Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pašnodarbināts apsargs
Sveicināti!
Uzņēmums kurā strādā kaimiņš par apsargu prasa lai tas reģistrētos kā pašnodarbināta persona.Gribēju uzzināt kādus izdevumus var likt , jo reāli ir tikai degvielas čeki kas būtu saistīti ar saimniec.darbību, ja tā tad jau sanāk visu laiku maksāt soc un IIN gada beigās.Vai arī labāk izvēlēties fiksēto nodoklli jo ieņēmumi mēnesī ap 200 ls.
Ответы (9)
Vispirms noskaidrojiet, vai, sniedzot tādus pakalpojumus, viņam nebūs vajadzīga kāda licence vai atļauja līdzīga apsardzes firmām
Protāms,ka būs vajadzīga licence.Unar izdevumiem būs problēmas- jūsu kaimiņam tās nav izdevigi ne no kuras puses.Izdevigitikai uzņēmumam.:-/
Tā ir absolūti nelikumīga prasība.
Izlasiet Likumu par IIN - tajā ir diezgan precīzi aprakstīts, kādas pazīmes liecina par algotu darbu.
Un apsargs var būt tikai algots darbinieks - nepārprotami.
Tad jau drīz visi pārdevēji veikalā arī būs pašnodarbinātās personas.
Diezin vai tas apsargs spēs, kā pašnodarbinātais, pats kārtot savu grāmatvedību. Tagad jau daudz tādu pārgudru vadītāju uzradies. Tā vienkārši ir metode, kā tikt vaļā no darbinieka... vai nu... vai nu...
Es par šo pašu tēmu gribu lūgt padomu.
Nekur pati neesmu atradusi, ka reģistrātam pašnodarbinātajam, kuram ir arī darba līgums, darba vietā, kur viņš strādā algotu darbu (pārdevējs-ekspeditors), varētu ieturēt 9% un arī 24,09%. Es visu laiku biju sapratusi, ka 9% ir darba ņēmējam, bet 24,09% jāaprēķina un jāmaksā darba devējam.Pašnodarbinātajam ir pavisam cita likme, man tas liekas nepareizi. Par darbinieku tiek IETURĒTS un pārskaitīts sociālais nodoklis.
Vai tā drīkst?
Galīgi viss ķīselī.Pie darba līguma pilnīgi nav svarīgi, ka viņam ir reģistrēta saimnieciskā darbība.Ja noslēgts DARBA līgums tad viss kā parastam darbiniekam jāietur IIN un VSAOI darba ņēmēja daļa , darba devēja no paša uzņēmuma.Ja noslēgts darbuzņēmuma līgums un ir reģistrējis saimn.darbību, tad NAV jāietur nodokļi VISPĀR.
un arī 24,09% - нельзя удерживать. Можно только 9% и подоходный налог.
Paldies,meitenes!:-) Tas notiek ar manu personīgo pašnodarbināto un 4 gadu garumā. Es domāju, ka viņam alga samazināta, jo Paziņojumā par algas nodokli ir tikai 9%. Es tā necentos iedziļināties aprēķinā, kur, par ko un cik viņš tur saņem. Bet nu piektdien ar apdrošināšanas polisēm sanāca pārkārtot, ka es pati maksāšu no sava konta, un grāmatvede pati izteicās, ka nu, jā, tad paliks tikai paša adrošināšana ,sociālais 9% un sociālais 24,09% Es aizdomājos,a, kā tad tā, bet uzreiz neko
neteicu.Nuņēmu vakarā savu pašanodarbināto priekšā, i algas lapiņas atradās, i zināja viņš to visu, bet domājis, ka tā vajag.
Tā jau ir, ka par grāmatvedību mēs ar viņu nesarunājamies:-D
Kā vispār kaut kas tāds kādam var ienākt prātā?
Закрыть
Краткое описание нарушения