Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Izdevumi
Sakiet luudzu, kaa ir pareizi:
Uzņēmumam ir Statoil debetkartes. Ar shim debetkartem tiek pirkts ne tikai degviela un satiksmes produkti, bet gan arii dazhaadas sulinjas, limonaades piiraadzinji, kas tie par izdevumiem, reprezentacijas izd, vai ar saimn.darb.nesaistiiti?? Vai kaadi citi, kaa man graamatot? Un kas ir ar Sho produktu PVN? Uzskaita?
Ответы (32)
Как правило, эти карты именные. Тому, за кем закреплена эта карта, прибавляете данный расход к ЗП и платите все налоги. Я бы так сделала.
Ну, не как это не репрезентация! На предналог, в данном случае, нет права.
Var jau arī ieturēt no algas.
А я бы еще и по голове настучала! Объясните шефу, что пирожки могут ему очень дорого обойтись!
Var arī uz citu kontu to visu grāmatot un lai viņi atmaksā firmai šos izdevumus. Ja negrib atmaksāt, tad dariet tā, kā Lolo4ka uzrakstija.
Pirms izsniegt karti - normāla prakse - uzrakstīt nolikumu kartes lietošanai. Un tur arī atrunāt, ko drīkst, ko nedrīkst ar karti pirkt, kad un cikos.
Lieta tāda ka ši karte ir pasham uznjeemuma vadiitajam. Tad ko man dariit arii nesapratu. Priekshnodokli aprekinaat noteikti taatad nevaru. Bet likt uz ar saimn.darbiibunesaist. izdevumi es varu??
Njāāā... mums Lukoilā arī ir šīs debetkartes, bet ar visiem šoferiem un priekšnieku, kam tās ir izsniegtas ir noruna, ka pērkam TIKAI degvielu vai darbam nepieciešamās preces( var darba cimdus, tosolu, logu mazgājamos šķīdumus), bet cigaretes un citas ekstras- lūdzu- paši par savu naudu. Nesarežģījot darbu grāmatvedim un neradot liekas problēmas uzņēmumam...
Cigaretēm, kafijai un prezervatīviem, kas nopirkti ar uzņēmuma karti, nav absolūti nekāda sakara ne ar saimnieciskiem ne nesaimnieciskiem izdevumiem. Tie vispār NAV uzņēmuma izdevumi.
Grāmatvedim tas ir jāsaprot.
Tāpat grāmatvedim ir jāvar uzņēmuma vadībai paskaidrot, kāpēc privātos pirkumus nedrīkst pirkt par uzņēmuma līdzekļiem un kādas tam ir sekas.
Anda
Bet kā ar graužamajiem burkāniem?
UPS! Par burkāniem pavisam aizmirsu
Laikam tāpēc, ka nav sezona.
Nu tie, no burciņām...
Lai gan - vienreiz jau mēs te vienojāmies, ka prezervatīvi ir darba apģērbs.:-x
Mans prieksnieks ir loti liels auns, te es straadaaju nepilnu pusgadu. Vinjam to es nevaru iestaastiit. Pirms manis bija taada graamatvede kas dariija ko lika. Bet es taa nevaru. Tad ko man galu galaa dariit ar tiem 98 santiimiem par limonaadi?
Neko citu kā atskaitīt no algas. Bez nodokļiem - kā starpību starp attaisnotiem un neattaisnotiem uzņēmuma pirkumiem.
Limonāde patiešām nav uzņēmuma saimnieciskās darbības izdevumi.
Grāmatvedim ir jāvar uzņēmuma vadībai paskaidrot, kāpēc privātos pirkumus nedrīkst pirkt par uzņēmuma līdzekļiem un kādas tam ir sekas.
Ja grāmatvedis to nevar, tad... varbūt nav īstajā vietā.
Ir vēl cits variants. 98 santīmus uzlieciet uz priekšnieka 238x konta kā izsniegtus avansu norēķiniem. Es tā rīkojos, ja bankas izrakstā redzu "pirkums", bet man nav atnesti čeki, vai arī daļa no pirkuma neizskatās kā saistīta ar uzņēmuma saimniecisko darbību. Tas ir mazliet maigāk nekā atvilkt no algas, ja priekšnieks ir ļoti liels auns, var arī nesaprast
Un kur tad Jūs gada beigās lieciet visu gadu krātos santīmus?
Atkarībā no tā, cik sakrājies
Ja ļoti daudz - izmaksāju dividendēs
Te uznjeemumaa ir pierasts ka ir bardaks.......bet es katru dienu atkaartoju ko driikst un ko nee.....protams ka paliek dusmiigs.......lieta taada ka te 15 gadu laikaa nav bijusi paarbaude no VID......taapeec arii izturaas vieglpraatiigi pret visu......mans uzdevums ir pabriidinaat un pateikt visus saskanjaa ar likumu un ieteikt kaa riikoties, bet pareejais jau ir vinja zinjaa un uz vinja atbildiibu
Закрыть
Краткое описание нарушения