Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Pašnodarbināta persona К списку тем

Pašnodarbināta persona
Sakiet, lūdzu, esmu reģistrējusies (var teikt-piespiedu kārtā) kā pašnodarbināta persona- esmu daudzdzīvokļu mājas pārvaldniece, bet ienākumus negūstu no tā, tagad jāsniedz atskaite par 2009. gadu un visus manus attaisnotos izdevumums (ārstn. pakalpojumu izmaksas un uzkrājošo apdrošināšanu) jāieskaita kā nodokļu atvieglojumi. Respektīvi-es negūstu nekādus ienākumus un vēl "ziedoju" savus attaisnotos izdevumus, lai iedzīvotājiem būtu jāmaksā mazāks nodoklis. Ko man tagad darīt?
Luba_bobriseva
Luba_bobriseva 28.02.2010 10:37
6 сообщений на сайте

Ответы (40)

Nesaprotu. Ja nekādi ieņēmumi no saimn.darbības nav, tad IIN arī nekāds neuzskaitās un netiek maksāts. Ja citu ienākumu no kuriem būtu SAMAKSĀTS IIN arī nav, tad nav arī iespējams prasīt atmaksāt IIN ne par ārstēšanos ne par mācībām.jo atmaksāt vat tikai tad ja kaut kas ir samaksāts.Vai Jums ir bijuši citi ienākumi un IIN smaksāts?
Ilma
Ilma 28.02.2010 10:51
30495 сообщений на сайте
Laikam nepareizi izteicos-es uzņēmos, bet darab algu nesaņemu, bet ieņēmumi no saimnieciskās darbības protams ir ~ 800 Ls, un līdz ar to man jāmaksā nodokļi. Tādad sanāca tā, ka esmu zaudētāja

Uzņēmos šo darbu un reģistrējos tāpēc, ka nebija neviena cita, kas uzņemtos apsaimniekot māju, bet vadījos no tāda viedokļa, ka es sev labumu nekādu negūstu, bet gan cenšos darīt tā, lai ēka nesabruktu, un iznāk, ka pati esmu mīnusos

Sakiet, vai māju apsaimniekotājiem nav nekādu nodokļu atvieglojumu?

Teiksim, ja mums jāmaina jumts mājai, kā es varu uzkrāt naudas līdzekļus, ja visu laiku nodokļi jāmaksā?
Luba_bobriseva
Luba_bobriseva 28.02.2010 11:53
6 сообщений на сайте
Varbūt ir jēga padomāt par grāmatveža algošanu. Vēl jo vairāk, ja "... ieņēmumi no saimnieciskās darbības protams ir ~ 800 Ls..."

Katram ir jādara savs darbs, ko viņš prot.

Ja Jūs šo darbu neprotat - jāalgo cilvēks, kas to prot.

Katrs pienākums, ko uzņematies, uzliek arī atbildību.

Nav jau tā, ka valsti var "kāst", ne par ko neatbildot. Šeit es domāju nodokļus.
Aivars007
Aivars007 28.02.2010 11:57
26984 сообщения на сайте
No kā rodas tie 800 Ls Ieņēmumi?
Ilma
Ilma 28.02.2010 12:27
30495 сообщений на сайте
1) "ja mums jāmaina jumts mājai" - вы уж определитесь, где доходы, а где расходы, а где транзитные деньги.

2) Бухгалтер Вам действительно необходим, обслуживание дома- не такой уж простой учет.

3) Кстати, про "мы" - а в доме создано общество?
Martinas
Martinas 28.02.2010 13:04
38532 сообщения на сайте
Ilma , varbūt Jūs man mierīgi varat izskaidrot, nevis uzbrukt. Es tiešām esmu nokļuvusi neparastā situācijā, pat nebiju domājusi, ka tā būs

Ir tā, ka savu darbību sāku no 1. jūlija un pirmie ienākumi bija augustā (kad rēķinus apmaksāja iedzīvotāji), tad es norēķinājos par gāzi, ūdeni, elektrību, atkritumiem.Kopā ienākumi augustā bija 636,36 Ls, bet izdevumi 416,25 Ls, tātad paliek 220.14Ls. Un tā apmēram ir katru mēnesi. Līdz ar to, man uz gada beigām summa, no kuras jāmaksā IIN un soc.nod ir 854.14 Ls.

Es biju pie grāmatvedes, viņa man palīdzēja sastādīt atskaiti VIDam, bet biju šokā, kad ieraudzīju, ka jāmaksā tie lielie nodokļi par 2009. gadu un avansa maksājumi par 2010. gadu.

Es atvainojos, ja kaut ko rakstu ne visai saprotami, neesmu nekāda grāmatvede - Jūsu valodā īpaši neorientējos.
Luba_bobriseva
Luba_bobriseva 28.02.2010 15:18
6 сообщений на сайте
Nu, nu ar ko tad es Jums uzbruku?

вы уж определитесь, где доходы, а где расходы, а где транзитные деньги

Domāju, ka tieši tas Jums nav skaidrs.

Ieņēmumi var būt tikai tās summas kas paliek jūsu mājas ( nezinu kooperatīva vai kā, atkal jautājums vietā kā esiet reģistrējušies)rīcībā un tie nemaz nav Jūsu personīgie ieņēmumi, bat reģistrētās organizācijas, vai tā māja pieder Jums peronīgi?

Bet saņemt par gāzi , elektrību u.c ir tieši транзитные деньги, kas neskaitās nekāi jūsu ieņēmumi.
Ilma
Ilma 28.02.2010 15:41
30495 сообщений на сайте
Es biju pie grāmatvedes - больше к ней не ходите, она не в теме по домоуправлению.
Martinas
Martinas 28.02.2010 16:30
38532 сообщения на сайте
Tagad man galvā vēl lielāka nesaprašana. Pie kā, lai tagad eju uz konsultāciju? Ja jau pieredzējusi grāmatvede aplamības stāsta.

Tā māja, kurā dzīvoju un apsaimniekoju, pieder pagastam, bet, man tur pieder tikai dzīvoklis, kurā dzīvoju.

Jebkurā gadījumā visus iedzīvotāju rēķinus es apmaksāju, jo kopējie rēķini nāk uz mana vārda-vai tad tie neskaitās ar saimniecisko darbību saistītie izdevumi? Un tāpat rēķini,kurus man maksā(tur iekļauta maksa arī par ūdeni, gāzi...)vai tad neskaitās pie ieņ., kas saistīti ar saimniecisko darbību?
Luba_bobriseva
Luba_bobriseva 01.03.2010 07:44
6 сообщений на сайте
jums tur biedrību vajadzēja, nevis reģistrēties par pašnodarbināto personu.

/ nu un pārējais pēc notīm///
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 01.03.2010 08:38
2558 сообщений на сайте
Nu uzlieciet kaut vai šeit meklētājā par DZĪKS vai namu apsimaniekošana vai cita vārda un palasieties.
Ilma
Ilma 01.03.2010 08:53
30495 сообщений на сайте
Un tāpat rēķini,kurus man maksā(tur iekļauta maksa arī par ūdeni, gāzi...)vai tad neskaitās pie ieņ., kas saistīti ar saimniecisko darbību?

Vai tad Jūs to ūdeni, gāzi utt.ražojiet? Js esiet tikai starpnieks ( kasieris) kas saņem naudu un maksājiet tālāk.Tie nav nekādi Jūsu ieņēmumi. Tāpat izdevumi.
Ilma
Ilma 01.03.2010 09:01
30495 сообщений на сайте
Tā māja, kurā dzīvoju un apsaimniekoju, pieder pagastam, bet, man tur pieder tikai dzīvoklis, kurā dzīvoju

---------------------------------------------------------

А остальные жильцы являются собственниками квартир?
Martinas
Martinas 01.03.2010 21:31
38532 сообщения на сайте
Cik no visa es noprotu, tad Jūsu ienākumi varēja veidoties vienīgi no tāda veida samaksas, ko veiktu katrs dzīvoklis par to, ka veicat apsaimniekotāja funkcijas( šī būtu arī tā "alga", kaut tāda termina alga pašnodarbinātai personai neeksistē) un no šiem ienākumiem segtu savus izdevumus,saistītus ar šīs funkcijas veikšanu, piemēram, kancelejas izmaksas utt.
Sola
Sola 02.03.2010 08:34
2446 сообщений на сайте
Martinas--> mājā dzīvo gan dzīvokļu īpašnieki (kuri privatizēja dzīvokļus), gan īrnieki.

Sola-->Jā, mums ir tāda apsaimniekošanas maksa (0,25 sant/m2), un no šīs naudas tad mēs arī veicam dažādus remontdarbus... Bet, kad sastādu rēķinu, iekļauju tajā gan apsaimniekošanas maksu, gan arī tās summas, kas iedzīvotājiem jāmaksā par gāzi, ūdeni... Jo sanāk tā, ka uzreiz jau visi nenorēķinās, un līdz ar to es apmaksāju rēķinus no tās apsaimniekošanas maksas-mums mājā ir arī parādnieki, tāpēc jāmaksā rēķini arī par viņiem (jo man atnāk rēķins uz māju nevis uz kartu dzīvokli). Tāpēc visu naudu lieku "vienā maisā".
Luba_bobriseva
Luba_bobriseva 02.03.2010 13:56
6 сообщений на сайте
Vēlreiz!

Bet uz kāda pamata Jūs tur saimniekojat?

Kas Jums tajā mājā ir nodibināts?
Ambera
Ambera 02.03.2010 14:18
21759 сообщений на сайте
Добрый! Заполнила год.декл.через ЕДС.ПО итогам хоз.деят.убытки 51 лс:-( .За год 2 раза оплачен соц.налог 109,72.по Д получился налог 16,46?Подскажите оплач.соц. налог добавляется к доходу и с него начисляется подоходный?
Nz777
Nz777 02.03.2010 17:59
12 сообщений на сайте
Nz777, в декларацию включается не уплаченный, а НАЧМСЛЕННЫЙ за год налог (сумма по квартальным отчетам ЗА 2009 год):

1) идёт вобщую сумму расходов в Д3

2) добавляется в графе "доходы" в декларации

3) еще раз вычитается в составе оправданных расходов в декларации.

Таким образом, (-) + (+) + (-) = (-), т.е. соц.платежи уменьшают облагаемый доход.
Martinas
Martinas 02.03.2010 18:09
38532 сообщения на сайте
Apsaimniekošanas maksa nav Jūsu ieņēmumi.

Jums vispirms ,kā jau te iepriekš teica, jātiek skaidrībā kas par nodibinājumu Jums tur īsti ir. Visvienkāršākais variants ir apsaimniekošanas biedrība, kur Jūs būtu pieņemta darbā par pārvaldnieci un biedrība Jums maksātu algu.
Sola
Sola 02.03.2010 18:12
2446 сообщений на сайте
Liels paldies Jums par atbildēm!
Luba_bobriseva
Luba_bobriseva 03.03.2010 06:53
6 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.