Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par lietu nomenklatūru
Labdien!
Rodas tāds jautājums, vai lietu nomeklatūra ir nepiciešama uzņēmumā, un, ka pareizi tā jāsastāda, varbūt kur ir kāds aptuvenais tās piemērs?
Paldies par atsaucību!
Ответы (25)
Es nopirku CD un grāmatu, komplektā ar vienas dienas kursiem par 36 latiem (piezvanīja, piedāvāja, nopirku). Paraugu, ka biezs.
Nomenklatūrai jābūt, jo Darba inspekcijai jauns jājamzirdziņš - šo dokumentu pārbaudes. Sods - 300 lati.
Tas tiešām ir kaut kas jauns, paldies par informāciju. Pēc kura APK panta viņi liek to sodu? Vienmēr uz to nomenklatūru skatījos tā nenopietni,nu kam man tas, būs laikam jāsāk nopietnāk attiekies.
Liels paldies, par tadam jaukajām ziņām:-S
tagad steidzami jāsāk kaut kas domāt par lietu nomenklatūru
Šajā lapā atbildi uz jautājumu neatradu.
Manā failu glabātuvē laikam bija kāds paraudziņš.
ja var nosūtīt paraudziņu, tad uz šo e-pastu:
ligital@mail.ru
Būšu ļoti pateicīga!
Manā failu glabātuvē - lietu_nomenklatura.doc
Apskatījos - joprojām tā tur ir.
Ar visiem glabāšanas termiņiem, kas pārbaudīti Valsts arhīvā.
Jā un to izlasīt un ne tikai to var samaksājot VKK 1,- Ls mēnesī.
Atvainojos nevis VKK, bet VGK plus
Lūk šis man patīk no ieprikš Ambers norādītās adreses.
1. Latvijā NAV tāda normatīvā dokumenta, kas prasītu obligātu lietu nomenklatūru PRIVĀTIEM uzņēmumiem. “Likums par arhīviem” nosaka, ka organizācija atbild par informatīvi vērtīgo dokumentu saglabāšanu, taču veidu sīkāk nereglamentē. No otras puses – organizācijā kārtojamo lietu saraksta (nomenklatūras) esamība atvieglo darbu pašiem – ir skaidri zināms, cik un kādas lietas tiek veidotas, cik ilgi tās glabājamas
Atkal piedodiet Amberas gribēju rakstīt:-)
Man ir izstrādāta ļoti laba nomenklatūra, vai kāds vēlētos samainīties apmaiņā pret biedrības metodiku?
Ja nav tāda normatīvā dokumenta, kas prasītu obligātu lietu nomenklatūru PRIVĀTIEM uzņēmumiem, par ko tad Darba inspekcija liek to 300 Ls sodu?
Klaudijan, ну Вы как маленькая, у нас же СГД "на дурака" ловит.
Jums to sodu uzlika?
Izlasiet lēmumu, tajā būs norādīts APK pants, uz kura pamata sods uzlikts.
Un lēmuma beigās ir norādīts - kam var pārsūdzēt un kādā termiņā.
Ne jau man to sodu uzlika. Tēmas sākuma daļā ir Andaz informācija par šim uzliktajiem sodiem, tāpēc arī vēlos noskaidrot to APK pantu lēmumā.
Atvainojos par neuzmanības kļūdu iepriekš rakstītajā, nevis šim, bet šiem uzliktajiem sodiem.
Pantu nezinu un zināt negribu. Tāpēc atļāvos iegadāties CD+seminārs+grāmata.
Закрыть
Краткое описание нарушения