Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Iesācējs EDS
Noslēdzām EDS līgumu. Atskaites gatavas iesniegšanai, bet kā, lai paraksta dokumentu.
Pie darbībām varu tik kopēt un dzēst dokumentu, bet kā, lai paraksta?
Un atskaites šodien nav iesniegtas.
Paldies.
Ответы (23)
Nesatraucieties. Atskaites varat iesniegt līdz 20-tajam datumam (vēl šogad), bet par parakstu - vislabāk rītdien sazinaties ar savu VID, tur jums izstāstīs, kā iegūstams elektroniskais paraksts un kur jāieķeksē tiesības parakstīt atskaites.
Es lasu lietotāja rokasgrāmatu, kā iegūstams elektroniskais paraksts, bet man vispār nav tādas ikoniņas, kur uzklikšķināt, lai pieteiktos el.parakstasaņemšanai.
Kur ir jāieķeksē tiesības parakstīt atskaites?
Tiesības parakstīt atskaites ieķeksēsiet paraksttiesīgai amatpersonai, bet tā kā no mājas datora nevaru atvērt EDS, tad neredzu un prātā vairs nav, kur tas īsti bija. Varbūt vēl kāds atsauksies, bet ja neizdodas, tad tiešām nebēdājiet, arī rītdien nebūs nokavēts;-)
Gaidīšu rītdienu
Paldies!
Значит у вас нет прав на подпись отчетов или не поставлены галочки в Правах.
Lai iegūtu elektronisko parakstu, vispirms jāsagatavo kāds dokuments, tad jānospiež "Parakstīt" (medaļa), un jāseko instrukcijām.
Vienlaicīgi jāatver e-pasts, kurš ierakstīts EDS līgumā, uz to atnāks drošības kods, šis kods jāievada attiecīgā lodziņā, saņemsiet elektronisko parakstu, tas jāsaglabā savā datorā.
Protams, šīs darbības var veikt tikai persona, kas līgumā norādīta kā tiesību pārvaldnieks vai kā EDS dokumentu parakstītājs.
Dokuments IR sagatavots, bet, kur jānospiež "Parakstīt" (medaļa), ja tādas "medaļas" vispār tajā ailē nav
Tajā ailē ar nosaukumu Darbības nu nav "Parakstīt" (medaļa)
Tātad Jums vai nu vispār nav tiesību parakstīt dokumentus, vai arī sadaļā "tiesības" nav ielikti ķeksīši. Man nav zināms, kas Jūsu EDS līgumā rakstīts.
Medaļa ir redzama tikai tiem lietotājiem, kuriem ir tiesības parakstīt dokumentus.
1. Apskatiet līgumu.
2. Ja Jūs esat arī kā dokumentu parakstītājs, pārbaudiet sadaļu "tiesības".
Es neesmu valdes loceklis, esmu tik grāmatvedis.
Pēc līguma: tiesības deklarēt - jā
Pārējiem (tiesību pārvaldnieks, pilnvarots reģistrēt lietotājus) - nē
2. sadaļā "tiesības" ja ar atķeksēju tiesības parakstīt, tad nekas nemainās.
Julijatim failos ir instrukcija par pirmo pieslēgšanos.
Ja nekas nemainās, un ja Jums ir tiesības tikai deklarēt (līguma pielikumā), tātad esat tiesīga tikai un vienīgi sagatavot pārskatus, jo Jums ir lietotāja numurs un parole.
Parakstīšana Jums nesanāks. Tas jāveic tiesību pārvaldniekam.
Un, ja tiesību pārvaldnieks ir valdes loceklis, tad viņš tik var parakstīt?
A, kā jūs darat? Tikai un tikai ar valdes loc. parakstu var iesniegt atskaites?
Julijatim failos neko nevaru izlasīt
Jā, tieši tā, parakstīt var tikai paraksttiesīga pesona - mēs to vienkāršojam, mums ir pieeja arī viņu parolēm;-) Tas ir ja paraksttiesģā persona uzticas, ja nē - paraksta viņš pats.
To Aija_444
Julijatim failos neko nevaru izlasīt--чтобы там что-то прочитать- надо
http://vgk.lv/lv/vgkplus/
Kamēr es to abonementu pieslēgšu un tad izlasīšu Julijatim failus, man būs jau sen visi atskaišu nodošanas termiņi nokavēti.
Es lasu lietotāja rokasgrāmatu ( vid.gov.lv), kā iegūstams elektroniskais paraksts... atķeksēju pie tiesībām, bet parakstīt tik un tā nevaru, izlec logs, jo man lūk nav tiesību parakstīt.
Ну значит у вас nav tiesību parakstīt
Закрыть
Краткое описание нарушения