Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Lietvedības instrukcija К списку тем
Baiba.germane 18.08.2009 09:02
34 сообщения на сайте
34 сообщения на сайте
Ответы (23)
Когда звонят и спрашивают главного бухгалтера, я отвечаю, что он в отпуске. Так что, товарищи, я в сплошном отпуске уже несколько лет.
Man jautāja pēc lietvedes, kad teicu, ka atvaļinājumā, prasīja kad būs no atvaļinājuma atpakaļ.
Un ziniet, kad atkal piezvanīja "pēc atvaļinājuma" teicu: ka atvaļinājumā, tad sāka uzstājīgi deklarēt, jo viņai teikts, ka lietvedis šodien būšot darbā un tātad lietvedim jābūt darbā.
Un ziniet, kad atkal piezvanīja "pēc atvaļinājuma" teicu: ka atvaļinājumā, tad sāka uzstājīgi deklarēt, jo viņai teikts, ka lietvedis šodien būšot darbā un tātad lietvedim jābūt darbā.
Dimma 18.08.2009 10:16
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Ja viņai jabūt darbā, bet viņas nav darbā, tātad viņi viņu pazīst un lai viņi pasaka, kur viņi viņu likuši...LOL
Когда достают совсем, я строгим голосом спрашиваю, откуда они взяли мой номер телефона. Как правило, либо мычат что-то невнятное, либо сразу кладут трубку. Я делаю вывод, что госинстанции приторговывают базами данных. У нас в конторе несколько телефонных номеров - один из них в моем кабинете, и я его даю только в ВИДе и в статистике. В телефонной книге указан телефон шефа.
Tāds viņiem darbs! Nav no tiem labākajiem.
Kas attiecas uz lietvedības instrukciju - tai IR jābūt. Un, ticiet man!, kad VIDam lāga nebūs ko pārbaudīt, sodīs par lietvedības instrukciju neesamību. Par grām.metodikas neesomību taču soda!
Kas attiecas uz lietvedības instrukciju - tai IR jābūt. Un, ticiet man!, kad VIDam lāga nebūs ko pārbaudīt, sodīs par lietvedības instrukciju neesamību. Par grām.metodikas neesomību taču soda!
Nu par grāmatvedības metodiku - jā, tas pat varētu būt loģiski. Bet lietvedības dokumentiem taču ir kaut kādas pieņemtas normas un standarti, kāda vēl instrukca?
Baiba.germane 18.08.2009 11:34
34 сообщения на сайте
34 сообщения на сайте
Arī par grāmatvedību ir gan standarti, gan normas. Katrs uzņēmums veido savu metodiku atbilstoši uzņēmuma darbības principiem.
Tas pats ar lietvedību - izstrādā instrukciju, nosaka dokumentu "izskatu", pamattekstu, parakstus zem atbilstošiem dokumentiem, numerāciju utml. Ir virkne MK noteikumu un Valsts Aŗhīva instrukciju. Ja tās lasīt negribas - labi noder tāds CD un grāmata.
Gr.metodikuparaugus mēs taču aizņemamies! Lai jauns ritenis nav jāizgudro!
Tas pats ar lietvedību - izstrādā instrukciju, nosaka dokumentu "izskatu", pamattekstu, parakstus zem atbilstošiem dokumentiem, numerāciju utml. Ir virkne MK noteikumu un Valsts Aŗhīva instrukciju. Ja tās lasīt negribas - labi noder tāds CD un grāmata.
Gr.metodikuparaugus mēs taču aizņemamies! Lai jauns ritenis nav jāizgudro!
nē, nu labi.. par grāmatvedības organizācijas dokuemntu izstrādi ir MK noteikumos atrunāts, bet MK 154 nevaru atrast tekstu, kurā būtu teikts, ka šāda instrukcija (lietvedības) ir jāizstrādā katrā uzņēmumā, jo būtībā jau MK 154 jau nosaka dokumenta noformēšanas kārtību un ja kāda noteikta veida dokumentu noformēšanas kaŗtību nosaka kāds cits likumdošanas akts, tad piemērojams tas speciālais nevis MK 154. Bet nu iespējams es kļūdos/
Lielākos uzņēmumos izstrādā un apstiprina Lietvedības instrukciju.
Bet tie reklāmisti sen jau za****** ar savu uzbāšanos.
Es arī parasti palieku nervozs un nosviežu klausuli.
Bet tie reklāmisti sen jau za****** ar savu uzbāšanos.
Es arī parasti palieku nervozs un nosviežu klausuli.
Tas viss nepieciešams, lai nepieciešamības gadījumā dokumentus varētu nodot valsts arhīvam
http://www.arhivi.gov.lv/index.php?&69
Agrāk neviens nešaubījās, ka uzņēmumā nepieciešams sakārtot ne tikai grāmatvedības uzskaiti, bet arī personāla dokumentus un lietvedību.
Tagad - un nezin kādēļ tieši grāmatveži, kuri bļauj, ka viņu darbu nenovērtē!!! - tagad ar putām uz lūpām nopulgo citu darbu!
Jorpojām ir nepieciešams gan lietveža, gan personālvadītāja darbs. Tāpat uzņēmuma vadībai ir jāizstrādā metodika, pēc kuras strādāt šiem speciālistiem, lai nav tā kā ar grāmatvedību - katrs, kurš atnāk, dara kā māk un grib, neskatoties uz uzņēmuma metodikām, tradīcijām.
http://www.arhivi.gov.lv/index.php?&69
Agrāk neviens nešaubījās, ka uzņēmumā nepieciešams sakārtot ne tikai grāmatvedības uzskaiti, bet arī personāla dokumentus un lietvedību.
Tagad - un nezin kādēļ tieši grāmatveži, kuri bļauj, ka viņu darbu nenovērtē!!! - tagad ar putām uz lūpām nopulgo citu darbu!
Jorpojām ir nepieciešams gan lietveža, gan personālvadītāja darbs. Tāpat uzņēmuma vadībai ir jāizstrādā metodika, pēc kuras strādāt šiem speciālistiem, lai nav tā kā ar grāmatvedību - katrs, kurš atnāk, dara kā māk un grib, neskatoties uz uzņēmuma metodikām, tradīcijām.
tur jau tā lieta, ka tas darbs jādara lietvedim, bet maz ir tādu uzņēmēju, kuri vēl algos lietvedi, jo grib lai šo darbu, kas nebūt nav mazsvarīgs un ir ļoti darbietilpīgs- uzgrūzt uz grāmatveža pleciem, lai tie to dara par grāmatveža algu.
Agrāk daudz kas bija, laiks iet.. daudz kas arī mainās.... agrāk uzņēmumos grāmatvedis uz grāmatveža sēdēja, tagad visu dara principā viens (ja uzņēmums nav stipri liels). Es nenopulgoju lietveža darbu, es vienkārši negribu darīt lietveža darbu, jo man patīk mans darbs - grāmatveža. Tai ir jābūt uzņēmēja " galvas sāpei" kā un kas sakārtos lietvedību, kā un kas nodos dokumentus arhīvam, ja tas būs nepieciešams.
" Tāpat uzņēmuma vadībai ir jāizstrādā metodika, pēc kuras strādāt šiem speciālistiem, .." - bet ja tāda speciālista uzņēmumā nav? Kāpēc gan grāmatvedim jākļūst par tapu katram caurumam?
Agrāk daudz kas bija, laiks iet.. daudz kas arī mainās.... agrāk uzņēmumos grāmatvedis uz grāmatveža sēdēja, tagad visu dara principā viens (ja uzņēmums nav stipri liels). Es nenopulgoju lietveža darbu, es vienkārši negribu darīt lietveža darbu, jo man patīk mans darbs - grāmatveža. Tai ir jābūt uzņēmēja " galvas sāpei" kā un kas sakārtos lietvedību, kā un kas nodos dokumentus arhīvam, ja tas būs nepieciešams.
" Tāpat uzņēmuma vadībai ir jāizstrādā metodika, pēc kuras strādāt šiem speciālistiem, .." - bet ja tāda speciālista uzņēmumā nav? Kāpēc gan grāmatvedim jākļūst par tapu katram caurumam?
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть