Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

MK not.733 un darbinieku saraksts К списку тем

MK not.733 un darbinieku saraksts
Saskaņā ar not.: Triju mēnešu laikā darba devējam jāizveido institūcijas, organizācijas vai uzņēmuma profesiju un amatu sarakstu, kurā norādīts attiecīgajam amatam un profesijai atbilstošais valsts valodas prasmes līmenis un pakāpe. Vai esat izveidojuši jau šādus sarakstus? Man ir jautājums privāto uzņēmumu darbiniekiem ...
Sanya
Sanya 30.09.2009 15:47
18 сообщений на сайте

Ответы (10)

Kādu līmeni noteikt, ja 2.pielikumā attiecīgas profesijas nav? Vai vadīties pēc 1.pielikumā norādītā?
Sanya
Sanya 30.09.2009 15:59
18 сообщений на сайте
Vai es pareizi saprotu, ka neskatoties uz to, ka esam privātuzņēmums, zemāk par 2.pielikumā noteikto darba devējs nevar noteikt?
Sanya
Sanya 30.09.2009 16:00
18 сообщений на сайте
Hmm...jocīgi!

1. Noteikumi nosaka:

1.1. profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību Valsts valodas likuma 6.pantapirmajā, otrajā un trešajā daļā minētajām personām;

http://www.likumi.lv/doc.php?id=194735&from=off

Palīdziet atrast: 6.pantapirmo, otro un trešo daļu!
Ambera
Ambera 30.09.2009 16:01
21759 сообщений на сайте
.pants. (1) Valsts un pašvaldību iestāžu, tiesu un tiesu sistēmai piederīgo iestāžu, valsts un pašvaldību uzņēmumu, kā arī to uzņēmējsabiedrību darbiniekiem, kurās lielākā kapitāla daļa pieder valstij vai pašvaldībai, jāprot un jālieto valsts valoda tādā apjomā, kāds nepieciešams viņu profesionālo un amata pienākumu veikšanai.

(2) Privāto iestāžu, organizāciju, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbiniekiem, kā arī pašnodarbinātajām personām valsts valoda jālieto tad, ja to darbība skar likumīgas sabiedriskās intereses (sabiedrisko drošību, veselību, tikumību, veselības aizsardzību, patērētāju tiesību un darba tiesību aizsardzību, drošību darba vietā, sabiedriski administratīvo uzraudzību).

(3) Privāto iestāžu, organizāciju, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbiniekiem, kā arī pašnodarbinātajām personām, kuras, pamatojoties uz likumu vai citu normatīvo aktu, veic noteiktas publiskas funkcijas, jāprot un jālieto valsts valoda tādā apjomā, kāds nepieciešams attiecīgo funkciju veikšanai.
Sanya
Sanya 30.09.2009 16:04
18 сообщений на сайте
Fuj! Tās daļas bija jāmeklē Valsts valodas likumā, bet es meklēju tajos pašos notekumos. Piedošan!
Ambera
Ambera 30.09.2009 16:12
21759 сообщений на сайте
Kādu līmeni noteikt, ja 2.pielikumā attiecīgas profesijas nav? Vai vadīties pēc 1.pielikumā norādītā?

Vai es pareizi saprotu, ka neskatoties uz to, ka esam privātuzņēmums, zemāk par 2.pielikumā noteikto darba devējs nevar noteikt?
Sanya
Sanya 30.09.2009 18:09
18 сообщений на сайте
Please, atsaucieties kāds!
Sanya
Sanya 01.10.2009 10:40
18 сообщений на сайте
www.vsklubs.lv
Ambera
Ambera 01.10.2009 10:45
21759 сообщений на сайте
Jā, mums ir šāds amatu un profesiju saraksts. Nācās to izveidot pēc Valodas inspekcijas vizītes. Ja 2.pielikumā jums vajadzīgās profesijas nav - varat norādīt paši, kādu vēlaties.
Accountant09
Accountant09 06.10.2009 16:17
1 сообщение на сайте
Man ir šāds saraksts, un ja nav 2.pielikumā, liku to, kas bija 1.pielikumā (arī valodas inspekcija tā ieteica)
Verbatim
Verbatim 07.10.2009 13:53
301 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.