Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Накладная после счета К списку тем
Ответы (11)
Ja tas bija avansa rēķins par precēm vai par pakalpojumiem, pavadzīmē jānorāda visa piegādāto preču summa vai visa sniegtā pakalpojuma summa.
Vēlams atsevišķā rindā uzrādīt, kāda summa tika saņemta avansā.
Vēlams atsevišķā rindā uzrādīt, kāda summa tika saņemta avansā.
Likums "Par pievienotās vērtības nodokli" 8. pants. Pievienotās vērtības nodokļa RĒĶINS
(51) Par nodokļa rēķinu uzskata dokumentu, kurā ietverta šāda informācija:
......
7) preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums, ja tas atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma, vai datums, kad SAŅEMTA atlīdzība AVANSĀ, ja šis datums ir zināms un atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma;
.......
(51) Par nodokļa rēķinu uzskata dokumentu, kurā ietverta šāda informācija:
......
7) preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums, ja tas atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma, vai datums, kad SAŅEMTA atlīdzība AVANSĀ, ja šis datums ir zināms un atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma;
.......
Как это и не забавно, но с такой ситуацией столкнулись впервые. Покупатели требовали в обязательном порядке в накладной указать сумму уплаченного аванса и отдельно оставшуюся к выплате с НДС и без. Так как в имеющейся форме накладной(эксел) такие графы не предусмотрены, дело было срочным, была надежда, мож где-нибудь в заметках в шапке накладной можно написать про аванс. С датой оказания услуги при частичной оплате тоже не все ясно.
Kā "такие графы не предусмотрены"? Nu tad iekļaujiet tās. Tad ta problēma!
Es savā praksē arī sastopos ar tādiem partneriem, kuri pavadzīmē neuzrāda saņemto avansu un atlikušo maksājamo summu (protams ar izdalītu PVN). Ja tā godīgi- man izraisa dusmas par pavirši aizpildītu pavadzīmi. Bet tāda partneru paviršība (neakurātība) gadās visai bieži.:-(
Es savā praksē arī sastopos ar tādiem partneriem, kuri pavadzīmē neuzrāda saņemto avansu un atlikušo maksājamo summu (protams ar izdalītu PVN). Ja tā godīgi- man izraisa dusmas par pavirši aizpildītu pavadzīmi. Bet tāda partneru paviršība (neakurātība) gadās visai bieži.:-(
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть