Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
Пособие по безработице К списку тем
Ответы (58)
10. Nosakot tiesības uz bezdarbnieka pabalstu, aģentūras nodaļa pārbauda, vai attiecīgajai personai ir
bezdarbnieka statuss, vai attiecīgā persona ir bijusi sociāli apdrošināta bezdarba gadījumam, vai
bezdarbnieka pabalsta pieprasītājs nav sasniedzis likumā “Par valsts pensijām” noteikto valsts
vecuma pensijas piešķiršanas vecumu, vai viņš nav invalīds – speciālās valsts vecuma pensijas
saņēmējs, vai viņš nesaņem izdienas pensiju vai vecuma pensiju pēc atvieglotiem noteikumiem.
bezdarbnieka statuss, vai attiecīgā persona ir bijusi sociāli apdrošināta bezdarba gadījumam, vai
bezdarbnieka pabalsta pieprasītājs nav sasniedzis likumā “Par valsts pensijām” noteikto valsts
vecuma pensijas piešķiršanas vecumu, vai viņš nav invalīds – speciālās valsts vecuma pensijas
saņēmējs, vai viņš nesaņem izdienas pensiju vai vecuma pensiju pēc atvieglotiem noteikumiem.
Тогда с 3-й группой может, а вот насчёт 2-й сомневаюсь. Но надо спросить в VSAA
Ljvi4ka 14.09.2009 21:25
107 сообщений на сайте
107 сообщений на сайте
потому что с 3-й групой принимаем на работу по 11 коду, а со 2-й групой по 12 коду. 11 код социально застахованы на все случаи жизни, а вот 12-й, думаю, что там нет страхования по безработице, но я могу ошибаться.
Ljvi4ka 14.09.2009 21:42
107 сообщений на сайте
107 сообщений на сайте
А правда,может кто-нибудь подскажет?
Инвалиды 2й и 3й группы могут получать И пенсию И пособие по безработице?
По аналогии с больничным - по б/раб. не платится,если "Б" оплачивают
Инвалиды 2й и 3й группы могут получать И пенсию И пособие по безработице?
По аналогии с больничным - по б/раб. не платится,если "Б" оплачивают
10. Nosakot tiesības uz bezdarbnieka pabalstu, aģentūras nodaļa pārbauda, vai attiecīgajai personai ir bezdarbnieka statuss, vai attiecīgā persona ir bijusi sociāli apdrošināta bezdarba gadījumam, vai bezdarbnieka pabalsta pieprasītājs nav sasniedzis likumā "Par valsts pensijām" noteikto valsts vecuma pensijas piešķiršanas vecumu, vai viņš nav invalīds – speciālās valsts vecuma pensijas saņēmējs, vai viņš nesaņem izdienas pensiju vai vecuma pensiju pēc atvieglotiem noteikumiem.
Остальное не осилила, а если получает пенсию по инвалидности, то пособием, похоже, не облагодетельствуют, независимо от того, с каким кодом он был принят, с 11 или с 12:-)
Остальное не осилила, а если получает пенсию по инвалидности, то пособием, похоже, не облагодетельствуют, независимо от того, с каким кодом он был принят, с 11 или с 12:-)
Про коды всё понятно
Смущает,то что не далее как на прошлой неделе,сотрудник,посетив заведение VSAA и задав вопрос:
"Может ли инвалид 3й гр.,получающий пенсию(не 45лат,а 60,к примеру) получать одновременно и пособие по безработице?"
Получил Утвердительный ответ,т.е. Да, может
Смущает,то что не далее как на прошлой неделе,сотрудник,посетив заведение VSAA и задав вопрос:
"Может ли инвалид 3й гр.,получающий пенсию(не 45лат,а 60,к примеру) получать одновременно и пособие по безработице?"
Получил Утвердительный ответ,т.е. Да, может
Я думаю, логично, что может получить, nav invalīds – speciālās valsts vecuma pensijas saņēmējs, т.к. он работал и соц.платежи за него платились по общей ставке, т.е. включающей в себя и страхование на случай безработицы.
Ну да,ну да. Простой инвалид,не спец.
Интересно просто, возможно ли в нашем гос-ве облагодетельствоваться одновременно и пенсией и пособием?
Интересно просто, возможно ли в нашем гос-ве облагодетельствоваться одновременно и пенсией и пособием?
Вчера инвалид 3 гр. встал на биржу , получая при этом пенсию. Так что можно. Облагодетельствовало гос-во.
Fafik 15.09.2009 13:39
338 сообщений на сайте
338 сообщений на сайте
МОЖНО!
Fafik 15.09.2009 15:05
338 сообщений на сайте
338 сообщений на сайте
А вот и ответ подоспел из VSAA
Informēju, ka saskaņā ar šobrīd spēkā esošo likumdošanu tiesības uz bezdarbnieka pabalstu ir:
· ja ir piešķirts bezdarbnieka statuss;
· ja apdrošināšanas stāžs bezdarba gadījumam nav mazāks par vienu gadu;
· ja 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas vismaz 9 mēnešos ir iemaksas bezdarba gadījumam.
Ja izpildīsies visi iepriekšminētie nosacījumi, tad tiesības uz bezdarbnieka pabalstu būs! Patreiz spēkā esošas likuma normas neaizliedz vienlaikus saņemt invaliditātes pensiju un bezdarbnieka pabalstu.
Ar cieņu –
VSAA Kontaktu centra konsultante
Informēju, ka saskaņā ar šobrīd spēkā esošo likumdošanu tiesības uz bezdarbnieka pabalstu ir:
· ja ir piešķirts bezdarbnieka statuss;
· ja apdrošināšanas stāžs bezdarba gadījumam nav mazāks par vienu gadu;
· ja 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas vismaz 9 mēnešos ir iemaksas bezdarba gadījumam.
Ja izpildīsies visi iepriekšminētie nosacījumi, tad tiesības uz bezdarbnieka pabalstu būs! Patreiz spēkā esošas likuma normas neaizliedz vienlaikus saņemt invaliditātes pensiju un bezdarbnieka pabalstu.
Ar cieņu –
VSAA Kontaktu centra konsultante
Fafik 15.09.2009 21:02
338 сообщений на сайте
338 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть