Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN atmaksas pieprasijums К списку тем
PVN atmaksas pieprasijums
Sveiki, kolēģi.
Situācija, uzņēmumam ir PVN pārmaksa 85'000Ls, periods 6 gadi.
PVN atmaksu pēc likuma var pieprasīt par periodu 3 gadi.
Ja ņem 2008.gadu tad PVN pārmaksa ir 45'000Ls, ja ņem 3 gadu periodu, tad reāli 8'000.
Vai kāds ir saskāries ar tādu situāciju, jo vadība protams grib atpakaļ 45'000.:-S
Paldies jau iepriekš.
Ответы (34)
Народ по сусекам пошёл наскрёбывать, логика при этом явно отдохивает, одна арифметика в ходуLOL
Es varbūt kaut ko no jautājuma apraksta nesaprotu, bet Jums taču nav obligāti prasīt par pēdējiem trīs gadiem kur Jums pārmaksa ir 8.000 Ls sarēķinot pēc deklarācijām, bet prasiet atmaksāt jums par periodu no 01.01.08. līdz 31.12.2008.g., un pēc tam jau attiecīgi var ņemt arī grupējot pa mēnešiem kur jums lielākas priekšnodokļa summas, piemēram, ja janvāri ir priekšnodoklis - 10.000 Ls
bet februāri arī priekšnodoklis ir 5.000 ls, bet martā ir aprēķinātais 20.000 Ls jūs rakstiet pieprasījumu par periodu no 01.01.07 līdz 28.02.
07.g.
Katikiv, вы думаете там идиоты сидят? Больше, чем есть предналога на сегодняшний момент, вам никто не вернет.
Nē es ne domāju, ka tur sēž idioti es vienkārši jautājumu saprotu sekojoši:
Uzņēmumam par n-tiem gadiem sakrājas pārmaksa: Ls 85000.00 arī pēc VID nodokļu izdrukām – 85000.00Ls (pārmaksa). Tad rodas situācija, ka par pēdējiem trim gadiem saskaitot pēc deklarācijām sanāk pārmaksa 8000.00, bet ne kur nav rakstīts, ka mans pienākums prasīt tieši par trim gadiem vai gadu, visu var sadalīt, ka man labāk vai gribas, galvenais, ka man kopēja pārmaksa ir 85000.00Ls un kad es atnācu strādāt uz savu uzņēmumu man arī bija tieši tāda situācija (ja es pareizi saprotu jautājumu)un es skaitīju pa mēnešiem, ka man bija izdevīgāk un arī prasīju atpakaļ ne uzreiz par visu periodu!
sādu pārmaksu paprasot atpakaļ ,var droši teikt audits ir klāt
У нас была переплата за 2005 год - 50 000 лат.В 2007 году пришла проверка, чтобы проверить правильность начисления налога, т.к. через 3 года они уже не могут проверять. Отбилась сама. Закрывали переплату на налоги на зарплату, хотя и очень старая. Закончились деньги на переплате весной 2009. Когда серьезная сумма преплаты и спорный вопрос, то лучше не пожалеть небольшой суммы денег и взять консультацию у наших гуру НДС, они и письмо напишут в СГД и знаний после этого прибавиться ( само собой и переплата останется на фирме, если есть хоть малейший шанс, а они уж знают больше практика-бухгалтера).Мне очень летом помогли, снимаю шляпу
"а они уж знают больше практика-бухгалтера" - простите, это о ком?
"консультацию у наших гуру НДС" - а пофамильно?
Paturpinot tēmu (piemēram):
pārmaksa 2006.g. - 20
pārmaksa 2007.g. - 20
pārmaksa 2008.g. - 10
pārmaksa 2009.g. - 10
realizācija 2010.g. - (40)
Rezultātā uzņēmumam pēc vid izdrukām un grāmatvedības datiem palikusi pārmaksa 20 LVL, bet tajā pašā laikā pēdējo trīs gadu laikā kopsummā pārmaksa nav bijusi. Kāda ir varbūtība, ka VID kaut ko atgriezīs? Es domāju, ka nekāda, bet man saka, ka 2010.g. realizācija "dzēšot" vecāko PVN (2006. un 2007.g.) un paliekot PVN priekšnodoklis, ko prasīt atpakaļ 20 LVL (par 2008. un 2009.). Tikai kur ta man deklarācijā ierakstīt par kādu periodu es to PVN prasu atpakaļ?
Nav paredzēts deklarācijā nekur to ierakstīt.
Es ta zinu, ka nav paredzēts
A kā cilvēkam to paskaidrot, kas uzskata, ka šogad realizējot preci ir dzēsis vecāko priekšnodokli un tagad pienākas no valsts atmaksai tas priekšnodoklis, kas 2009.gadā atskaitīts?
Lai pagaida līdz 2010.gadapēdējā mēneša deklarācijas iesniegšanai, tad būs speciāls iesniegums jāraksta, lai PVN pārmaksu dabūtu atpakaļ. Tad tur arī visu varēs izteikt un termiņus un datumus kādus vien kārojas sarakstīt. Tad redzēs ko atbildēs.
Tad redzēs ko atbildēs.
Краткое описание нарушения