Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Dāvanas un PVN
Situācija sekojoša,
Darbiniekam tiek uzdāvināts augļu grozs, no Igauņu firmas tiek veikts pasūtījums. Par to mēs saņemam rēķinu - vai ir jāveic PVN aprēķins???:-S
Ответы (26)
Nevienam nekādas idejas?:-O
Rēķins saņemts. Kāds, kam, kur, par ko PVN vēl būtu jāaprēķina?
Оооо, идей у нас по такому поводу может быть много, но закон для всех один, в нём и ответ на этот вопрос - начислить ПВН в наш бюджет, без права отчисления в предналог.
Rēķinu saņemam mēs no Igaunijā reģistrētas firmas
Par cik ES darījums tad mums pašiem jāaprēķina PVN.
Ja summa 50Ls tad x 21% (10.50Ls) būs PVN aprēķins, bet īsti neizprotu vai šāda veida darījumā vispār būtu jāveic tas PVN aprēķins, ja iegādāta dāvana priekš darbinieka.
Pārfrāzējot jau iepriekš teikto - 55.rindā jāaprēķina, bet 64.rindā - atskaitīt nedrīkst.
Paldies, Zane
Rakstu uz rēķina PVN grāmatojumu
D PVN konts 10.50
K PVN konts 10.50
Неправильно, по-моему, Д расходы К PVN konts 10.50
Так как по Вашим проводкам получается реверс, а права на предналог (D PVN konts ) у Вас нет.
Kautrējos jautāt:-S
Vai igauņu firma un Igaunijā reģistrēta firma ir viens un tas pats?
Mani māc neveselīga ziņkāre - vai Latvijā nebija ne augļu, ne grozu? Un vai tie augļi, kamēr no Igaunijas ceļoja, nesapuva?
Это были эстонские augļi, поэтому, если sapuva, то оччень ме-е-дленно.
Ambera - nav viens un tas pats
Ja tiek nosūtīts darbiniekam Igaunijā tad tomēr izdevīgā no Igaunijas sūtīt
Lūk! Kad sāk "kapāt", atrodas visādi nezināmie, lai uz jautājumu spētu precīzi atbildēt
Darījums ES valstī, kāds PVN? Viss cenā.
:'( laikam visu vēl nezinu, saistībā ar augļiem un groziem.
Fūuu, es jau uztraucos!
Ko es nesapratu? Nestrādāju grāmatvedībā tik ligi lai saprastu gramatvežu valodu no 1/2 vārda
Andaz labucīte mēģina palīdzēt
Darījumiem ES sadarbības valsts firmas piestādītaais PVN iet cenā, laigan viņiem nemaz nevajadzētu to aprēķināt, bet mēs jebkurā gadījumā aprēķinam PVN un grāmatojam viņu reversā un PVN aprēķinam no summas ko viņi piestādījuši - ar vai bez viņu PVN tas vienalga.
P.S Ambera ar laba, tik patīk mazākos aiztikt
P.S.S Visp te ir izpalīdzīga tauta.
Paldies!
Un es tik kautrīgi pajautāju:-O Bet tie jaunie jau vienmēr ir tik pārgudri. Eh! Ko padarīsi:-(
Ja tiek nosūtīts darbiniekam Igaunijā ???
Ja darbinieks IR Igaunijā, firma IR Igaunijā, darījums noticis Igaunijā - kāds tur reverss?
Vai esmu kaut ko palaidusi garām par darījuma vietu ES?
Закрыть
Краткое описание нарушения