Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Valdes loceklis
Sveiki!Jau ieprieks paldies par atbildem!Tikko ir dibinata SIA ar vienu valdes locekli (mani).Pagaidam neviena darbinieka nav.
Kaadi ir varianti?Vai obligati SIA ir jabut kaadai amatpersonai?
Cik saprotu man pasai ir jasledz ar sevi darba ligums,piemeram,ka par izpilddirektori un jaamaksaa alga vismaz no minimaalaas 180Ls nodokli:)))
Otrs variants ir pilnvarojuma ligums.Betja vajag 1 amatpersonu ,tas neder:(
Vai saprotu pareizi?
Kas ir izdevigak nodoklu zina uznemumam un kas pasham valdes loceklim?
PALDIESSSSS!!!!
Ответы (15)
Tieši ar vienu amatpersonu arī slēdz to pilnvarojuma līgumu. No vienas puses cilvēks ir kā fiz.personano otras puses uzņēmuma valdes loceklis.
Ja tikai vadiet, tad var arī pilnvarojuma līgumu bez atlīdzības.Var darba līgumu uz stundāmar ne mazāku kā min.tarlikme apmaksu. Visādi var.
Lapsene
uzrakstiet uz manu e-pastu
Paldies
Bet vai SIA nav jaabuut obligaati vienai amatpersonai,pienemtai darbaa ar darba liigumu?
Jo citi darbinieki pagaidaam netiek plaanoti.graamatvediibukaartos firma...
Annaeglite, kāpēc slēpt sveci zem pūra?
Lapsene, nav jābūt obligāti.Protams, ja nevieanam nav darba attiecību pazīmes.
LR Darba likuma 44.panta3.daļa nosaka, ka ar kapitālsabiedrības izpildinstitūciju locekļiem slēdzams darba līgums, ja vien viņi netiek nodarbināti, pamatojoties uz citu civiltiesisku līgumu. Ja kapitālsabiedrības izpildinstitūciju locekļi tiek nodarbināti, pamatojoties uz darba līgumu, tas slēdzams uz noteiktu laiku.
Tātad var slēgt gan darba līgumu, gan citu. Cits var būt jau pieminētais pilnvarojuma līgums, ko regulē Civillikums.
LR Civillikuma 2289. pants nosaka, ka ar pilnvarojuma līgumu viena puse (pilnvarnieks, uzdevuma ņēmējs) uzņemas izpildīt otrai (pilnvaras devējam, pilnvarotājam, uzdevuma devējam) – zināmu uzdevumu, bet pilnvaras devējs apņemas pilnvarnieka rīcību atzīt sev par saistošu.
JĀ, tieši tā. Ja vie nav kā teicu darba līguma pazīmes pie. pats būvē, tirgo utt.
nu man ir,jo es buushu vieniigaa un uzneemums reaali darbosies...rakstiis reekinus utt..
Bet kas strādās? Cita uzņēmuma darbbnieki pakalpojumā?
Straadaashu tikai es...un apkalpos graamatvediibas firma
Ups, tad jau jautājiet grāmatvedības firmai. Viņi VISSU sakārtos un paskaidros. Vismaz tā tam vajadzētu būt. Tad Jums nav vajadzības te šādu jautājumu jautāt.
Kāds tad ir gala secinājums - vai var arī vienīgais uzņēmuma darbinieks strādāt uz pilnvarojuma līguma pamata bez atlīdzības un netikt deklarēts VIDā kā darbinieks?
Martins.p, Вас тоже обслуживает бухгалтерская фирма?
Kāds tad ir gala secinājums - vai var arī vienīgais uzņēmuma darbinieks strādāt uz pilnvarojuma līguma pamata bez atlīdzības un netikt deklarēts VIDā kā darbinieks?
Viennozīmīga gala secinājuma nav. Tas atkarīgs no tā ko dara valdes loceklis.Vaiir darba līguma pazīmes vai nav.Janav, tad var vadīt ar pilnvarojuma līgumu, bet ne STRĀDĀT, tās jau ir darba līguma pazīmes un jāslēdz darba līgums.
Ilma - paldies par skaidrojumu!
Закрыть
Краткое описание нарушения