Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
Pilnvarojuma līgums К списку тем
Terezep 09.11.2009 14:24
4 сообщения на сайте
4 сообщения на сайте
Ответы (13)
Ziņojums par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī
1) Ar pilnvarojuma līgumu drīkst strādāt tikai valdes loceklis
2) Nav svarīgi, cik stundas viņš strādā, darba laiks nav jāuzskaita
3) Lai atskaiti pieņemtu bez riska nodevas, ailē "Darba attiecību veids" jānorāda "VSAOI veic cits DD"
2) Nav svarīgi, cik stundas viņš strādā, darba laiks nav jāuzskaita
3) Lai atskaiti pieņemtu bez riska nodevas, ailē "Darba attiecību veids" jānorāda "VSAOI veic cits DD"
Es arī esmu tas vienīgais valdes loceklis uzņēmumā. Ja es nemaksāju riska nodevu, un ailē ''darba attiecības'' norādu VSAOI veic cits DD, tad man nav jāmaksā tas ''izlekušais''soc.nodoklis? Kurš cits DD tad maksās - nekur citur nestrādāju....
Terezep 09.11.2009 15:38
4 сообщения на сайте
4 сообщения на сайте
Paldies Jums vēlreiz Irena22!:-)
Terezep 09.11.2009 15:57
4 сообщения на сайте
4 сообщения на сайте
Atskaiti pieņem bez riska nodevas arī tad, ja atķeksē - VSAOI veic pats darba devējs tikai tad izdod brīdinājumu un ar brīdinājumu atskaites pieņem.Es arī kādreiz agrāk ieķeksēju - VSAOI veic cits DD, bet tad var iekulties nepatikšanās, ka tad VSAOI neuzskaita tam darba devējam( reiz bija tāds gadījums) un tagad es neriskēju tā ķeksēt, ka VSAOI veic cits DD, jo tas nav pareizi pēc būtības.Vienmēr ķeksēju VSAOI veicts pats DD un nododu ar brīdinājumu.
Atskaiti pieņem bez riska nodevas arī tad, ja atķeksē - VSAOI veic pats darba devējs tikai tad izdod brīdinājumu un ar brīdinājumu atskaites pieņem.Es arī kādreiz agrāk ieķeksēju - VSAOI veic cits DD, bet tad var iekulties nepatikšanās, ka tad VSAOI neuzskaita tam darba devējam( reiz bija tāds gadījums) un tagad es neriskēju tā ķeksēt, ka VSAOI veic cits DD, jo tas nav pareizi pēc būtības.Vienmēr ķeksēju VSAOI veicts pats DD un nododu ar brīdinājumu.
P.s.iepriekš rakstītais varētu būt sistēmas nepilnība, bet varbūt arī pilnība, jo izdod brīdinājumu un pats deklarētājs tad izvērtē vai ir ieķeksēts pareizi vai kļūdījies.Bet par stundām. Protams stundas ar pilnvarojuma līgumu darbojošai personai nav jāuzskaita, tāpat arī pēc daruzņēmuma līguma strādājošam. TIKAI arī sistēmas nepilnība prasa uzrādīt darba laiku un to jau uzskata par kļūdu, ja uzrādīta summa mazāka par minimālo algu.Tadlieku pie stundām 0 un tad tikai sistēma pieņem. Tā kā reizēm jāgrozās pēc sistēmas prasībām nevis pēc likuma.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть