Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

pašnodarbinātas personas izdevumu uzskaite К списку тем

pašnodarbinātas personas izdevumu uzskaite
Tā kā pirmo reizi saskatos ar grāmatvedības kārtošanu pašnodarbinātai personai, radās dažas neskaidrības:

-kurā izdevumu ailītē likt bankas komisiju par veikto maksājumu, kurš ir ar saimniecisko darbību saistīts maksājums?

-vai saimnieciskās darbības izdevumos drīkst likt izdevumus par automašīnas apdrošināšanu, kura iegādāta mēnesi agrāk, kā persona reģistrējusies par pašnodarbinātu personu, ja drīkst, tad vai šie izdevumi dalāmi pa mēnešiem?

-attiecībā uz auto izdevumiem, pēc IIN likuma 11.5 panta 6.punkta Personīgā vieglā automobiļa (izņemot vieglo automobili ar speciālo aprīkojumu) ekspluatācijas izmaksas (arī izdevumus par degvielu) izdevumos ietver proporcionāli saimnieciskās darbības vajadzībām nobraukto kilometru skaitam, pamatojoties uz detalizēti izstrādātiem maršrutiem, bet ne vairāk kā par 70 procentiem. Ja maksātājam nav atbilstoši noformētu attaisnojuma dokumentu, izdevumos ietver ne vairāk par 50 procentiem no faktiskajām izmaksām.

Vai esmu iztulkojusi pareizi – ja nav ceļazīmju, bet ir par benzīna čeki, tad izdevumos iekļauju 50%. Par mašīnas nomu, riepu iegādi, apkopi, apdrošināšanu saimnieciskās darbības izdevumos iekļauju 70%?

-ja pašnodarbinātā persona nav PVN maksātājs, tad izdevumu uzskaitē nav jāizdala PVN?

Mīļš paldies par atbildēm!
Kapriizaa
Kapriizaa 08.01.2010 15:44
6 сообщений на сайте

Ответы (3)

- tā arī lieciet kā saimn.darbības izdevumus ( ailīšu numerāciju no galvas neatceros)

- es domāju, ka nedrīkst

- es domāju, ka tā ir kā Jūs rakstiet

- jā kopā ar PVN uz izdevumiem.
Ilma
Ilma 08.01.2010 15:50
30495 сообщений на сайте
Bet mani arī interesē šis jautājums: ja es IK grāmatvedību kārtoju divkāršā ieraksta sistēmā, tad man būtu 70% no degvielas čekiem jānoraksta uz ar saimniecisku darbību saistītiem izdevumiem, bet 30 % - uz ar saimn.darb.nesaistītiem, un gada beigās palielināt par to apliekamo ienākumu ar koeficientu 1.5?
Maruta
Maruta 10.06.2010 17:03
3 сообщения на сайте
http://www.ikl.lv/pages/pasnodarbinatais_l.htm
Ambera
Ambera 10.06.2010 17:26
21759 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.