Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Смерть работника К списку тем

Смерть работника
У нас умерла сотрудница. Сейчас нужно оформить все документы. Какую статью закона о труде можно применить в данном случае.
Olanija
Olanija 08.07.2009 10:07
3 сообщения на сайте

Ответы (66)

Kopš kura laika grāmtavedim būtu jāinteresējas, kāpēc darbinieks nav darbā? Priekš tam ir personāla daļa. Gribētu redzēt, kā uzņēmumā ar 600 darbiniekiem Andaz katru mēnesi apzvanītu tos, kas nav iznākuši darbā, jo aizdzērušies, izdomājuši ka negrib strādāt utt. Mums tādu ir kaudzēm.
Plumesoga 29.11.2012 14:00
Kurš teica, ka jāapzvana darbinieki? Jums tas patiešām nav jādara. Man radās jautājums - kā tad Jūs uzskaitāt darbinieku nostrādāto darba laiku un rēķināt algu?
Aivareno
Aivareno 29.11.2012 16:43
6641 сообщение на сайте
Darba laiku uzskaitam pēc iesniegtajām darba laika uzskates tabulām, kur ja ir dienā ierakstīts darba kavējums algu neaprēķinam. Bet kāpēc kavējis to noskaidro un atbilstoši rīkojas citi atbildīgie darbinieki un dod atbilstošu rīkojumu savukārt grāmatvedim.
Ilma
Ilma 29.11.2012 17:45
30495 сообщений на сайте
Aivareno, mums ir tieši tāpat kā Ilma uzņēmumā. Ja darbinieks nav izgājis darbā, viņa darba vadītājs iesniedz tabeli ar nullēm. Iemeslus noskaidro viņš kopīgi ar personāla daļu, mēģinot darbinieku sazvanīt. Ja viņš ir miris, saprotamu iemeslu dēļ uz zvanu neviens neatbild. Un ja radinieki viņa darba vietai nepaziņo par viņa nāvi, kā gan darba devējs diez to varētu uzzināt? Andaz gan laikam pieņemtu, ka katrs, kurš neatbild uz zvaniem, ir miris
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2012 09:32
63 сообщения на сайте
... Andaz gan laikam pieņemtu, ka katrs, kurš neatbild uz zvaniem, ir miris
Plumesoga 30.11.2012 09:32
Ziniet, Cienītā Oga, mums, darbā stājoties, pieņemts paziņot pāris telefona numurus, uz kuriem zvanīt ārkārtas situācijās. Tad nu mēs arī piezvanām, ja cilvēks nav darbā vairākas dienas un nav pats devis nekādu ziņu. Elementāri!
Andaz
Andaz 30.11.2012 09:40
27892 сообщения на сайте
Nu baigie malači
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2012 10:03
63 сообщения на сайте
Esmu strādājis gan lielā uzņēmumā , gan ne tik lielā un nevienā uzņēmumā neesmu licis tabelē 0, bet gan attiecīgus apzīmējums BD - brīvdiena AA - apmaksāts atvaļinājums, SA - darbnespējas lapa A un tā tālāk. Un nevienā uzņēmumā nav bijis tā, ka tiešais darba vadītājs nezina, kas noticis ar viņam pakļauto darbinieku.
Aivareno
Aivareno 30.11.2012 11:19
6641 сообщение на сайте
Es gan neesmu strādājis ne lielā, ne arī mazā uzņēmumā - tikai ganos esmu gājis.
Taču tirgū esmu dzirdējis, ka grāmatvedis vienmēr interesējas, kāpēc darbiniekam nav jāaprēķina alga. Līdz ar to piekrītu Andas viedoklim, neskatoties uz viņas uzskatiem par dzīviem un mirušiem.

Godātie! Jums jāsaprot, ka plūmes ogas uzņēmumā viss notiek citādi. Visi darbinieki izpilda tikai tos pienākumus, kas ierakstīti Amata aprakstā. Un nelokāmi pakļaujas subordinācijas likumam - "nebāzt savu degunu, kur nevajag".
Varbūt tieši tāpēc, ka plūmes ogas uzņēmums. Droši vien ērkšķogu (krizdoļu) uzņēmumos ir tieši tāpat.
Latviešu folkloras cienītāji sapratīs, kāpēc tā.
Aivars007
Aivars007 30.11.2012 11:55
26984 сообщения на сайте
Ak vai, cik visi pareizi. Ka tik kādu noriet. Malači, stingri turat savu jau izdaudzināto VGK līniju Labi, ka ir tādas plūmes ogas, uz kuru fona pareizajiem izcelties
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2012 11:58
63 сообщения на сайте
Ne jau vienmēr esam pareizi, bet tas, ka tajā uzņēmumā nav kārtības, ir skaidrs.Kā no oktobra līdz decembrim var likt tabelē 0 un neko nezināt?
Japaina
Japaina 30.11.2012 12:05
10269 сообщений на сайте
Ne jau vienmēr esam pareizi, bet tas, ka tajā uzņēmumā nav kārtības, ir skaidrs.Kā no oktobra līdz decembrim var likt tabelē 0 un neko nezināt?
Japaina 30.11.2012 12:05
Visi kļūdas, tas ir normāli, bet piekritu viedoklim, ka nezināt ka cilveks ir miris mēnesi atpakaļ
Brita
Brita 30.11.2012 12:09
1868 сообщений на сайте
Es jau paskaidroju, kā tāda situācija ir iespējama. Mūsu uzņēmumā pārliecinošais vairākums ir zemas kvalifikācijas darbinieki ar zemu atbildības sajūtu, bieži vienkārši neiznāk darbā, uzkāpj uz korķa utt. Mums tā ir ikdiena, tāpēc par katru pazudušo, kas neatbild uz telefona zvaniem, meklēšanu neizsludinam. Godīgi sakot, pārsteidz šitā ķērkšana "kā var nezināt, kā var nezināt". Padomu vispār lūdzu par pavisam ko citu, paldies tiem, kas arī par tēmu atbildēja. Pārējie laikam šeit realizē savu sapni par audzinātāja profesiju...
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2012 12:19
63 сообщения на сайте
Ja atskaite par atbrīvošanu būtu nodota ar 22.decembri tā tāpat būtu atmesta atpakaļ.Miris cilvēks nevar būt darba attiecībās, vajadzēja loģiski padomāt....
Japaina
Japaina 30.11.2012 12:27
10269 сообщений на сайте
Droši vien, aizrādījums vietā.
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2012 13:03
63 сообщения на сайте
Es jau paskaidroju, kā tāda situācija ir iespējama. Mūsu uzņēmumā pārliecinošais vairākums ir zemas kvalifikācijas darbinieki ar zemu atbildības sajūtu, bieži vienkārši neiznāk darbā, uzkāpj uz korķa utt. Mums tā ir ikdiena, tāpēc par katru pazudušo, kas neatbild uz telefona zvaniem, meklēšanu neizsludinam. Godīgi sakot, pārsteidz šitā ķērkšana "kā var nezināt, kā var nezināt". Padomu vispār lūdzu par pavisam ko citu, paldies tiem, kas arī par tēmu atbildēja. Pārējie laikam šeit realizē savu sapni par audzinātāja profesiju...
Plumesoga 30.11.2012 12:19
Par ko Jūs esat sašutusi? Par to ka pēc 2 mēnešiem uzzināt, ka darbinieks miris un citos tas izraisa apbrīnu? Jums tas liekas normāli?
Aivareno
Aivareno 30.11.2012 13:03
6641 сообщение на сайте
Aivarenko, pirms citēt manu tekstu, vajadzēja to izlasīt kārtīgāk un mēģināt saprast vismaz tīri cilvēcīgi, ja ne juridiski. Lielai daļai gan tas vairs nav raksturīgi. Tā kā cerēt uz to no manas puses bija naivi, lai neteiktu vairāk...
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2012 13:19
63 сообщения на сайте
Aivarenko, pirms citēt manu tekstu, vajadzēja to izlasīt kārtīgāk un mēģināt saprast vismaz tīri cilvēcīgi, ja ne juridiski. Lielai daļai gan tas vairs nav raksturīgi. Tā kā cerēt uz to no manas puses bija naivi, lai neteiktu vairāk...
Plumesoga 30.11.2012 13:19
pati esat vainīga - nevajadzēja cilāt 2 gadus vecu tēmu
Andaz
Andaz 30.11.2012 13:21
27892 сообщения на сайте
Andaz, visā šajā sakarā mani priecē kas cits - ka esmu jūsu godājamai persona tik interesanta, ka sekojat šai tēmai un atbildat, tiklīdz rodas tāda iespēja. Uztveru to kā komplimentu

P.S. Kāda starpība, cik tēma ir veca? Ja tiek atvērta jauna, tad 90% gadījumu tiek iebāzts acīs, ka tāda tēma jau ir, lai neslinko un pameklē atbildes vecajās. Te atkal ir iebildumi, kad kādu veco pakustina. Vecajiem VGK biedriem nekā neizdabāsi, venmēr būs iemesls jaunākiem uzkakāt un savu parākumu nodemonstrēt
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2012 13:25
63 сообщения на сайте
Nu rupja un prasta gan esat. FUI!
Andaz
Andaz 30.11.2012 13:40
27892 сообщения на сайте
Kā sauc tā atskan. Tādu teicienu neesat dzirdējusi?
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2012 13:52
63 сообщения на сайте
Kā sauc tā atskan. Tādu teicienu neesat dzirdējusi?
Plumesoga 30.11.2012 13:52
" uzkakāt ..." tas gan Jūsu izteikums, ne mans.
Andaz
Andaz 30.11.2012 16:46
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.