaimju pamatā, bet šīs izmaiņas vispār ir plānotas tikai ar 1.jūliju (tāpat neko nerisina šinī gadījumā) un paša dokumentā arī vēl nav. Viss kā parasti. Tikai riebjas, ka visi vainīgi un atbildīgi, tikai pašiem nekam nav laika un saprašanas...
Viens - tas biju es.
Lai tikai skrien, laikam grib, lai sabrauc...
Nu tak nekur es necenšos skriet...Tikai cilvēki vakar noskatījās ziņas un šodien zvana un stāsta man ''jaunos likumus'':-|
Man arī šodien viena pensionāre paziņoja, ka Satversmes tiesa šo likumu jau atcēlusi - "pa radio teica". Faktiski tikai iesniegts pieteikums Satversmes tiesā.
Vairāk tikai klausieties, ko kurš kuram teica... Es personīgi gaidīšu publicētu likumu un MK noteikumus. Man nav saistoši likumi no sērijas "viena tante teica".
Maniem pensionāriem VSAA esot stāstīts, ka jāierodas pie viņiem ar rīkojumiem par atlaišanām 30.jūnijā. Rīkojumus sarakstījā, vai tas ko līdzēs - nezinu.
Закрыть
Краткое описание нарушения