Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Lietvedības instrukcija К списку тем

Lietvedības instrukcija
Man pa telefonu atkal centās piedāvāt nopirkt kaut kādu grāmatu ar disku, sakarā ar lievedības kārtošanu uzņēmumā. Kad atteicos, man stingri pajautāja, vai uzņēmumā esot izstrādāta lietvedības instrukcija? Ja neesot, varot samaksāt sodu 200 ls apmērā. Kas tas par zvēru - LIETVEDĪBAS INSTRUKCIJA? Vai arī tas ir kārtējais reklāmas triks, lai mūs piespiestu kaut ko nopirkt?
Baiba.germane
Baiba.germane 18.08.2009 09:02
34 сообщения на сайте

Ответы (23)

www.vsklubs.lv
Ambera
Ambera 18.08.2009 09:03
21759 сообщений на сайте
мне тоже вчера звонили и ооочень настойчиво её предлагали:-)
Pilona
Pilona 18.08.2009 09:27
1279 сообщений на сайте
А вы еще с ними разговариваете? Я сразу вежливо отвечаю, что мне ничего не нужно, и кладу трубку.
Albina
Albina 18.08.2009 09:33
64744 сообщения на сайте
Es arī pat necenšos tērēt laiku, lai klausītos visas reklāmas - paldies... klakš
Ambera
Ambera 18.08.2009 09:38
21759 сообщений на сайте
Когда звонят и спрашивают главного бухгалтера, я отвечаю, что он в отпуске. Так что, товарищи, я в сплошном отпуске уже несколько лет.
Martinas
Martinas 18.08.2009 09:59
38532 сообщения на сайте
Albina
Albina 18.08.2009 10:13
64744 сообщения на сайте
Можно для разнообразия сообщать, что главбух в запое...
Maija
Maija 18.08.2009 10:16
28223 сообщения на сайте
Man jautāja pēc lietvedes, kad teicu, ka atvaļinājumā, prasīja kad būs no atvaļinājuma atpakaļ.

Un ziniet, kad atkal piezvanīja "pēc atvaļinājuma" teicu: ka atvaļinājumā, tad sāka uzstājīgi deklarēt, jo viņai teikts, ka lietvedis šodien būšot darbā un tātad lietvedim jābūt darbā.

Dimma
Dimma 18.08.2009 10:16
1727 сообщений на сайте
угу, ... или в эротическом путешествии.
Martinas
Martinas 18.08.2009 10:30
38532 сообщения на сайте
Ja viņai jabūt darbā, bet viņas nav darbā, tātad viņi viņu pazīst un lai viņi pasaka, kur viņi viņu likuši...LOL
Ambera
Ambera 18.08.2009 10:32
21759 сообщений на сайте
Подождите, я записываю...
Albina
Albina 18.08.2009 10:32
64744 сообщения на сайте
Когда достают совсем, я строгим голосом спрашиваю, откуда они взяли мой номер телефона. Как правило, либо мычат что-то невнятное, либо сразу кладут трубку. Я делаю вывод, что госинстанции приторговывают базами данных. У нас в конторе несколько телефонных номеров - один из них в моем кабинете, и я его даю только в ВИДе и в статистике. В телефонной книге указан телефон шефа.
Martinas
Martinas 18.08.2009 10:36
38532 сообщения на сайте
А мне звонили на личный мобильный и даже обратились по имени.

Я сказала, что у нас уже все есть.
Irina_8ko
Irina_8ko 18.08.2009 10:38
2767 сообщений на сайте
Tāds viņiem darbs! Nav no tiem labākajiem.

Kas attiecas uz lietvedības instrukciju - tai IR jābūt. Un, ticiet man!, kad VIDam lāga nebūs ko pārbaudīt, sodīs par lietvedības instrukciju neesamību. Par grām.metodikas neesomību taču soda!
Andaz
Andaz 18.08.2009 10:55
27892 сообщения на сайте
Nu par grāmatvedības metodiku - jā, tas pat varētu būt loģiski. Bet lietvedības dokumentiem taču ir kaut kādas pieņemtas normas un standarti, kāda vēl instrukca?
Baiba.germane
Baiba.germane 18.08.2009 11:34
34 сообщения на сайте
Arī par grāmatvedību ir gan standarti, gan normas. Katrs uzņēmums veido savu metodiku atbilstoši uzņēmuma darbības principiem.

Tas pats ar lietvedību - izstrādā instrukciju, nosaka dokumentu "izskatu", pamattekstu, parakstus zem atbilstošiem dokumentiem, numerāciju utml. Ir virkne MK noteikumu un Valsts Aŗhīva instrukciju. Ja tās lasīt negribas - labi noder tāds CD un grāmata.

Gr.metodikuparaugus mēs taču aizņemamies! Lai jauns ritenis nav jāizgudro!
Andaz
Andaz 18.08.2009 11:42
27892 сообщения на сайте
nē, nu labi.. par grāmatvedības organizācijas dokuemntu izstrādi ir MK noteikumos atrunāts, bet MK 154 nevaru atrast tekstu, kurā būtu teikts, ka šāda instrukcija (lietvedības) ir jāizstrādā katrā uzņēmumā, jo būtībā jau MK 154 jau nosaka dokumenta noformēšanas kārtību un ja kāda noteikta veida dokumentu noformēšanas kaŗtību nosaka kāds cits likumdošanas akts, tad piemērojams tas speciālais nevis MK 154. Bet nu iespējams es kļūdos/
Cleo
Cleo 18.08.2009 15:30
19234 сообщения на сайте
Lielākos uzņēmumos izstrādā un apstiprina Lietvedības instrukciju.

Bet tie reklāmisti sen jau za****** ar savu uzbāšanos.

Es arī parasti palieku nervozs un nosviežu klausuli.
Aivars007
Aivars007 18.08.2009 16:10
26984 сообщения на сайте
Tas viss nepieciešams, lai nepieciešamības gadījumā dokumentus varētu nodot valsts arhīvam

http://www.arhivi.gov.lv/index.php?&69
Agrāk neviens nešaubījās, ka uzņēmumā nepieciešams sakārtot ne tikai grāmatvedības uzskaiti, bet arī personāla dokumentus un lietvedību.

Tagad - un nezin kādēļ tieši grāmatveži, kuri bļauj, ka viņu darbu nenovērtē!!! - tagad ar putām uz lūpām nopulgo citu darbu!

Jorpojām ir nepieciešams gan lietveža, gan personālvadītāja darbs. Tāpat uzņēmuma vadībai ir jāizstrādā metodika, pēc kuras strādāt šiem speciālistiem, lai nav tā kā ar grāmatvedību - katrs, kurš atnāk, dara kā māk un grib, neskatoties uz uzņēmuma metodikām, tradīcijām.
Andaz
Andaz 18.08.2009 16:13
27892 сообщения на сайте
tur jau tā lieta, ka tas darbs jādara lietvedim, bet maz ir tādu uzņēmēju, kuri vēl algos lietvedi, jo grib lai šo darbu, kas nebūt nav mazsvarīgs un ir ļoti darbietilpīgs- uzgrūzt uz grāmatveža pleciem, lai tie to dara par grāmatveža algu.

Agrāk daudz kas bija, laiks iet.. daudz kas arī mainās.... agrāk uzņēmumos grāmatvedis uz grāmatveža sēdēja, tagad visu dara principā viens (ja uzņēmums nav stipri liels). Es nenopulgoju lietveža darbu, es vienkārši negribu darīt lietveža darbu, jo man patīk mans darbs - grāmatveža. Tai ir jābūt uzņēmēja " galvas sāpei" kā un kas sakārtos lietvedību, kā un kas nodos dokumentus arhīvam, ja tas būs nepieciešams.

" Tāpat uzņēmuma vadībai ir jāizstrādā metodika, pēc kuras strādāt šiem speciālistiem, .." - bet ja tāda speciālista uzņēmumā nav? Kāpēc gan grāmatvedim jākļūst par tapu katram caurumam?
Cleo
Cleo 18.08.2009 18:36
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.