Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ofisa remonts
Papētīju forumu bet netiku gudrāks
Parasti ir pieticis prāta, bet šodien kautkā pietrūkst
Ko darīt ja uzņēmums paņēmis uz patapinājuma līguma ofisa telpas (ļoti ļoti sliktā stāvoklī), un tagad tur sāk veikt remontu, sapircis reģipsi, siltumizolācijas materiālus utt.... kā to smuki tagad norakstīt lai tie būtu ar saimniecisko darbību saistīti izdevumi?
labi... varat iedot arī adresi kur ko palasīt.
P.S. spams pieļaujams
Ответы (17)
Gribējāt, kā lētāk, sanāk dārgāk. Vai tik tur nesanāk patapinājuma devēja labuma gūšana ar visiem no tā izrietošiem VSAOI un IIN?
tā laikam ir ka neklausa grāmatvedi....
Jāpagaida, ko teiks citi.
Mana doma tāda.Patapinājuma līgums cerams ir noslēgts uz noteiktu ilgāku laiku piem 10 gadiem.Tadtagd visi materiāli un izpildītie darbi būs ieguldījumi patapinātajā PL.Konts1240 piem.unkatru gadu noraksta uz izdevumiem ieguldītā summa : 10.Unviss aizlies laika gaitā uz saimn.izdevumiem.TIKAItagad skatos ir ielikts IIN nodoklī punkts, ka ja pēc nomas īpašnieks saņem atpakaļ savu īpašumu, tad viņam ir jāmaksā IIN par uzlabojuma summu ( apmēram tā precīzi jālasa likumā).Tikai jautājums kā to noteikt to uzlabojuma summu.J.anovērtē stāvoklis tagad un pēc atdošanas atpakaļ.
Paldies Ilma.
Ir tā ka ka tas patapinājuma līgums, pašlaik ir uz 5 gadiem, bet nākotnē vai nu izpirks, vai nu patapiņas uz vēl n-tajiem gadiem.
nu skaidrs... jāparokās pa likumiem.
Nu tad pagaidām tam patapinājuma devējam nekāds labums neradīsies.
Малачи... Вешайте все на долгосрочные вложения в патапинатайс актив...
А гражданский закон почитать. По патапинаюмсу можно только содержать вещь в исходном состоянии. А все капитальные вложения - это уже лабумс владельцу вещи со всеми вытекающими налогами.
Patapinājuma ņēmējam patapinātā lieta jāatgriez tādā pašā stāvoklī, kā viņš to ir paņēmis.
Nu, tad pēc 5 gadi noplēšat nost visu to reģipsi un atbīvojiet telpas.
Nu ja nopirks vai patpinās tālāk nekas nost jāplēš nebūs:-|
Es atkal fantazēju tā, ja, es patapinu kādam sev piederošu telpu un patapinājuma ņemējs telpai izliek reģipša sienas, izlīmē tapetes (nu kuras man galīgi neiet pie sirds) man pēcāk tas viss ir jāplēš nost. Tie taču man tikai un tikai zaudējumi!
Man varbūt, ka patīk apmetuma sienas, nu vismaz plaukti pie tām ir stiprāk pieskrūvējami.
mjā.... nu ko.... būs ko paņemties...
Kā Jūs to donājiet? Ko tad Jūs variet izdarīt?:-D
Nu neko... patapināsim ar domu ka izpirksim...
pagaidām....
Arma, Jūs šo te esat lasījusi?
Civllikms.
Patapinājuma ņēmējam pēc lietošanas jāatdod patapinātā lieta pēc iespējas labā stāvoklī.
Patapinājuma ņēmējam jāatdod patapinātājam nevien pati lieta, bet arī visi līdz ar to patapinātie piederumi, kā arī tās augļi un visa cita no tās iegūtā peļņa.
Civillikumu esmu lasījis.
Bet laikam nāksies līdz juristam aiziet. lai tā smuki papēta šo jautājumu.
varētu jau nomāt šo īpašumu, bet tad iznomātājam - fiziskai personai jāmaksā nodoklis, tas viens, otrs - varētu jau par 1 latu gada maksu nomā paņemt, bet atkal.... liekas neadekvāti zema nomas maksa... kautgan ja zina, ka Jūrmalā zemi izīrējuši veikli darboņi par santīmiem....
Nez vai jurists ko tur var izpētīt
Закрыть
Краткое описание нарушения