Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
EDS nianse
Labrīt!
Varbūt atkal kaut ko esmu pārpratusi, tapēc lūdzu "apgaismojiet" mani.
Mēneša vidū darbinieks kļūst par pensionāru - par to 3 dienu laikā noziņoju VID. Darba algu par šo mēnesi vēl aprēķinu ar vecajām nodokļu likmēm. Bet nu EDS sistēmā šī persona ziņojumā par VSAOI un IIN ir pie pensionāriem, bet nodoklis netbilst šai kategorijai un EDS "met ārā" kļūdu. Kas ir nepareizi
ko man vajadzēja darīt savādāk :'( Lūdzu izsaidrojiet
Ответы (8)
Соц. до конца месяца будет "как у всех", а подоходный налог нужно по-новому рассчитывать с того дня, как он стал пенсионером.
Apdrošināšanas statusa maiņas gadījumā piemērojama ar nākamo mēnesi.
Jā, mani arī interesē Ilzevr jautājums.Nu nevajadzētu šai personai būt pie pensionāriem. Jūs viņu nerādiet pie pensionāriem, bet pie pārējiem darbiniekiem. Ja jūs pievienojat Ziņojumu kā failu, Jums taču tas darbinieks ir kopā ar pārējiem. Vai es kaut ko nesaprotu no jautājuma;-) Kā viņš Jūsu Ziņojumā nokļuva pie pensionāriem?Tāpēc arī EDS met viņu laukā.
Ziņas par darba ņēmējiem par agru iesniedzāt. Statusu mainīs tikai ar nākošo mēnesi
Tāpēc mani arī interesē šis jautājums, jo būs tādas pat izmaiņas.Tad jau šajā gadījumā jasniedz 3 dienas pēc nākošā mēneša pirmā datuma??? Nebiju to iedomājusies un vēl tagad domāju. Es arī steidzīgi laikam būtu noziņojusi pēc datuma.
"triju darba dienu laikā pēc tam, kad persona ir ieguvusi, mainījusi vai zaudējusi likumā „Par valsts sociālo apdrošināšanu” noteikto darba ņēmēja statusu"
triju darba dienu laikā pēc tam, kad persona ir ieguvusi, mainījusi vai zaudējusi likumā „Par valsts sociālo apdrošināšanu” noteikto darba ņēmēja statusu"
---------------------------------------------------------
Правильно, соц. статус меняется с 1-го числа следующего месяца.
Paldies Amberai un Martinas,skaidrs, ka jāsniedz pēc statusa maiņas, bet par atbrīvotajiem pensionāriem gan tūlīt pēc atbrīvošanas datuma.
Ilzevr jāsniedz vispirms jāiesniedz Ziņas par darba ņēmējiem labojums, un tad jau aizies.
EDS tas laikam saucas - precizējums
Закрыть
Краткое описание нарушения