Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

rīkojums par atlaišanu no darba К списку тем

rīkojums par atlaišanu no darba
Gribēju precizēt neskaidrības par iemesliem, kas jānorāda atlaižot darbinieku no darba. 1) ja viņš iet prom pēc paša vēlēšanas, tad iesniegumā var arī nenorādīt iemeslu kāpēc? 2)ja pēc pušu vienošanās, tad loģiski saprotu ka bez iemesla 3) ja DD atlaiž - tad vienmēr rīkojumā ir jānorāda pēc kura likuma panta?

Un kā to saprast, kad bieži izsakās - "atlaidīšu ar pantu"?
Bison09
Bison09 02.11.2009 10:41
659 сообщений на сайте

Ответы (5)

Причину увольнения со статьей закона никогда не лишним будет указать. Собственное желание и соглашение сторон - тоже причина.

Выражение "уволить по статье" или "atlaidīšu ar pantu" еще с давних времен прижилось. Означало оно - уволить по нехорошей статье, с которой потом работу не найти. Раньше статью в трудовую книжку записывали и новый работодатель видел причину увольнения с предыдущего места работы.
Maija
Maija 02.11.2009 10:46
28223 сообщения на сайте
Iesniegumi vairs nav modē. Tagad ir darba līguma uzteikumi. Iemesli - darba likuma pants vienmēr ir jāuzrāda.
Ambera
Ambera 02.11.2009 10:46
21759 сообщений на сайте
"Pēc paša vēlēšanās" DL ir definēts tagad kā"pēc personīgā uzteikuma" un rīkojumā ir jāuzrāda, saskaņā ar kādu DL pantu un nevajag nekādus iemeslus.

"Atlaist pēc panta",domāju ka tas ir, kad DD atlaiž pēc konkrēta DL panta.
Valija.a
Valija.a 02.11.2009 10:54
42 сообщения на сайте
paldies liels!
Bison09
Bison09 02.11.2009 11:08
659 сообщений на сайте
Atbildes uz šiem jautājumiem ir Darba likumā.

www.likumi.lv
Un vispār - tā ir personāla darbinieka rūpe - pareizi sagatavot dokumentus par pieņemšanu darbā un par atbrīvošanu no darba. Arī viņam varat pajautāt, ja ir radusies tāda interese.
Aivars007
Aivars007 02.11.2009 11:44
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.