Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит
IK datora iegāde К списку тем
Jelena78 04.09.2009 14:25
16 сообщений на сайте
16 сообщений на сайте
Ответы (24)
Tas būtu dīvaini, jo IK ir tā pati fiz.persona.Jareģ.kā pašnodarbinātā persona, tad nofOrmē vienkārši datoru kā PL IK kaut arī pirkts uz fiz.personu.Jonodokļus VSAOI un IIN jau maksā fiziskā persona nevis IK.Tādas manas domas, nespēju iedomāties ko citu;-)
dīvaini vai nē, man līdzīgā jautājumā VID teica, ka man ar sevi jāslēdz vienošanās, ka es šo piešķiru IK saimnieciskajai darb. PL var likt tikai to, kas pirkts uz IK vārda.
Putnins_a 04.09.2009 20:52
201 сообщение на сайте
201 сообщение на сайте
man līdzīgā jautājumā VID teica - господи, да они совершенно не в материале. Не слушайте Вы их. Они ИК от юридического лица не отличают.
varbūt tas nav slikti, ka VID neatšķir
Aizgāju, uzdevu jautājumu, konsultante uz mani skatās kā no citas planētas un saka, ka IK ir juridiska persona. Es atkal turos pie sava, ka fiziska. Tad mani aizvilka pie nodaļas vadītājas, kas teica, ka IK no vienas puses ir fiz.p., no otras - jur.p. ... Bet pantus tāpat nenosauca. Mož jāraksta iesniegums?!
Aizgāju, uzdevu jautājumu, konsultante uz mani skatās kā no citas planētas un saka, ka IK ir juridiska persona. Es atkal turos pie sava, ka fiziska. Tad mani aizvilka pie nodaļas vadītājas, kas teica, ka IK no vienas puses ir fiz.p., no otras - jur.p. ... Bet pantus tāpat nenosauca. Mož jāraksta iesniegums?!
Putnins_a 05.09.2009 11:05
201 сообщение на сайте
201 сообщение на сайте
Kas ir individuālais komersants?
Individuālais komersants ir fiziska persona, kas veic saimniecisko darbību un kas kā individuālais komersants ierakstīta komercreģistrā. Individuālais komersants par savām saistībām atbild ar visu savu mantu.
Fiziskajai personai, kas veic saimniecisko darbību, ir pienākums pieteikt sevi ierakstīšanai komercreģistrā kā individuālo komersantu, ja gada apgrozījums no tās veiktās saimnieciskās darbības pārsniedz 200 000 latu vai arī tās veiktā saimnieciskā darbība atbilst abām šādām pazīmēm:
1) gada apgrozījums no šīs darbības pārsniedz 20 000 latu;
2) tā savas saimnieciskās darbības veikšanai nodarbina vienlaikus vairāk nekā piecus darbiniekus.
Fiziskajai personai, kura atbilst Komerclikuma 45. pantā (komercaģents) vai 64. pantā (mākleris) minētajiem noteikumiem, jāpiesaka sevi ierakstīšanai komercreģistrā kā individuālo komersantu vai jādibina komercsabiedrība arī, ja nepastāv iepriekš minētie kritēriji.
http://www.ur.gov.lv/jautajumi.html
Individuālais komersants ir fiziska persona, kas veic saimniecisko darbību un kas kā individuālais komersants ierakstīta komercreģistrā. Individuālais komersants par savām saistībām atbild ar visu savu mantu.
Fiziskajai personai, kas veic saimniecisko darbību, ir pienākums pieteikt sevi ierakstīšanai komercreģistrā kā individuālo komersantu, ja gada apgrozījums no tās veiktās saimnieciskās darbības pārsniedz 200 000 latu vai arī tās veiktā saimnieciskā darbība atbilst abām šādām pazīmēm:
1) gada apgrozījums no šīs darbības pārsniedz 20 000 latu;
2) tā savas saimnieciskās darbības veikšanai nodarbina vienlaikus vairāk nekā piecus darbiniekus.
Fiziskajai personai, kura atbilst Komerclikuma 45. pantā (komercaģents) vai 64. pantā (mākleris) minētajiem noteikumiem, jāpiesaka sevi ierakstīšanai komercreģistrā kā individuālo komersantu vai jādibina komercsabiedrība arī, ja nepastāv iepriekš minētie kritēriji.
http://www.ur.gov.lv/jautajumi.html
...Aizgāju, uzdevu jautājumu...
akmens laikmets! Priekš kam tad ir dators un internets? Tikai streļalkām?
akmens laikmets! Priekš kam tad ir dators un internets? Tikai streļalkām?
ambera - man vairāk patīk kontaktēties ar cilvēkiem. es VID nejautāju kāds ir IK statuss. to var noskaidrot neejot uz VID
Putnins_a 05.09.2009 21:40
201 сообщение на сайте
201 сообщение на сайте
Viss ir aprakstīts arī www.vid.gov.lvpie IIN likumA un MK noteikumiem pie tā.Bet praksē re rodas jautājumi ar neviennozīmīgām atbildēm.
Tad Autortiesību likums jāpalasa
Saskaņā ar šo likumu un programmu licencēšanas noteikumiem (lasīt katram savu licenci) ir skaidrs, ka programmas nedrīkst ne īrēt, ne patapināt (desmitiem reizū te par to runāts).
Saskaņā ar šo likumu un programmu licencēšanas noteikumiem (lasīt katram savu licenci) ir skaidrs, ka programmas nedrīkst ne īrēt, ne patapināt (desmitiem reizū te par to runāts).
šaubos gan!
Operētājsistēmas nāk komplektācijā visiem datoriem. Un tā arī ir programma un to izīrēt un patapināt nedrīkst.
Operētājsistēmas nāk komplektācijā visiem datoriem. Un tā arī ir programma un to izīrēt un patapināt nedrīkst.
Labi tad to izmantoju kā fiziskā persona kura to ir iegādājusies un arī maksā nodokļus, jo IK nekādus nodokļus nemaksā.Nodokļus maksā fiziskā persona pašnodarbinātais.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть