Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Strādājošie pensionāri
Sakiet, kā ir ar tiem, kas atbrīvojas 30.06. biju dzirdējusi, ka līdz kuram tur jūnijam bija jāiesniedz par atbrīvotajiem pensionāriem atskaites?
Vai es kaut ko nosapņoju?
Ответы (47)
Es savus pensionārus pabrīdināju, ka jūlijā, iespējams, būs samazinātā pensija, bet augustā - pārrēķins par jūliju. Tā ir vienīgā kaut cik jēdzīgā informācija, ko man ir izdevies iegūt.
Līdz 5.jūlijamn iesniegšu ziņas par darba attiecību pārtraukumu, un Āmen.
Tieši tāpēc jau sāku vēlreiz visu meklēt un pārmeklēt - domāju, varbūt es palaidu kaut ko garām. Jo tomēr piederu pie tiem, kas darbību veic pēc pirmsdokumentiem. Bet tā kā pensionārus man ir reāli žēl un es pilnīgi saprotu, ka viņi nevar uztvert visu to informācijas gūzmu ar vēsu prātu, tad kādam (arī man) ir jāmēģina vismaz kaut ko mēģināt paskaidrot.
Es saviem stāstu tieši to pašu, Aivar. Viņi gan ne visai tic...
Neko vairāk jūs paskaidrot nevarat kā tikai to, ko es tikko kā uzrakstīju.
Forši, ka pensionāru nelaimē būs atrasts vainīgais- darba devējs, kurš nav laicīgi par viņiem noziņojis, velns tāds. Jo LM taču ir teikusi, ka steidzami jāziņo, tikai aizmirsa pateikt -kā un kam!
Ticēt vai neticēt - tā ir gaumes lieta.
Es arī mūsu valdībai neticu, bet tāpēc jau neeju ne kārties, ne slīcināties. Kamēr vēl nav uzlikts ieelpotā un izelpotā gaisa nodoklis, tikmēr iztikai vēl sanāk. Kā būs tālāk, to rādīs laiks. Visām lokomotīvēm pa priekšu mēs nekad nepaskriesim, tas nu fakts.
jausma
Mūsu valdība nekad un ne pie kā nebūs vainīga. Nav ko brīnīties. Jāsamierinās.
Manā failu glabātuvē ir materiāls no VSAA.
(nevaru atrast veidlapu paraugu kraatuvee) kada veidlapa jalieto, lai pazinotu par darba attieciibu paartraukumu?
un tad butu labak to nogaadaat VSAA?
Вейдлапа обычная - зиняс. Сдается в предусмотренном законом порядке в СГД. Никаких других вейдлап вроде пока не предусморено.
paldies ..un kur to veidlapas paraugu atrast?
"Ziņas par darba ņēmējiem" visur, kur vien ir veidlapas, šeit, sadaļā "Veidlapas", www.***censored***,
www.vid.gov.lv....
Jūs pirmo reizi mūžā kādu atbrīvosiet no darba?
Kā paziņojāt par pieņemšanu darbā, tā arī jāpaziņo par atbrīvošanu no darba.
Tikai cits kods: 21-darbinieka uzteikums; 25-citi gadījumi (vienošanās utt.).
Un šo pārskatu iesniedz nevis VSAA, bet gan VID.
VSAA vispār nekādi pārskati nav jāiesniedz.
Andaz- mani datori ar savien wordiem - ne darbā, ne mājās nesaprot Jūsējo un to vienu no materiāliem nevaru atvērt.:-( Bet par to otru paldies!
8.pants. Darba devējs katru darba ņēmēju reģistrē Valsts ieņēmumu dienestā triju darba dienu laikā pēc tam, kad persona ir ieguvusi, mainījusi vai zaudējusi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" noteikto darba ņēmēja statusu, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestam ziņas par darba ņēmējiem.
Šodien publicēts likums.
Termiņš - 3 dienas ziņu iesniegšanai attiecas tikai uz pensionāriem, vai arī uz jebkuru darba ņēmēju?
nu re ilgi nebija jāgaida, ja pareizi saprotu, tad minētajā pantā nav izņēmumu un tas attiecas uz visiem
Abi materiāli ir vienādāki, tikai viens uz jaunāka Offisa, otrs - vecāka
Nu pilnīgi prieks skatīties - vienu dienu pirms spēkā stāšanās vesela strīpa jaunu grozījumu!!! Nu prieks censties!
Закрыть
Краткое описание нарушения