Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kā kontēt?
Ir izrakstīts rēķins šī gada augustā par pakalpojumu no 01.05.2009 līdz 31.03.2009, tātad par 11 mēnešiem.3 mēneši šis pakalpojums ir jau sniegts, bet par nākamajiem, protams, vēl nē. Klients samaksā visu jau tagad, augustā.
Kādi šajā gadījumā ir kontējumi?
Ответы (22)
Par sniegtajiem kā debitoru apmaksa ( realizācijas ieņēmumi + PVN iepriekš), par nesniegtajiem, bet saņemto apmaksu kā avnss + PVN.
Vai katru mēnesi būs avanss jāpārgrāmato uz realizācijas ieņēmumiem, vai var pārgrāmatot tikai gada beigās?
Principā būtu katru mēnesi, bet ja vadība neprasa operatīvo bilanci, tad var pārgarāmatot arī gada beigās, jo PVN jau uzaksitīts saņemot avansu.
Ozolkalns! Es tā saprotu, kā Jus esat kļūdijušies. Jābūt 01.05.2009 līdz 31.03.2010. Es, piemēram daru tā:
1.Realizācija
D2310 K6110(šī gada dāļa)
D2310 K5910(nākamā gada daļa)
2.SamaksaD2620 K2310
3.Nākamgad es norakstu D5910 K6....
Un kā teica Ilma, gribat-darat to katru mēnesi, bet priekš kam????
Un kā ar PVN šajā gadījumā? Deklarācijā jānorāda un jāmaksā visa rēķina summa tagad?
Varbūt tomēr ir vērts izlasīt Likumu par PVN un MK noteikumus par šī likuma piemērošanu?
Un tad jautāt, kurš likuma pants vai MK noteikumu punkts nav skaidrs.
Ko?
Ilma ir atbildējusi kā zinošam grāmatvedim (atļaujiet šaubīties par Jūsu zināšanām), Sletla ir atbildējusi neprecīzi, PVN vispār nepieminot.
PVN par sniegtajiem pakalpojumiem ir jāaprēķina, jāiekļauj deklarācijā un jāsamaksā attiecīgajā taksācijas periodā. Un nav nekāda sakara ar to, kad klients samaksāja vai samaksās.
PVN par saņemtajiem avansiem ir jāiekļauj deklarācijā un jāsamaksā tajā taksācijas periodā, kad avanss saņemts.
Tās nu grāmatvedim ir ābeces patiesības.
Aivars007, что, душа уже не выдерживает тупизм сплошной читать?
Tās nu grāmatvedim ir ābeces patiesības
Плевать им на эти прописные истины. Дайте на блюдечке! И никак иначе!
Aleksja
Laikam tā sanāk.
Patiešām atliek vien brīnīties par visiem šiem "grāmatvežiem", kam viss jāuzraksta priekšā. Kā Anda raksta, skaļi un ar izteiksmi jānolasa priekšā.
Es esmu iekārtojis kladīti, kurā pierakstu visus atbilstošos šī foruma nikus, pēc pazīmēm:
"pārgudrie", "pārgudrīši";
"sama buxgalter";
"ko lienat" un tml.
Kādreiz idošu kā kopotos rakstus.
linga
Kaitina tikai suņus.
Šeit neviens nevienu nekaitina.
Iinga, нечего здесь огнём полыхать, не нравится - идите на другой форум. А еще лучше - идите учиться.
Pilnīgi riebjas lasīt. Aivars007 kā vienmēr izcēlies ar savu ''gudrību''. Es, savukārt, varēšu izdot kopotos rakstus ar diskusijām, kurām nosaikums varētu būt ''Aivars007 savā elementā- bez uzbraucieniem nekādi..''
Marikasp kā vienmēr savā repertuārā - pēc būtības nav ko atbildēt uz jautājumu, paliek tikai komentēt komentārus.
Vienmēr laipni
Netaisos šeit atbildēt, lai jau gudrie atbild. Ko tad es. Bet par uzbraucieniem izteikšos vienmēr, jo netīk man tas.
Kladītē jau ierakstīju:
Marikasp
... pilnīgi riebjas lasīt ...
Par vienu ierakstu vairāk.
Сообщение удалено за нарушение правил!
"Netaisos šeit atbildēt" - Nu pareizi - ja nav ko atbildēt, nav arī ko taisīties.
Nu, nu Aivar007, meitene tīri smukaLOL
Es ceru, ka ilgus gadus strādājot nepalikšu tik neiecietīga un asa kā Jūs- daži labi. Un ar ģīmi man Aivar007 viss kārtībā, varbūt Tev ar acīm kaukas ne tā kā vajag
Закрыть
Краткое описание нарушения